Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawa poważna

chcę, czy nie ?

Polecane posty

Gość sprawa poważna

Jesteśmy z sobą kilkanaście lat. Po ślubie jesteśmy , wolni , niezależni. ...Niby chcemy , dziecko, pierś, itp. ....a jednocześnie ja boję się ...mam 34 lata . Wiem jednocześnie, że ciąża i dziecko "wykluczy" mnie z pracy na 1-2 lata.

Gość dsdfdfd
eeee tam jak chcesz miec dziecko to przerwa w pracy nie powinna cie martwic, chyba ze ogolnie zastanawiasz czy chcesz dziecko?

Gość to ja ci powiem........
że ja też tak zwlekałam. zawsze ważniejsza była praca to zeby było fajnie i zeby nam niczego nie brakowało. wkoncu sie z mężem zdecydowaliśmy niestety nie powiodło się bo poroniłam pierwszą ciążę... potem długie leczenie i teraz jestem ponownie w ciąży. Powiem Ci że olałam totalnie prace, ważniejszse est teraz dla mnie żeby utrzymać tą ciąże i zebyśmy z mężem zapełnili troszk enasze mieszkanko. Dziecko to jest cud natury

Gość INKA...
To juz sama powinnas wiedziec. Ale pamietaj ze im pozniej to trudniej zajść w ciąże. Ja nie moge Cie pouczać bo mam inna sytuacje. Wszystko zalezy czy chcesz byc mama. A 2 lata to nic strasznego.

Gość ale to juz chyba
ostani dzownek dla ciebie masz 34 lata isie zastanawiasz czy powinnas mieć dziecko???? potem mozesz załowac ze sie nie zdecydowałas

Gość sprawa poważna
Wiem, że jak zajdę w ciąże,i będzie zwonienie, to mnie zwolnią w dozwolonym dla siebie okresie

Gość sprawa poważna
Zarabiam 5.000 na rękę ---> mąż 1.300,- Jak mnie zwolnią to na oko widać że będzie ciężko

puki jestes w ciazy nie mogą cie zwolni. pote przysluguje ci tygodnie macierzyńskiego potem zaległy urlop a potem możesz przeciez innej pracy poszukac

ja mam podobna sytuacje. ja 3500 mąż 1500 ale chyba nie kasa jest najważniejsza?? puki jestes na L4 dostajesz 100% wynagrodzenia wiec chyba dzacie rade cos odłożyć???

Gość no wiele czasu ci nie
zostało na zajscie w ciąze i urodzenie dziecka jak tam bedziesz zwlekałą z decyzja to i do 40 nie zajdziesz w ciąże

potem idź na chwilę na wychowawczy, a po powrocie napisz pismo z prośbą o zmniejszenie wymiaru etatu (np. do 3/4). przez rok nie będzie można cię zwolnić. twojej prośby nie mogą też odrzucić. i tak, jak dziewczyny pisały - czas nie stoi w miejscu :)

Gość sprawa poważna
Właśnie dzisiaj doktor ginekolog mnie uświadomił, że czas ucieka. A mamą jednak chciałabym zostać :)

Gość no tooo
nic tylko działac w tym kierunku!!!!

Gość sprawa poważna
Zdaję sobie sprawę, że po zajściu w ciążę bedę "chroniona" ale, jak "wyjdę" z zawodu na rok to już po mnie....

Gość no to musisz wybrac
albo kariera albo dziecko !!!!!!! innego wyjscia nie ma

Gość no to musisz wybrac
mozesz zajsc w ciąze urodzic i np po roku albo 2 latach wrócic do pracy

Gość sprawa poważna
Kłopot w tym.że po roku czy dwóch ...to ja nie mam gdzie wracać :(

Gość chyba raczej chcesz
Masz niezłą pensję, pewnie w pracy jesteś doceniana, masz doświadczenie, nie rozumiem, jaki będziesz miała problem z powrotem do pracy? Szefowie wolą osoby, o których już wiedzą, że są po prostu dobre w tym, co robią. Czym się zajmujesz zawodowo, że macierzyński oznacza "wyjście" z branży?

