psotka24 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Witam, Jestem tu nowa ale bardzo bym chciała dowiedzieć się o waszych przeżyciach i doświadczeniach, wiedzy itp na temat ciąży, objawów itp... Mam pewne obawy, że jestem w ciąży - w niechcianej ciąży !!! Choć jestem dorosła, nie mogę pozwolić sobie teraz na dziecko i nie z nim ... Bardzo mnie smuci taka myśl, a jest jeszcze troche wcześnie żeby to stwierdzić na 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ccccccaaaaavvvv Napisano Grudzień 16, 2010 wiesz, że nie ma 100% antykoncepcji wiesz że nie chcesz mieć z nim dziecka wiesz, że nie możesz sobie pozwolić na dziecko pytanie, coś ty sobie do cholery myślała? czy wogóle myślałaś nie ma czegoś takiego jak bardzo wczesne objawy ciąży. Niektóre kobiety to czują ale wątpię abyś do nich należała. Zrób test i będziesz wiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psotka24 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Prosze mi tu nie ubliżać bo wiem co to antykoncepcja i to co myslałam sobie to moja sprawa .... temat nie dotyczy tego czy ja sobie cos myslałam czy nie !!!!!!! Chcę sie dowiedzieć, czy ktoś po prostu miał jakieś objawy i przeczucia !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 222222 Napisano Grudzień 16, 2010 mnie kłuł jajnik i to bardzo, jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciesz sie dziewczyno tym Napisano Grudzień 16, 2010 bo ja bardzo dlugo sie juz staram i narazie nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzelinka09 0 Napisano Grudzień 16, 2010 ból brzucha jakbym miała dostać okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość etyjetyjujk Napisano Grudzień 16, 2010 a ile zostało do okresu?? ja miałam przeczucie ze jestem w ciąży, ale ja się o nią starałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psotka24 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Osobiście to pierwszy raz stoję przed takim problemem ... Powiem tylko, że moje podejrzenia wpadły mi do głowy kilka dni temu jak grom z jasnego nieba !!!! Jakos sobie tak pomyslałam i stwierdziłam, że może faktycznie jestem w ciązy !!! Od 2 tyg chodzę wiecznie nie wyspana z podpuchniętymi oczami, senna i bez chęci do życia, nic mi się nie chce ! Co chwilkę musze korzystać z wc !! zauważyłam że moje podbrzusze jest twardsze i lekko wzdęte no i mam podwyższona temperaturę ponad 37* a dokładniej jakieś 37,5 mniej więcej ... no i tak od tyg czy dwóch ... Robiłam test, ale nic nie wykazał - tyle że jestem przed terminem planowanej miesiączki więc pewnie i tak mi nic tu nie wykryje...zrobiłam go żeby się troche uspokoić .. ale na nowo się stresuje!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podwyzszona Napisano Grudzień 16, 2010 temperatura jest zawsze d dnia @ a twoje objawy niekonieczne musza oznaczac ciąze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psotka24 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Jesli chodzi o termin okresu to jest jeszcze jakiś tydzień czasu ... nie wiem kiedy dokładnie, ale z reguły mam na koniec miesiąca ... Święta spędzone w tym stresie to będzie koszmar ... rozmawiałam z koleżanką która spodziewa się dziecka za 3 mc i poradziła mi zrobić badanie krwi ... tylko że ja nie mam na to czasu przez najbliże dni ... pracuje codziennie, a w weekend nic nie zrobie nawet gdybym chciała... najszybciej pod koniec przyszłego tyg znajdę czas ... teraz szykuje sie do pracy - a nie moge sie skupić ! tragedia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość etyjetyjujk Napisano Grudzień 16, 2010 spokojnie;0 te objawy jeszcze nic nie mówią:) rownie dobrze mogą oznaczać przemęczenie, niskie ciśnienie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 222222 Napisano Grudzień 16, 2010 częste sikanie jest owszem ale chyba później a nie tak od razu... gdzieś tak po 6 tygodniu dopiero, przynajmniej ja tak miałam i do 6 tyg nie przypuszczałam że jestem w ciąży - a byłam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psotka24 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Wiem, że moje objawy nie koniecznie świadczą o ciąży i staram sie myśleć racjonalnie !!! Jestem przeziębina - więc osłabienie i podwyższona temperatura są normalne ... pogoda nie dopisuje więć chęć do życia ucieka... Jestem w ciągłym stresie - praca i uczucia .... A do tego jest zimno więc może dlatego co chwilkę muszę korzystać wc ... Ale jednak obawa jest .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 222222 Napisano Grudzień 16, 2010 a kiedy miałaś stosunek? bo jak do okresu jeszcze trochę czasu to może udało się przed jajeczkowaniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gzela 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Psotka- jestes bardzo nieodpowiedzialna!!!! Co ty sobie myslalas jak uprawialas seks??? ze co, ze nie zajdziesz w ciaze! Jetses dorosła ale zachowujesz sie jak malolata! Po co spalas z tym facetem skoro nie planujesz z nim nic wiecej, a tym bardziej dzieci!!! Dzieci nie biora sie z kapusty ani od bociana!! Nie wiedzialas o tym??!! A jak sie okarze ze jestes w ciazy to co?? Dokonasz aborcji??!!??? Czasami warto pomyslec zanim sie cos zrobi, tym bardziej ze w tym przypadku chodzi o istnienie malj istotki! W dzisiejszych czasach kiedy srodki antykoncepcyjne sa na wyciagniecie reki - takie sytuacje nie powinny miec miejsca!!! Ruszcie troszke swoimi główkami.....!