Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaa26

długo ropiejące oczko niemowlaka

Polecane posty

Gość mamaaaa26

daje kropelki ale dalej ropieje - co robić?

Mojej córce ropiało oczko jak miała miesiąc. Aż tak bardzo, że sklejało oko i nie mogła go otworzyć po wstaniu rano. Położna zaleciła przemywać na zmianę zaparzoną herbatą i solą fizjologiczną. Pomogło i problem zniknął po tygodniu ;)

Gość e tam!
moja miała antybiotyk zapisany przez okulistę i maść do masazu kanalika, jest mała poprawa (kazała zakrapiać antybiotyk 14dni, które już minęły) po świętach mamy kontrol i dostaniemy skierowanie za udrażnianie :-(

Gość mojemu synowi przeszlo
jak skończył 3 mies. z kolei siostrzencowi nie chcialo, prawie rok się z tym nie mogli uporać:O ani krople, ani masaże nic nie daly. umówili sie na udrażnianie, ale 2 tyg przed umowiona datą samo mu przeszlo;)

Gość podniosę może
ktoś coś jeszcze doda

Gość karmiąca z rozsądku
Masuję kanaliki mojemu maluchowi, zawsze wtedy wypływało dużo tej wydzieliny, ostatnio jest jej co raz mniej... czy to daje nadzieję, że udrożni się w końcu ten kanalik?

Gość i ja i ja
up

Sluchajcie mamuski. Juz to pisalam na kafe nie raz o tym wątku. moj synus mial ropke w oczku jak mial 2 tygodnie, mial starsznie zaropiale tez sie sklejalo itd... nic nie pomagalo zadne masci zadna sol fizjologiczna zaden rumianek. Zaczelismy masaze i po 3 dniach jak reką odjal. Trzeba dosc mocno masowac, najleiej przy kazdym karmienu punkcik miedzy oczkiem a noskiem, malym palcem mozna wyczuc ten kanalik bez problemu, wylatuje duzo żółtej ropki na poczatku potem coraz mniej i potem w ogole, tak bylo u nas, ale jak zaczelam masowac to bylam przerazona ze tyle tej ropy tam sie nazbieralo i to takiej gestej. Wiec polecam masaze!!!! Tylko trzeba dosc mocno uciskac dziewczyny zeby ta ropa wylatywala.