Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

United_90

Ile płacicie za ogrzewanie gazowe?

Polecane posty

Gość lidkaw
wegeiel jest nieekologiczny, wiec wole inne zrodla. gaz jak w dobrej cenie jest warty przemyslenia

Gość ulakk
Ja zrezygnowalam z ogrzewania weglem dwa lata temu, wlasnie ze względu na jego szkodliwość. Słyszałam, że ogrzewanie gazowe wychodzi drożej, ale przy zastosowaniu kotła kondensacyjnego, który jest dość ekonomiczny, w dłuższym rozrachunku wcale nie jesteśmy stratni. http://baxi.com.pl/podgrzewacze-cwu-bpp/ kupowalismy kociol z tej firmy, mysle ze to inwestycja na długo.

Gość uśka1
na kotlach się nie znam, nie mam meza co będzie techniczne sprawy ogarnial. Male mieszkanko wiec gaz w novum i dajemy rade z rachunkami. Nie rozkręcamy każdego dnia w sezonie grzewczym ale tez nie ma takiej potrzeby.

Gość Mężatkak
Jak zainwestujesz w gaz to masz i oszczędność kasy i jeszcze nie trujesz tak środowiska i samego siebie, więc myślę, że warto się pokusić. Ja jestem zadowolona i z gazu od Novum i z samego ogrzewania gazowego

Gość gość
Ja akurat nie mogę narzekać na rachunki za ogrzewanie gazowe. Ale myślę, że to za sprawą dobrej jakości gazu, który kupuję od http://gal-gaz.pl/. Firma ta oferuje gaz do ogrzewania pomieszczeń w bardzo korzystnych cenach. A gaz jest naprawdę świetnej jakości. Mimo, ze nie oszczędzamy na ogrzewaniu to rachunki nie są jakieś wysokie.

Gość gość
Mam mieszkanie w kamienicy 80 m kw. Za gaz pałace 140 zł miesięcznie. W mieszkaniu mam 23 stopnie zawsze do tego kąpiel i gotówanie na gazie. Jestem zadowolna bo rachunki są małe ale to dlatego że mam nowoczesny kocioł kondensacyjny który jest oszczedniejszy od zwykłych. Do tego mam wszystkie ściany wychodzące na ulicę ocieplone od wewnętrz wełna mineraną pod regipsem. Mam wszystkie nowe dobre okna oraz bardzo szczelne bardzo dobrej jakości drzwi. Zresztą drzwi wejściowych mam 2 sztuki co dodatkowo dociepla mieszkanie. Także żeby obniżyć rachunki należy zadbać o to żeby ciepło jak najmniej uciekał na zewnatrz no i dobry kocioł.

Gość mywita
ogrzewanie gazem do tańszych nie należy, ale jest wygodne i w miare eko. Żeby mniejszyc rachunki przenieslismy się do novum. Troche mniej płacimy - szczególnie ze wybraliśmy usluge razem w pakiecie z pradem

Gość robkamis
Jeśli szukacie bardzo dobrego dostawcy gazu do swojego domu czy mieszkania to osobiście polecam firmę AmeriGas, odkąd używam ich gazu z ich instalacją nie mam żadnych problemów. Ceny gazu i pełna możliwość instalacji jest w ich ofercie, http://www.amerigas.pl/pl/gaz-dla-domu.html oni oferują nie są jakoś niesamowicie duże, sami zobaczcie !

Koszt jaki ponosimy za korzystanie z gazu wynosi 2542 zł. Zużywamy w ramach tej ceny średnio 2450 m3/rok. Mieszkamy w domu jednorodzinnym, jest nas piątka. Kiedyś płaciliśmy o wiele więcej, jednak zaczęłam się zastanawiać nad zmianą dostawcy. Pierwszą moją czynnością jaką podjęłam przed jego wyborem było obliczenie ile zużywamy gazu http://gazus.pl/poradnik/koszt-ogrzewania-gazowego.html. Następnie skorzystałam z porównywarki ofert, zapoznałam się z treściami umów i wybrałam dla siebie najkorzystniejszą z nich w Hermes Energy Group SA.

Gość bogusiaz
Generalnie ogrzewanie gazowe jest naprawdę tanie i mega wygodne. Ja sama coraz poważniej zastanawiam się nad taką formą ogrzewania naszego domu no i kusi mnie niezmiernie dzierżawienie takiego zbiornika od AmeriGas. Oni nie tylko dzierżawią zbiorniki ale mają także fajne butle gazowe NANO oraz DOMlight. Jeżeli chcecie się więcej dowiedzieć mają mnóstwo informacji na stronie. Ja do tej pory żyłam w mitach bo myślałam, że ogrzewanie gazowe jest bardzo drogie, wszyscy to powtarzali, ale po tym co przeczytałam widzę, że wcale tak nie jest i warto się tym zainteresować.

Gość Syllwia_fikk
Ja kupuje latem czasem Nano do grilla gazowego i muszę powiedzieć, że sprawdza się super. Jest przy tym lekka i łatwo sie nią wymienia.

Gość fexa7
Tutaj http://sistherm.pl/instalacje-gazowe.html są namiary na firmę, która zajmuje się instalacjami gazowymi. Warto sobie tam zerknąć i sprawdzić ofertę. Mają bowiem kompleksowy zakres usług w tym zakresie.

Jeśli ktoś z Was ma problem z wysokimi rachunkami za ogrzewanie gazem, warto zainwestować w lepszy piec. Jego parametry wpływają na jakość nagrzania domu, ale też na koszt za zużycie gazu http://gazus.pl/poradnik/koszt-ogrzewania-gazowego.html. Ostatecznie można też zastanowić się nad zmianą dostawcy, ponieważ macie możliwość podpisywania indywidualnych umów. Takie rozwiązanie wpływa na to, że na rynku pojawia się coraz więcej sprzedawców gazu, którzy bardzo często wołają niższe ceny od konkurencji.