Gość sprawa poważna
Przepisy zmieniają się co miesiąc , po roku...najwyżej mogę zostać ekspertką najwyżej ....w karmieniu z "cyca" :D

Gość Bea.
to czego ty tak naprawde chcesz ??? robic kariere czy miec dziecko?????

Gość sprawa poważna
Chcę zostać mamą i jednocześnie być pracownicą :D

Gość Bea.
hehehhehehheheeheehehhehehe dobre niestety tak sie nie da zegar bilogiczny juz praktycznie tyka 34 lata to nie sa juz przelewki za 3 lata obudzisz sie i bedzie naprawde chciala dziecka a wtedy moze byc juz za pozno

Gość chyba raczej chcesz
Panikujesz. Potrzebne dzienniki ustaw, czy ropzrządzenia możesz sobie poczytać podczas opieki nad dzieckiem. Żeby być na bieżąco może zainwestuj w LEXa, czy inny potrzebny program z aktualizacjami. Nie zakładaj z góry, że od początku ciąży będziesz na L-4. Macierzyński, jeśli zahaczy o 2012 - masz 24 tygodnie. Potem niania, czy dziadkowie i wracasz do pracy. Powtarzam, masz doświadczenie, doszłaś do jakiegoś stanowiska, musiałaś się uczyć, czemu uważasz, że rok przerwy może to przekreślić, że nie nadrobisz zaległości? Ja też jestem po 30 i ciąża na pewno opóźni mój dalszy awans, ale mam to gdzieś. Wiem, że z pracy mnie nie wyrzucą z tego powodu. BTW w jakiej to dziedzinie prawa przepisy zmieniają się co miesiąc?

Gość sprawa poważna
Więc ....mój 4 tydzień ciąźy...o którym wie tylko mąż i WY jest dobrym wyborem ? :)

Gość chyba raczej chcesz
Jeśli jesteś już w ciąży, to się nie martw o przyszłość zawodową ;) Tylko czemu pytasz się na forum, czy chcesz? Sama wiesz ;) Wejdź dla relaksu na allegro i zobacz, jakie fajne są teraz wózki. My zaczynamy się starać w 2011 :)

Gość sprawa poważna
Sprawa poważna jest... Jestem w ciąży. I chciaż staraliśmy się o nią mocno, to wynik badania HCG są pozytywne :)

Gość chyba raczej chcesz
Czegoś nie rozumiem. Staraliście się o ciążę. Udało się Wam, powinaś się cieszyć ;) Może masz z powodu wahań hormonalnych słabszy wieczór i demonizujesz swój powrót do pracy. Wrócisz po macierzyńskim, a jeśli nie ta, będzie inna lepsza praca. Teraz dobrze się odżywiaj i nie martw na zapas. Ciąża i macierzyński, to nie śpiączka, możesz być na bieżąco z przepisami. A kiedy młody/młoda Cię pierwszy raz kopnie, pozbędziesz się ostatnich wątpliwości, co do decyzji o dziecku :) Gratuluję :)

ja chcialam o czym innym, sory ze tu weszlam ale mam pytanie, musze uzyc gynazol a nie wiem w jaki sposób, końcówka mnie nie pokoi aplikatora, co robic

Też jestem za tym, że panikujesz;) Ja urodziłam syna mając 25 lat. Pracowałam krótko, ale pomimo różnych dolegliwości, poszłam na L4 z początkiem 8 miesiąca ciąży. Po macierzyńskim wróciłam bez problemu, a też zarabiam więcej od męża i też bardzo zależy mi na pracy. Nie zwlekaj, czas ucieka. My teraz staramy się o drugiego malucha, a niestety chyba już mam nieco obniżoną rezerwę jajnikową, mając 28 lat... Z tym jest loteria. Jedna kobieta po 30-stce zachodzi w ciążę od razu, a u innej jest bardzo ciężko. Jesli chcesz zostać mamą, to nie ma na co czekać i się stresować. Pozdrawiam