Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szara.rzeczywistość

Fachowcy-Komputerowcy!!Prosze o radę!!

Polecane posty

Coś mi się dzieje z moim laptopem,a dokładnie coś bardzo mi się grzeje podczas ładowania a dokładnie gdy jest włączony do prądu i komputer chodzi,aż mi się zaczyna topić końcówka od ładowarki a jak go odłącze od zasilania to jest oki,co jest grane??prosze pomóżcie!!!

Gość informatyk polimatyk
tez kiedys tak mialem. to jest powod nieprawidlowo dzialajacej plyty glownej. przegrzewa sie co dochodzi pozniej do podlaczenia kabla. wyciagnij baterie wyczysc spirytusem a wejscie do kabla wypchaj cienka warstwa waty. mi to pomoglo

przegrzewanie zawsze szkodzi komputerowi. sprawdź czy końcówka ładowarki nie jest gdzieś przypalona lub kabel uszkodzony

to jak wsadze watę to będzie ładować??i czemu niby mi ta płyta źle działa,sorki że zadaje tyle pewnie dla was pytań ale ja nie mam zielonego pojęcia o mechaniźmie działania koputerów

Spróbuj podładować inną ładowarką. W najgorszym wypadku to fizyczne uszkodzenie którego się nie da naprawić

Odpal kompa na samej ładowarce, z wyjętą baterią. Może bateria zwarcie ma i ładowarka jest za mocno obciążona. Jak nadal będzie się smażyć, to pożycz od kogoś ładowarkę (taką samą!) i sprawdź na niej. Jak nic nie da to problem jest z samym kompem i tu już serwis tylko...

"fizyczne uszkodzenie którego się nie da naprawić" nie strasz mnie:o łądowarki takiej samej nie mam zkąd skombinować bo każdy w domu ma inny komputer a w śród znajomych ciężko też będzie,a i jeszcze jedną rzecz zauważyłam że zaczyna mi się samo ładowanie włączać lub wyłączać,a komputer na same święta oddać do serwisu:O brzmi nie ciekawie:(

Gość hhhhhhh
i co pomogło to z watą?

Gość sssssssss.......ss.s...s
wpadnę do Ciebie i ci pomogę z tym laptopem skąd jesteś?

Gość szara.rzeczywistosc
to wpadaj,podac adres? nnie pomoglo calkowicie siadl dobrze ze was znalazlam bo juz napisalam drugi post bo siedze na innym koputerze

Gość szara.rzeczywistosc
a i nie moge sie zaczernic bo siedze na iinym komputerze w ktorym nie mam polskiej klawiatury

Gość szara.rzeczywistosc
no iteraz zrobil mi sie problem:( jestem zla wsciekla i niewiem co dalej???

Gość sssssssss.......ss.s...s
nie adres z jakiego miasta jesteś? po pracy mam chwilę wolną

Gość szara.rzeczywistosc
Charleroi, zapraszam:P

Gość szara.rzeczywistosc
a co z danymi co mialam na komputerze?? odzyska sie je??czy przepadly??

ehe z tą watą daj se spokuj biorąc pod uwagę twój poziom wiedzy w temacie przez przypadek coś jeszcze zmajstrujesz. Jak masz gwarancje to serwis bo jak serwismeni zaczną z laptopa wate wyciągać to wyda im się podejrzane i nie uznają gwarancji - krócej - zabulisz sobie. A wada może być różna od układu zasilania po chłodzenie :-)

Gość szara.rzeczywistosc
dzieki kapitanie,ale gwarancja skonczyla mi sie okolo 2 misiace temu jak na zlosc:( a z wata nie kombinowalam,sprobowalam najpierw bez bateri ale z chwila wyciagniecia jej z koputera i podlaczeniem do komputera wszystko przestalo dzialac:( nawet ta lampka co sie zawsze swiecila jak byl komputer podlaczony do pradu nie swieci:(