Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b1eata

co z ta magia swiat

Polecane posty

Gość b1eata

w jakim wieku wasze dziecko dowiedzialo sie, ze to nie mikolaj daje prezenty

to chyba koledzy w szkole uswiadamiaja w takich sprawach - niech ta magia trwa jak najdluzej ja pamietam, ze pomimo tego, ze niby juz wiedzialam, ze mikolaja nie ma rodzice dalej mi to zludzenie dostarczali (np. wigilia byla u babci, a oni wymykali sie do nas, robili slady san na sniegu (sankami) i podkladali prezenty pod choinek itd) bardzo to lubilismy z bracmi

ja z własnego doświadczenia napiszę, że podejrzałam mamę jak pakuje prezenty w nocy jakoś w zerówce lub 1 klasie. Nie przyznałam się, ale już wiedziałam :) rok później powiedziałam siostrze o 3lata młodszej, która mi nie uwierzyła i nadal prezenty od mikołaja dostawałyśmy :) aż do dziś

Gość b1eata
a ja mam problem bo moja ma 3lata a ciotka z babka juz jej powiedzialy i dziecko ma problem i pytaczy kupie jej prezent. uwazam ze to jeszcze za male dziecko aby znac ta tajemnice

też mi się wydaje, że za małe :/ co za durne baby. Ja myślę, że 6-7latek już jest gotowy, ale nie 3. Rozumiem, jak dziecko dowiaduje się od innych dzieci, ale że dorośli są tacy głupi? Może jakaś mama pomoże?

Gość nie wiem czy to jest po polsku
Ale chyba powinno byc cos takiego w necie. Taki programik, wpisujesz tam imie dziecka i jakies takie inne szczegoly go dotyczace, mozna wprowadfzic zdjecie dziecka i jego rodzicow i potem dziecko oglada filmik z swietym Mikolajem, ktory zwraca sie personalnie do niego po imieniu i mowi o jego sprawach, i pokazuje mu zdjecia rodziny. Moja 4,5 latka zbaraniala, jak to obejrzala. Nawet ja bylam pod wrazeniem.

Gość b1eata
musze poszukac! kurcze teraz gara pilnuje i jakos mi nie idzie