Gość kropso
ja za ogrzewanie gazowe nie płacę więcej niż moi rodzice którzy mają ogrzewanie węglowe, a jakość jest o wiele większa i korzyści o wiele większe. Mam podpisaną umowę na dzierżawę zbiornika od AmeriGas,posiadam stałą stawkę za gaz przez cały okres trwania umowy. Nie muszę martwić się czy mi braknie gazu, serwisy, stan zbiornika również mnie nie interesuje bo zajmuje się tym firma.

Gość recca
Ogrzewanie amerigas jest bardzo opłacalne, choćby dlatego że cene masz ustaloną z góry na rok czasy. To każdej rodzinie pozwoli zaplanować dobrze budżet pieniężny. Cały proces "stawiania" zbiornika trwa około 1-2 tygodni ale wcześniej jeszcze trzeba załatwić w urzędzie miasta stosowne papierki.

Gość gość
My z mężem też się baliśmy ile będziemy płacić za gaz ale ostatecznie rachunki wcale nie są wysokie. Wcześniej paliliśmy węglem i te koszty były naprawdę niskie ale ze względu na zdrowie i środowisko stwierdziłam że czas z niego zrezygnować. To co najważniejsze to żeby wybrać kocioł kondensacyjny bo pracuje z wyższą sprawnością niż tradycyjny co przekłada się na niższą cenę ogrzewania. Przy jego zakupie trzeba zwrócić uwagę między innymi na system odprowadzania spalin jak coś to polecam S & P Logistic. Nie zawsze to co tanie jest najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
dziś - przestan juz z tym spamem, głupia ruro... ogrzewanie na gaz jest kompletnie nieopłacalne, i z reguły przynajmniej dwa razy tak drogie, jak na paliwa stałe

Gość Berenitka
Ja jestem bardzo zadowolona z ogrzewania gazowego ponieważ rachunki za nie mam niskie. Oczywiście nie samo ogrzewanie domu jest ważne- sporym plusem jest odpowiedni system ocieplenia domu, który pozwala na utrzymanie ciepła w nim. Przy końcówce budowy domu postawiliśmy na system ociepleń LONGLIFE z caparol, który ma bardzo dobre opinie wśród fachowców zajmujących się jego montażem. Dzięki niemu ciepło w domu utrzymuje się o wiele dłużej przez co ogrzewanie mogłam zminimalizować. Takim dodatkowym plusem jest technika dekoracyjną accento, która dodała elewacji charakteru.

Gość gość
Jeśli chodzi o instalacje gazowe to mogę polecić biuro projektowe Eran.

Gość gość
Niestety, ogrzewanie jest dość drogie. Chcąc zmniejszyć rachunki za nie, warto dom ocieplić. Istnieje wiele gotowych systemów, których poszczególne elementy dobrze ze sobą współgrają. Na myśli mam między innymi system Carbon oferowany przez CAPAROL, wzmocniony włóknem węglowym, o niskim współczynniku przenikania ciepła.

Gość Kozakrafa
Wychodzi taniej trochę niż węglem albo drzewem. Jeszcze jak masz zbiorniki przydomowe to już w ogóle. Ja kupiłem kilka takich od nich http://centrumgaz.eu/ i tam magazynujemy gaz.

Gość gość
Wcale nie wychodzi tak drogo gazem. Polecam firmę www.tech-gas.pl

Gość gość
Mam piec kondensacyjny. Używam gazu do ogrzewania domu jednorodzinnego- budowanego w starej technologii (ok. 27 lat temu- tzw.wysoki parter). Dom nie jest ocieplony. Mój rachunek rzeczywisty za miesiąc październik wyniósł 289 zł. Piec dwufynkcyjny- jednocześnie podgrzewa wodę (tylko do kąpania i mycia/3 osoby). Prawdziwej zimy jeszcze nie ma, więc myślę, że koszty jeszcze wzrosną. Wnioski na przyszłość- OCIEPLIĆ DOM! ZA WYGODY TRZEBA PŁACIĆ NIESTETY!!!

Gość gość
Ogrzewanie gazowe jest dośc drogie, polecał bym raczej piec np na pellet, jest znacznie wydajniejszy, najlepiej 5 generacji bo wtedy nie wydziela tak dużo trujących spalin. Ja swój zamawiałem w Piecbudzie z Radomia i jestem zadowolony.

Gość gość
My mamy duzy dom i tak za ponad 2 miesiace w okresie zimowym placimy okolo 600 zl za gaz http://gal-gaz.pl/ - wczesniej mielismy wegiel i bylo drozej wiec uznalismy ze ta zmiana byla oplacalna.

Gość gość
Koszty po pewnym czasie się obniżają - jak wybierzesz dobrą instalację i porządne zbiorniki na gaz, to z pewnością nie zapłacisz kroci. Ja załatwiałem sobie w firmie Wojar (http://zbiornikinawlasnosc.eu/) i jestem zadowolony.

Gość gość
Moim zdaniem przy ogrzewaniu gazowym płaci sie znacznie mniej niz przy innych. Gaz jest w bardzo dobrej cenie, mozesz sprawdzic to np w http://gal-gaz.pl/ - wtedy przeliczyz i zobaczysz jak na tym wyjdziesz. Polecam takie rozwiazanie. My przerobilismy ogrzewanie z pieca weglowego na gazowe. Jestesmy zadowoleni.