Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulittttiaa

czy ktos z was chodzil na terapie bo chorowal lub choruje na depresje prosze wej

Polecane posty

Gość lulittttiaa

od 5lat mam depresje ale takta ,ze z 2tygodnie mam masakre lęki a kolejne dni jest spokoj normlanosc... chodze od 3 miesiecy na terapie ale ciagle ja gadam i rozgrzebuje swoje przeszlosc...czy na tym ma polegac terapia???

Gość lulittttiaa
>????nikt?

Gość Sylwia7741
Ja mam dyscymie i fobie spoleczna i dostalam wyslana przez psyhiatre do psyhologa. A ty nie masz tez dysymi ?

Gość Sylwia7741
Tak na tym polega terapia.

Gość krystyna najcher
dziewczyny, to pewnie prywatna terapia? ile was to kosztuje, muszę komuś pomóc dlatego pytam, nie wiem czy na nfz można coś mieć? znając nasz kraj to pewnie 1 wizytę na pół roku

Gość ertfdsgdfsgds
komukolwiek to w czymkolwiek pomogło? psychologia jest obecnie na etapie kamienia łupanego - takim jak medycyna w XV wieku

Gość myszkamikigrawguziki
Hej, u mnie depresja objawia sie czyms zupełnie innym.. Zastanawiam sie nad lekarzem, ale z tego co czytam chyba nie ma sensu. Na czym polegaja LĘKI i przed czym one są?

Gość seksowny tadeusz
spoko dasz rade lepiej na terapii niz lykac prochy

Gość Sylwia7741
U mnie w miescie terapelta jest na ubespieczenie jest raz w tygodniu.

Gość krystyna najcher
raz w tygodniu??? to nieźle, jak się przekonać, bo trzeba się tak otworzyć, czy to w ogóle coś daje? czy trzeba iść do internisty po skierowanie? ja mam nadzieję, że mojej siostrze pomoże bo ja nie umiem jej pomóc

Gość stigma
Jak gadasz i grzebiesz w przeszłości na terapii, to pewnie masz terapię psychodynamiczną. Polecam psychoterapię w nurcie poznawczo-behawioralnym, terapeuta jest aktywniejszy, szybciej widać poprawę, skupiasz się głównie na tym jak teraz funkcjonujesz i co chcesz zmienić. Nie poddawaj się, znajdź terapię która Ci pasuje i nie zapominaj o lekach. Powodzenia :)

moze mi ktos poradzic cos dla mnie? biore setaloft od kilku miesiecy, dodam ze mam 22, zaczeło sie od choroby mamy, nowotwór mózgu, czekanie na smierc powiedzmy.. lekarz wypisał mi takie tabletki. Jaka terapia byłaby dla mnie?

oprócz tego stillmax na spanie i hydroxyzyna co drugi dzien

Gość JESTEM BOGIEM..
zesralem sie

ale nie w majtki?

Gość stigma
Setaloft to sertralina czyli antydepresant, jeśli do tego bierzesz Stillnox i Hydroksyzynę to chyba już dość leków póki co ;)

Gość stigma
A terapia...coś kiepsko u mnie z czytaniem ze zrozumieniem. Jesteś młoda, nie masz zapewne czasu na gmeranie w odmętach nieświadomości - spróbuj poznawczo-behawioralnej :) Nie napisałaś jakie masz problemy związane z depresją - lęki, przerwanie nauki, trudności w kontaktach z innymi? Wtedy można by było coś więcej napisać.

Gość stigma
Nie bawcie się w lekarzy :/ Fluoksetyna to lek z tej samej grupy co sertralina, czyli SSRI. Lekarz, który ją zapisał na pewno dobrze wiedział, dlaczego wybiera ją zamiast fluoksetyny.

Gość kzkzkeke
mam 55 lat biore leki od 12 i powime ci ze jedyna rzecza ktora mozesz zrobic to naprawdz miec solidne zajecie i cieszyc sie zycia te terapie to sciema

Przede wszystkim niezbędna jest konsultacja z psychologiem. Czasem leki są rozwiązaniem lub jego częścią, ale zazwyczaj tylko psychoterapia umożliwia pełne rozwiązanie problemu, dojście do przyczyn i powodów takiego stanu. Dobry psycholog pomoże wyjść na prostą. Koszt takiej terapii to średnio 90 zł za sesję. Warto jednak sprawdzić jego kwalifikacje, bo nie każdy psycholog to psychoterapeuta. Prywatne gabinety często prowadzą nie w pełni wykwalifikowani specjaliści. JA polecam ośrodki psychologiczne, bo tam zazwyczaj właściciel sprawdza kompetencje i doświadczenie itd.

Miałem depresję, ale jakimś cudem sam się z nią uporałem Znaczy się, byłem na jednej wizycie u psychologa i wyglądało to tak- on ciągle gadał, a ja gapiłem się w ścianę. Nic z tego spotkania nie wyniosłem, oprócz tego, że ten facet pił strasznie dużo herbaty. W trakcie jednej godzinki wypił aż sześć filiżanek. Saga- to u psychologów normalne

NIE BĄDŹ OBOJĘTNY-PRZECZYTAJ TEN POST: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4857893& start=0 TAKĄ WIADOMOŚĆ KILKA DNI TEMU ZOSTAŁA PRZESŁANA DO MNIE PRZEZ CZŁONKA MOJEJ RODZINY: MICHAŁ JEST MOIM SIOSTRZEŃCEM I W JEGO IMIENIU PROSZĘ O POMOC WSZYSTKICH ZNAJOMYCH I NIE TYLKO- PILNIE POTRZEBNA JEST KREW!!. ...MICHAŁ URODZIŁ SIĘ 29.09.2006, SKOŃCZYŁ 5 LAT. 11.05.2011 TEGO DNIA DOWIEDZIELIŚMY SIĘ ZE NASZ MICHAŚ JEST CIĘZKO CHORY...DIAGNOZA OSTRA BIAŁACZKA SZPIKOWA...SZOK ,ZASKOCZENIE. 22.O5.2011 JESTESMY PO PIERWSZYM CYKLU CHEMIOTERAPII...CAŁA CHEMIE MISIEK PRZESZEDŁ REWELACYJNIE...NAJGORSZE ZACZEŁO SIE TERAZ Z DNIA NA DZIEŃ SPADAJA WYNIKI HEMOGLOBINA ,PŁYTKI KRWI, OSOCZE TO CO MOZNA TO LEKARZE NA BIERZĄCO PRZETACZAJĄ...DO TEJ PORY MICHAŁ MIAŁ PRZETOCZONE OK 4 LITRÓW KRWI A JESTEŚMY W SZPITALU 2,5 TYGODNIA. PRZED NAMI JESZCZE 5 CYKLI CHEMII, MICHAŁ MUSI PRZEJSĆ CAŁĄ CHEMIOTERAPIE ZEBY MÓGŁ MIEĆ PRZESZCZEP SZPIKU KTÓREGO DAWCĄ BĘDZIE JAKUB BRAT MICHAŁA...ALE WIERZYMY ŻE BEDZIE DOBRZE ,WIARA I NADZIEJA TO POŁOWA SUKCESU ,RESZTA W REKACH LEKARZY...I BOGA. ALE MISIEK MA WIELKA OCHOTE NA ŻYCIE... DLATEGO NIE PRZYJMUJEMY INNEJ OPCJI JAK TO ŻE ZA PARE MIESIECY WYJDZIEMY ZE SZPITALA ZDROWI...KLINIKA ONKOLOGII ,HEMATOLOGII I TRANSPLANTOLOGII PEDIATRYCZNEJ W POZNANIU Jeżeli nie jesteś z Poznania a chcesz pomóc-prześlij zaświadczenie z punktu krwiodawstwa pocztą- to są dla nas małe cuda... Jeśli masz na tyle dobre serce by pomóc i możliwości-kontaktuj się z Nami przez facebook'a lub pod mailowym adresem : edzik60@gmail.com otrzymasz dane biorcy jakie należy podać. http://www.facebook.com/event.php?eid=1913526 67583677 WSPÓLNIE ZAWALCZMY O JEGO PRZYSZŁOŚĆ !!