Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzianka123

witamina d3 przy karminu mlekiem modyfikowanym?

Polecane posty

A czemu nie? Skad Twoje dzecko wezmie vit d skoro jest zima??? JA DAJE vigantol 1 kropla dziennie. A Ty jak nie bedziesz dziecku dawala vit.d to bedzie mialo krzywice.

tak wiem, wcześniej dawałam a teraz zmieniłam mleko i czytam w składzie że jest witamina D3 więc chciałam się upewnić żeby znowu nie przedawkować.

Gość mamaaaa
wlasnie mozna przedawkowac, poczytajcie sobie. Ja karmie modyfikowanym i nie podaje, jest to zalecenie pediatry

a co twój lekarz na to kazał dawać?czy nie bo w takim mleku jest juz wit d3 zresztą sama możesz zaobserwować gdy dziecko przy piciu mleka się poci to ma za mało musisz zapodać

w nadmiarze sie wiaminy d sie poci W krzywicy kości ulegają zniekształceniu i osłabieniu, wykrzywiają się pod wpływem ciężaru ciała szybko rosnącego dziecka. Kości i nadgarstki stają się powiększone, klatka piersiowa zaczyna przypominać pierś gołębia, u dzieci powstają opóźnienia we wzroście zębów. Dziecko częściej poci się i staje się nadmiernie aktywne.

a to ciekawe bo moje jak się pociły przy karmieniu to lekarka kazała dawać o 2 krople więcej mówiła że za mało ma widocznie

Gość mamaaaa
kurcze to teraz ja tez zglupialam, bo malemu tez sie czasem poci glowka przy karmieniu, chyba jeszcze raz zapytam pediatry

ja nie będę się kłóciła bo ja tak na pewno nie wiem ale wiem co mi lekarka mówiła żeby dać o 2 krople więcej ale teraz szukałam w necie i faktycznie pisze że tylnia część głowy się poci przy przedawkowaniu ja bym nie dawała jednak bo w modyfikowanym mleku już jest wit d3 mieszkam teraz nie w polsce i tu się w ogóle nie podaje tej witaminy

a na naszym opakowaniu vita d jest napisane żeby podawać codziennie przez cały okres karmienia piersią. Nic o mleku modyfikowanym nie pisze;(

Gość mamaaaa
ale mojemu glowka poci sie po bokach a nie na potylicy wiec moze to od temperatury mleka, bo zadnych objawow niedoboru witaminy d nie ma, karmie bebilonem.

Ja podaję modyfikowane, ale tak jak napisałam co drugi dzień daję kropelki. Nigdy nie zauważyłam, aby mojemu dziecku pociła się główka. Niekiedy nawet zapomnę podać witaminy i nic się nie dzieje.

Główka może też się pocić od zwykłego wysiłku, gdy dziecko ciągnie smoka i je mleko:o

słyszałam że może się też pocić jak np jest za mała dziurka w smoczku i dziecko musi się natrudzić przy jedzeniu

Gość malaaa miii
ja teraz karmie moja roczna córeczke mlekiem GERBER3 i pediatra powiedzial mi (patrzac na skład mleka) ze jezeli wypije ok 600 ml dziennie mleka to nie tzreba podawac wit D

Gość malaaa miii
W gerber 3 na 100 ml gotowego mleka wit D jest 47, a w 100 g proszku 348