Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetyk 123

jakie balsamy KREMY polecacie

Polecane posty

Gość kosmetyk 123

jakie balsamy, kremy po kapieli polecacie dla 2-letniego dziecka? i czym go myjecie mydłem czy np. oilatum ja do roczku myłam oilatum teraz mydełkiem bambino i mam wrażenie że skóra jest sucha nie chce smarowac oliwką bo albo ją uczulała albo sama nie wiem ale nie wypaliła w naszym przypadku pozatym starsznie tłusta i dość kłopotliwa w aplikacji

Gość kosmetyk 123
dzięki też rozważałam firmę Nivea może jakieś inne propozycje

Gość grrrr..................
Wlasnie dlatego ze do roku mylas oilatum to teraz masz problem, bo sie skora przyzwyczaila.... Ja nie wiem co Wy wsztystkie macie z tymi "specyfikami" :O.... potrzeba czy nie potrzeba wala do wanny, smauja oliwkami, a pozniej, jak przechodza na zwykle kosmetyki to placza ze skora sucha .................

Gość kosmetyk 123
grrr- dziewczyno nie uogólniaj! skoro stosowałam oilatum to miałam powody...cena duża dwa razy przechodziłam na zwykłe mydełko dla dzieci to od razu pediarta coś wyczuła i pytała czy aby na pewno myję oilatum? po drugie mała ma uczulenie na oliwke - sóra z licznymi liszjami czerwonymi ale atopowego zapalenia nie ma od malego nie stosowałam do ciałaka żadnych balsamów- zalecenie pediatry ale od roku kiedy już nie było potrzeby chodzić do lekarza poza szczepieniami stwierdziłam ze po co stosowac to oilatum i zaczełałm znowu myć mydelkiem teraz na wizycie ostatnio lekarka sama zauważyła ze mała ma suchą skóre- jak dla mnie nie tak odczuwalną jak kiedys a jednak nic już nie komentowała tylko sama stwierdziłam że warto jej nawilżać skoro skóra dziecka kojarzy się z mieciutką i mila w dotyku uważam że do niczego nie przyzwyczaiłam skóry dziecka same jak dajemy balsam to skóra jest gładsza ...wiem że do lat 3 jest skóra cieńsza i dlatego tymbardziej trzeba o nią dbac

Gość kosmetyk 123
u mie problemem jest to że nie stosuje żadnych kosmetyków dla dziecka od roku -poza mydełkiem no i kremem do twarzy i tu jest problem spytałam więc na forum jakie balsamy polecacie i tyle

kapie synka w plynie hippa i myje zelem 2w1 zel i balsam wie niczym dodatkowo nie natluszcza bo po co? buzie tylko kremujemy przed wyjsciem na dwor.

Otóż skóra mogła się przyzwyczaić do Oilatum:o I za każdym razem po odstawieniu go skóra po umyciu jest sucha. Ja polecam kosmetyki z Nivea. Moja córka ma 9 miesięcy i do tej pory używam żelu do mycia włosów i ciała z Nivea. Po nim ma miękką skórę i niczym nigdy nie musiałam jej smarować. Oilatum używałam jakoś miesiąc czasu, gdy skóra się nieco przesuszała, ale po tym czasie wszystko wróciło do normy.