Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h123g8'ryf

Czy po 1.5 roku bycia razem to dobry czas na zareczyny ?

Polecane posty

Gość h123g8'ryf

jw

Dobry czas na zareczyny to taki w którym oboje stwierdzicie ze kochacie sie i zamierzacie wspólnie przejeść przez życie :D

Gość agata-------
tak bardzo dobry

Gość h123g8'ryf
mialam na mysli to czy jestesmy ze soba wystarczajaco dlugo. Mam dopiero 20 lat ale ciesze sie

mialam na mysli to czy jestesmy ze soba wystarczajaco dlugo" wg GUS nie :D to zbyt krótko :P

Gość h123g8'ryf
up

Gość ewella2
nikt wam nie broni się zaręczyć.W końcu to nie ślub a narzeczeństwem można być i całe życie :P

Gość Ja mysle ze jakies 1,5 roku
za wczesnie

Gość h123g8'ryf
tam wyzej to ktos sie pode mnie podszyl. Nie mam 20 lat tylko 23 a moj partner 25

Gość do całowania i randek
czas tak szybko mija.. 1,5 to juz dawno powinniscie sie zareczyc jak sie kochacie:) Bo starzy jestescie..:) juz prawie 30:)

zgadzam sie z wypowiedziami że zaręczyny to nie koniec swiata.... ja miałam po 9 miesiącach i nie żałuje ...a kiedy slub to się zobaczy:)

Tu nie chodzi o czas.. Ale jak pisze Marianka - że zaręczyny były a ślub to niewiadomo kiedy :O dla mnie to no sory ale debilizm. Po to się zaręcza żeby ustalać datę ślubu i się hajtać.. A nie po to,zeby nosić 10 lat zaręczynowy pierścionek, a na końcu jeszcze się rozstać. Zauważyłam,że panuje wśród wielu dziewczyn taka moda na zaręczyny. A o ślubie nie wspominają.. To jaki sens mają te zaręczyny? Jedna od roku, druga tak samo.. a ślub to nie wiedzą kiedy.. co za logika :O Dla mnie to takie zaręczyny albo dla pierścionka, albo po to żeby się popisać,ze zaręczona jest :O Wracając do tematu - jeśli czujesz,ze to ten facet to jasne,że dobry czas :) tu nie chodzi o to,ze masz 10 lat czekać.. kochasz to jaka przeszkoda. Tylko zaręczyny sa po to by zaplanować ślub.. a nie jak wyżej wspomniałam.. A jesteś pewna,że chcesz z nim całe życie spędzić? Że nie będziesz żałowała? Jeśli tak to zaręczaj się :) masz moje pozwolenie :classic_cool:

Albo zaręczyny po to,żeby w stopce pisać: "No i się zadeklarował :) 😍 " :O :O No naprawdę powód do dumy,że po 9 msc się zaręczyła,a o ślubie nawet gadki nie ma :D

Gość ewella2
Weridiana1986-oczywiście , że lepiej się zaręczyć a z ślubem poczekać w trakcie narzeczeństwa niż hajtac sie na szybko a później nie wiadomo co z tego będzie. Niech robią jak chcą , jeśli są dla siebie stworzeni i będzie im razem dobrze to czas ślubu czy zaręczyn nie ma znaczenia ;]

Gość h123g8'ryf
jestem pewna. Slub w 2012 sierpień

Gość Choinka zielona w lesie
tak slub w fajerwerki1!

Gość Mała Misia:)
a mi sie wydaje ze to wystarczajaco aby sie zareczyc bo i tak planujecie byc ze soba wiec nie widze w tym nic zlego a tym bardziej ze juz macie date slubu:) gratulacje:)

Gość A tak w ogóle
Weridiana - podpisuję się obiema rękami pod twoją wypowiedzią:) Też zauważyłam, że ostatnio wszyscy się zaręczają ale o ślubie nie myślą, byleby dziewczyna pierścionkiem się pochwaliła. Dla mnie to bez sensu, jeżeli para się zaręcza to znaczy, że chce wziąć ślub i to nie za 10 lat..przez to teraz zaręczyny nie mają już żadnego znaczenia..a szkoda

Zależy, o co wam chodzi... Bo np ja uważam, że to bez sensu być taką wieczną narzeczoną... I zaręczymy się z moim chłopakiem może jakieś pół roku przed ślubem... Może trochę więcej. A jesteśmy razem 3 lata.

Też mogę powiedzieć mojemu,ze chcę pierścionek,bo inne mają.. ale czy to nie żałosne? Jaki sens mają zaręczyny jeśli nie planuje się ślubu? Przecież właśnie po to są aby już podjąć jakieś kroki ku temu.. Jak widać moda zmienia się.. teraz prócz ubrań nawet zaręczyny potrafią być modne :O

ja sie zareczylam w czerwcu(2010) a w czerwcu (2011) wychodze za maz:)

do kogo ta wypowiedz?

Mała Misia > No i takie coś mi się podoba. Zaręczyny to jakis krok w stronę małżeństwa.. A nie zwykłe podarowanie pierścionka. Równie dobrze mógłby go dać na urodziny :O Chociaż jakaś myśląca :) Tobie to mogę życzyć dużo miłości i szczęścia :)

Gość xxxxxxxqqqqqqqqqqq
:classic_cool:

Gość Kontrola jakości topa
:) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :):) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :)

Gość to zalezy od ciebie od
tego czy ty chcesz a nie czy ktos uwaza ze dobry lub nie