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość watpie zeby to była Napisano Grudzień 16, 2010 ciąza raczej sobie to wmawiasz a to nie sa zadne objawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość watpie zeby to była Napisano Grudzień 16, 2010 Gzela zgadzam sie z toba w 100% jest tyle kobiet które pragną dziecka a nie mogą lub długo sie staraja a ta jeszcze napisze bardzo wczesne objawy ciąży - nie chcianej ciąży !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gzela 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Nie ma nie chcianych ciąż są tylko nieodpowiedzialne dziewczyny!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 222222 Napisano Grudzień 16, 2010 tak, nieodpowiedzialne dziewczyny - a faceci to co? dali się zgwałcić czy jak??? dlaczego zawsze to dziewczynom się dostaje??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość autorkooo Napisano Grudzień 16, 2010 twoje obawy czy tez objawy to nie ciąza cos ci sie w glowie poprzestawialo a swoja droga trzeba bylo sie zabezpieczyc a nie robic z siebie męczęnnice teraz dziecko to nie zabawka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo wczesne objawy to brak Napisano Grudzień 16, 2010 okresu. ŻADNYCH wczesniejszych nie ma!!! Te, które opisujesz mogą pojawić się w 4-5 miesiącu ciąży, ale wtedy wiedziałabyś, że coś nie tak, bo dziecko by cię kopało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gzela 0 Napisano Grudzień 16, 2010 moim zdaniem to dziewczyna powinna zadbac o takie rzeczy, bo niestety potem ona zostaje "z ty problemem"- jezeli mozna to tak wogole nazwac! Z tego co Psotka pisze wynika ze nie lacza ich jakies zarzyle kontakty (MIŁOŚC, PRZYJAŹŃ?)- cytuje: "Choć jestem dorosła, nie mogę pozwolić sobie teraz na dziecko i nie z nim ... " Wiec Facet jak to facet- zrobi sobie dobrze i na tym jego rola sie konczy- przynajmniej w tym przypadku! rozplynie sie i szukaj wiatru w polu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość autorkaa cos uciekła Napisano Grudzień 16, 2010 :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gzela 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Może jej wstyd :p Przynajmniej powinno! Psotka oby tej niechcianej ciazy nie bylo, ale nastepnym razem pomysl zanim cos zrobisz bo konsekwencje sa ogromne!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Gzela, no wybacz: "nie ma niechcianych ciąż" :O Nie ma stuprocentowej antykoncepcji (pomijam podwiązanie jajowodów i wazektomię). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaamilaa 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Niepotrzebnie tylko podsycasz emocje. Przez takie sugerowanie się domniemanymi objawami sama się tylko nakręcasz. Pierwsze objawy ciąży, takie jak np.senność, nudności, zmęczenie etc występują od 6 tygodnia :P Radzę poczytać Ci najpierw trochę, a potem siać panikę :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gzela 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Pewnie ze nie ma, ale z wypowiedzi Psotki wynika ze nie zabezpieczyla sie w zaden sposob, a teraz wielka rozpacz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gzela 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Zreszta nie ma co rozpaczac, poczekaj ten tydzien, moze okres przyjdzie i nie bedzie sie czym martwic! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psotka24 0 Napisano Grudzień 16, 2010 Wiecie ... Skoro macie problemy z poczęciem dziecka to wasz problem - bez urazy !!! Nie mam zamiaru nikomu tu mówic przykrych rzeczy ... ale widzę, że osoby z takimi problemami bardzo wiele maja do powiedzenia, a przecież ta sprawa was nie dotyczy więc po co tu piszecie ???? Wiadomo, że kobieta która stara sie bardzo długi czas o dziecko i tylko o nim marzy nie zrozumie kobiety która tego dziecka nie chce !!!!! Ja jestem w sytuacji życiowej dość skomplikowanej i finansowo i uczuciowo więc dziecko w moim przypadku to tylko problem a nie powód do radości !!! Tym bardziej, że tatuś dziecka pewnie nie wziąłby odpowiedzialności za swoje zachowanie !!!! Tak kochani - to on tu jest problemem ... Ja zakochałam się w facecie, który jak teraz widze po jego zachowaniu mam mnie w dupie !!!!!! Tu jest pies pogrzebany !!!! Bo inna sprawa jest gdy dorosli ludzie są razem i się kochają, a inna gdy ktoś zabawi sie twoimi uczuciami i potraktuję Cię jako sex zabawkę !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Grudzień 16, 2010 psotka, nie tłumacz się tutaj, kafeteria nie jest dobrym miejsce, jak widzisz, do szukania pomocy. Zrób test z krwi i daj temat do kasacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach