Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje wyniki....

czy ktoś potrafi odczytać wyniki FT3, FT4,TSH...

Polecane posty

Gość moje wyniki....

2 lata staramy się z mężem o drugie dziecko. Zrobiłam dziś badania i przed chwila pobrałam je z internetu. Próbuję znaleźć normy w internecie ale mam problem. W jednych które znalazłam wyniki są ok a w innych za niskie. W piątek idę do lekarza ale juz dzis chciałabym sobie porównać. Czy w różnych laboratoriach normy mogą się różnić czy wszędzie powinny być jednakowe? Czy ktoś jest może w temacie i może mi pomóc? Moje wyniki: FT3 2,19pg/ml FT4 1,41 ng/dl TSH uIU/ml 1,68 Progesteron 9,42ng/ml Prolaktyna 19,3 ng/ml Badania były robione w 21 dc.

tak, każde labo ma inne normy w zależności jaką metodą bada, dlatego zazwyczaj podane są one przy wyniku. Z mojej wiedzy: prl najlepiej jak jest do 15, ale hiperprolaktynemia jest dopiero powyżej 25 Ft3, FT4 ok z moich norm TSH nie mam normy, ale z tego co pamiętam do 4 jest ok, nie wiem jak jednostka, bo to też ważne progesteron niby w normie, ale życie mnie nauczyło, że najlepiej jak jest powyżej 15

Gość moje wyniki....
dzięki Minia za odzew. Juz tyle kasy straciłam na różne badania i lekarzy prywatnych ze zaczynam mieć tego dość. Teraz chodzę do innego lekarza. Wysyla mnie na rozne badania aby znalezc przyczynę i za kazdym razem wyniki są ok a ciąży jak nie było tak nie ma.

w takim razie życzę powodzenia :) na moje oko to wszystko ok, ewentualnie ten progesteron może być za niski. Niby wskazuje na owu, ale jakąś taką niemrawą. Jak pisałam niektórzy lekarze, za ideał uważają od 15 ng

Gość moje wyniki....
Dzięki :) Ciekawe co mi powie lekarz...

Gość lekarzowa
wszystkie twoje wyniki sa w normie wrecz idealne wartosci:)

Gość moje wyniki....
Dziś odebrałam wyniki z laboratorium z podanymi normami. Rzeczywiście, wartości idealne a dziecka jak nie ma tak nie ma... :(