Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku ;-)

wypadanie wlosow po ciazy

Polecane posty

Gość ratunku ;-)

ratunku, niedlugo wylysieje, 4 miesiace temu urodzilam i wlosy mi garsciami wypadaja, jak dlugo bedzie to trwac i co mozna z tym zrobic????????????????????????

Gość mi tak wypadały miesiac
a teraz mam juz 3 centymetrowe odrosty;)

Gość alla genovese
a moze po ciąży rozregulowała sie tobie tarczyca?

Gość kasiula8874
mi tez troszke wypadaly teraz :( ale po pierwsze odzywka wax z apteki po kazdym myciu na to taki workowaty czepek grzanie suszarka recznik i tak pół godzinki......plus ampulki farmona przeciw wypadaniu tez z apteki okolo 36zł - do skory glowy i mam juz lepiej troche a no i najwazniejsze witaminy i zdrowe odzywianie

Gość aja,,,,,,,,,,,
po ciazy strasznie wyłysialam zwlaszcza na czubku i z tylu glowy - a od porodu minely juz 2 lata. robilam badania ok , tarczyca tez ok moje wlosy ratowalam odzywka waxa , roznymi szamponami z aptek - wlosy przestaly wypadac - przedzialek nadal jest szeroki i niewazne na ktory bok wlosy uloze . nie wiem czy kiedykolwiek beda gestsze................:(

Gość rozowapom
Jedz duzo galaretek , pij sok z greipfruta , co 3 dni wsmarowuj w skore glowy cieply(nie goracy - zeby nie popalic cebulek) olejek rycynowy - szczoteczka do zebow. Na to recznik i zostaw na cala noc - rano zmyj-zmywa sie idealnie, z poduszki tez ;). Mi wlosy odrastaly po tym jak szalone po jakichs 2 miesiacach mialam na glowie 2 centymetrowe sterczace nowe wloski :) Oprocz tego ktores z tabletek wyzej wymienionych. Powodzenia! Acha , ktos tu poradzil suszenie wlosow po myciu suszarka. Ja tego nie polecam - powinny same wyschnac. A i jeszcze szampony - uzywalam tylko oryginalne welli , odzywek tez - chociaz przez 3 miesiace.

Gość rozowapom
Ps.:Sok wyciskany z graipfruta a nie taki z kartonika!

a ja polecam ziele skrzypu polnego: zaparz ,rozcieńcz wodą i płucz tym włosy ... mi wypadały jeszcze 2 lata po porodzie i żadne tabletki ani smarowidła nie pomagały a po takiej płukance uspokoiło się :-)

Mnie też wypadały po porodzie i trwało to dokładnie tyle czasu ile karmiłam piersią. Nie wiem czy karmienie ma z tym coś wspólnego czy prędzej to wina hormonów. Jednak jest to częste i normalne. Tak jak mi wypadały garściami tak teraz odrosły w jeszcze większej ilości.

Gość mamusia 4 miesieczniaka
problem w tym, z mam malo wlosow- wszystko geny, i jak beda mi jeszcze pare miesiecy wypadaly, to w lutym wroce lysa do pracy ;-(((( skrzyp mi ie pomaga, wax tez nie, dzis robilam tsh tarczycy, zobaczymy ;-(

Ja jestem 4 miesiace po porodzie.Zaczely mi wypada jakies dwa miesiace po porodzie.Ponoc ampulki dercos vichy sa bardzo dobre.Niestety drogie.Ja sie zastanawiam nad taka kuracje.Mieszkam teraz w Anglii i tutaj sprawdzalam to okolo 30 funtow za 12 kapsulek.Nie wiem jak w Polsce,ale na pewno ponad 100 zl

Gość mamusia 4 miesieczniaka
mam nadzieje,ze to szybki minie, bo moje wlosy sa wszedzie , w kuchni, lazience, w umywalce, nawet w lozeczku synka i w jego raczkach, a moj czubek glowy zaczyna sie przerzedzac ;-( dla mnie to straszny dyskomfort

Ja mam dłuuugie czarne włosy wiec moje są widocznie WSZĘDZIE :O Ale wiem,że to minie ;) U mnie żadne tabsy nie przejdą bo karmie piersia i gin mi nie pozwolił :( Ale jak skończyłam karmić pierwszego synka brałam VITAPIL i rewelacja :D

Gość Siuup
To może się utrzymać nawet do 6ciu miesięcy po odstawieniu od piersi i to jest normalne u kobiet po urodzeniu. Organizm musi się zregenerować a to trochę trwa ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI