Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfgfgf

nie wiem jaki mam kolor cery!!jak go okreslic??

Polecane posty

Gość rfgfgf

chcialabym kupic puder mineralny ale zdjecia i opisy kolorow sa tylko w necie,wiadomo,na zdjeciach nie widac nigdy dobrze. Problem w tym ze ja nie wiem jaki mam kolor, nie wiem co oznacza tonacja zimna,ciepla, beże, opale, żłoto itd, serio, kolor mojej cery jest..no nie wiem,koloru skory:P

Kup kilka próbek na Allegro albo zamów ze strony producenta (o ile to EDM :-) ). Nawet jeśli znasz swój kolor cery to ciężko dopasować puder mineralny, mnie wydawało się, że dobrałam idealnie a wszystkie próbki okazały się zbyt ciemne. A co do samego kolorytu to najlepiej, gdybyś wkleiła zdjęcie. Albo chociaż opisz kolor włosów, oczu, czy opalasz się na brąz czy na czerwono?

Gość rfgfgf
chche kupic nasz polskie Pixie na allegro, tam jest kolo 100 odcieni:./ Wlosy mam koloru hmm taki mysi blond czasami z subtelnymi jasniejszymi pasemkami, oczy szare, brwi czarne,ogolnie jakos zauwazylam ze mam czerwonawa cere, kiedys wydawala mi sie zielonkawa:P opalam sie szybko i na brazowo, teraz juz opalenizna zeszla,ale nie uwazam sie za bladziocha... Do tego nie wiem tez jakich kolorow rozu i broznera uzywac, mam jakis bronzer ale wygladam jakbym sobie cegłą przejechala:/

Gość rfgfgf
albo np ktos twierdzi ze ma zoltawy kolor cery...nigdy nie widzialam nikogo ztakim odcieniem,ja nie wiem,jestem kobieta a chyba mam cos z oczami:/

Na moje oko masz chłodny koloryt i prawdopodobnie jesteś "zimą", więc też powinnaś wybierać chłodne odcienie kosmetyków - bardziej róże niż czerwienie przy różach i szminkach, podkłady w różowawym odcieniu zamiast beżowych. Ale nie powiem na 100%, to tylko moje przypuszczenia :-) http://www.stylistka.pl/rozszyfruj-pasujace-do-ciebie-kolory/ - może to Ci coś pomoże?

Gość rfgfgf
moze pomoze to,ze od lat uzywam Lirene city matt 207 o koloze beige/bez,ale wydaje mi sie troche za jasny. Ogolnie jestem raczej bardziej blada niz opalona, beż kojarzy mi sie z ciemnymi cerami

Gość rfgfgf
ale czy puder w rozowawym odcieniu nie spowoduje,ze bedzie iwdac ze mam taka zcerwonawa cere?? bo czerwienie sie baaaardzo latwo i nienawidze tego,wlasnie wole to kamuflowac

Gość rfgfgf
na tej stronie ktora mi podalas jest napisane ze jest w nim duzo mylnych stwierdzen i bledow:/

No właśnie, może masz skłonność do pękających naczynek i wtedy albo zielony korektor, albo beżowy podkład dla zneutralizowania, ale to zależy :-] Z zielonym podkładem możesz wyglądać trupio, albo beżowy może sprawić, że cera będzie wyglądać nieświeżo. Jeśli używasz beżowego i dobrze się z tym czujesz, to pewnie mineralny też nadałby Ci się beżowy. Ja wymieniłam główne zasady, od których jest mnóstwo odstępstw, np. sama mam złotawą, ciepłą cerę ale lepiej wyglądam z różowym różem niż ciepłym ceglastym. Wg mnie musisz spróbować z próbkami, nawet z innej firmy, będziesz wiedziała mniej więcej czego szukać. Bo tak na odległość to chyba tylko baardzo doświadczona wizażystka jest w stanie pomóc :-)

Gość rfgfgf
przeczytalam inna strone, raczej bym sie sklaniala ku - mocne lato lub wiosna... tylko ze w lecie pisza,ze kolor pudru roz lub chlodny bez,a wiosna...wlasciwie we wiosnie nie napisali:P

Gość rfgfgf
mam jedno pekniete naczynko na nosie od x lat...sama nie wiem czemu jestem taka czerwonawa... moze zamowie rzeczywiscie rozne probki...tylko chcialabym trafic chociaz cos w MIARE dobrego:)

Gość rfgfgf
Wyróżniamy dwie grupy odcieni skóry: żółtawy i czerwonawy. Skóra żółtawa (tonacja ciepła) może być jasna, jak i ciemna. Bardzo jasna cera żółta jest w odcieniu kości słoniowej, wydaje się być bez skazy. Bardzo ciemna z kolei zwraca uwagę oliwkową tonacją. Między jednym i drugim odcieniem jest jeszcze wiele pośrednich (od jasnobeżowych, złotych po głęboki orzechowobrązowy). Skóra czerwonawa (tonacja chłodna) też może występować w odcieniu jasnym i ciemnym. Na pierwszy rzut oka ma zdrowy wygląd, ale jest przy tym delikatna i wrażliwa, do tego bardzo blada, lekko różowawa, czasami określana jako porcelanowa. Ciemna i opalona ma skłonność do nabierania odcienia miedzianego. Kosc sloniowa kojarzy mi sie z brudna biela, raczej taka nie jestem,a na pewno nie bez skazy...porcelanowa tez kojarzy mi sie z biala...grrrrr

Gość upuuppupuppup
upup