Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam..................

co myslicie o slubie cywilnym po kryjomu?????

Polecane posty

sytuacja jest nastepujaca.Jestesmy razem jakis czas.Moj narzeczony jest wojskowym i moze dostac mieszkanie jesli bedzie mial zone.Slub planujemy dopiero za dwa lata,jestesmy w trakcie odkladania ale fajnie by bylo zamieszkac razem,no i wpadlismy na pomysl zeby wziasc slub cywilny po to aby dostac to mieszkanie.Problem w tym ze nie chcemy o tym nikomu mowic bo dla nas wazniejszy jest ten slub koscielny,no i nie chcemy robic zadnego przyjecia po cywilnym ani nosic obraczek.I mam pytanie czy ktos juz tak zrobil???czy ktos ma slub cywilny z powodow materialnych a nie uwaza go za slub???nie wiem jak to ujac inaczej bo dla mnie to taki slub nie slub.

A po co to robi po kryjomu. Przecież rodzina czy przyjaciele mogą wiedzieć. Normalnie bierzecie cywilny- do obrączek nikt was [przecież nie zmusza. A takie cyrki z ukrywaniem się to chyba trochę dziecinada.

no wlasnie tez mam watpliwosci ale my jakos nie chcemy zeby wszyscy wiedzieli ze mamy slub.Chcialam tylko spytac czy moze sa tu takie przypadki jak ja.

Gość moja koleżanka tak zrobiła
jeszcze przed matura z takich samych powodów. Przed odbiorem matury się wydało, bo musiała je odebrać z innym nazwiskiem... Po 3 latach się rozwiedli

ale dlaczego sie rozwiedli????tez o tym myslalam wlasnie ze przed koscielnym jeszcze cos sie stanie ale kocham mojego zolnierza i chce z nim byc.Tylko ze tyle sie o nich naczytalam ze rozne rzeczy do glowy przychodza.

Ale z czym masz problem? Bo ja tego nie rozumiem. Skoro i tak macie zaplanowany kościelny.

nie mamy zaplanowany tylko planujemy a to dwie rozne sprawy.Wlasciwie to gdzies w srodku sie boje ze do koscielnego cos sie podzieje i jeszcze bede musiala sie rozwodzic ze slubu ktorego niby nie mam.

Gość moja koleżanka tak zrobiła
dlaczego się rozwiedli? Moze dlatego że byli zbyt młodzi biorąc ten slub? A mieszkanie nie jest dostatecznym i jedynym gwarantem dobrego związku? Pewnie inaczej sobie to wyobrażali i sądzili, że młodzieńcze zauroczenie trwać będzie wiecznie. Proza życia ich przerosła

pytam bo podobno misje zmieniaja ludzi i duzo jest rozwodow wsrod wojskowych.Moj jest ok narazie ale przez to czytanie o nich lampki mi sie pozaswiecaly.No i ze podobno zdradzaja na wyjazdach :( Chyba musze kompa wywalic z domu i przestac czytac te glupoty.

ja pierdzielę jak bym czytała osobie tak samo zrobić chcieliśmy po to żeby były lepsze zarobki [bo wtedy w wojsku dobrze płacili ]no i o mieszkanie chodziło wzięliśmy ślub po cichu tylko my i świadkowie super sprawa żadnych tam imprez itd. na początku rodzice się burzyli ale co tam

zartujesz???naprawde tak samo zrobiliscie????????dawno???no i jak sie czujesz z co z tym???skoro super tzn ze juz mieszkacie w nowym mieszkaniu.A co z koscielnym?czy bedziecie brac?No bo my chcemy to zrobic dla mieszkania wlasnie a koscielny pozniej ale musimy na niego naskladac a z tym mieszkaniem bedzie nam latwiej obojgu.

oj bardzo dawno temu bo już 19 lat temu koniec końców ślub wzieliśmy z wojska nic nie wyszło bo się okazało że zarobki jednak nie były tak duże jak obiecywali na początku mieliśmy mieszkać w pile mąż chciał być zawodowym wojskowym

Gość ania_izabella1988
ślub cywilny po kryjomu jeśli się kocha dobra sprawa ale potem powinien być kościelny ;)

Gość gość
my wzięliśmy rok temu ślub cywilny nic nikomu nie mówiąc, świadkami byli urzędnicy usc, do dziś nikt nie wierzy że jesteśmy małżeństwem, tak jakby uczestnictwo gości było wyznacznikiem ślubu ;)