nikola85 0 Napisano Grudzień 17, 2010 hej dziewczyny mam pytanie ostatnio miałam okres 17.11.10 jest on bardzo krótki bo w zasadzie tylko 2 dni po tych dwóch dniach jest sucho a na 3 dzień znowu jeden dzień słabo krwawie i dokładnie okres skończył mi się 20.11.10 i w tą noc z 20 na 21 listopad kochałam się bez zabezpieczenia i mój mężczyzna finał miał we mnie z tąd moje pytanie czy mogę być w ciąży.teraz mamy już 17.12.10 a ja nie mam do tej pory okresu w sumie to nie mam żadnych specjalnych objawów tylko gdzieś z tydzień temu przez cały tydzięń byłam taka ospała a teraz ostatnio miałam takie lekkie bóle okresowe i to czasami ale okresu brak aha no i tak dziwnie trochę piersi mnie bolały w środku uczucie takiego ciągnięcia a po za tym innych objawów brak dzisiaj rano mierzyłam temp w pochwie i wyszło 37.1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 17, 2010 proszę odpowiedzcie dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skoro ty jako najbardziej Napisano Grudzień 17, 2010 hmm a nie lepiej zrobic test zamiast szukać jasnowidza na kafeterii? Pierwszym objawem mojej ciąży był brak okresu i samopoczucie jakby miał być, ale go nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MiskaAniMiska Napisano Grudzień 17, 2010 Hmm.. Może to krwawienie, które miałaś miesiąc temu, to nie był okres, tylko plamienie okołoowulacyjne? Wtedy prawdopodobieństwo ciąży istnieje, ale jest raczej małe. Jeśli zaś to było krwawienie miesięczne, to prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży jest bliskie zeru. A brak miesiączki może wynikać raczej ze zmian pogody, Twojego stresu, bądź zwyczajnie przesunęła się owulacja i stąd opóźnienie. Aha - i jednorazowy pomiar temperatury to za mało, by na tej podstawie cokolwiek wnioskować. Więc taka temp. o niczym nie świadczy. Jak masz wątpliwości - zrób test, jak radziła forumowiczka wcześniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 17, 2010 dzisiaj przez cały dzień mam bule okresowe a tu cały czas sucho nie ma i tak dziwnie w piersiach a taki okres jaki po wyżej opisywałam mam już od 2 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rany co za bajzel.... Napisano Grudzień 17, 2010 Po choinkę piszesz takie bzdety, przecież oczywiste jest że nikt nie miewa okresu w ten sam dzień miesiaca co w poprzednim miesiacu.... bo cykl nei trwa równe 30 czy 31 dnia ale coś około 28 po cholerę piszesz takie bzdury ? uprawiasz seks to naucz się zabezpieczać i naucz się prawidłowo obliczać długość cyklu i dni płodne w necie jest masa kalkulatorów dni płodnych wystarczy znać przybliżoną długość cyklu (liczysz obserwując jak długie są cykle w poprzednich miesiacach) wpisujesz w kalkulator długość cyklu, datę ostatniej miesiączki i wiesz kiedy są dni płodne czasem wystarczy też obserwacja swojego ciała, około środku cyklu czyli gdzieś między 10-14 dniem pojawia się ciągliwy, śliski śluz, podobny do białka jaja, to śluz który oznacza że jesteś płodna nie uprawiaj seksu jak jesteś ignorantką, naucz się czegoś o swoim ciele i o zabezpieczaniu i dopiero bierz się za seks no chyba że masz w nosie to czy wpadniesz czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość weronika_r Napisano Grudzień 17, 2010 bardzo możliwe że jesteś, my sobie tez tak dziecko zroblismy w takiej sytuacji jak ty:):): Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaAaaaNIA Napisano Grudzień 17, 2010 "w necie jest masa kalkulatorów dni płodnych wystarczy znać przybliżoną długość cyklu (liczysz obserwując jak długie są cykle w poprzednich miesiacach) wpisujesz w kalkulator długość cyklu, datę ostatniej miesiączki i wiesz kiedy są dni płodne" za przeproszeniem - CZY CIEBIE KOMPLETNIE POPIERDOLIŁO? TAK, KOMPLETNIE CIE POPIERDOLIŁO! Nie masz pojęcia o kobiecym cyklu, jakim 10 a 14 dc występuje taki śluz? jakim środkiem cyklu? 10 + 10 = 20! nie 28! i to że Twój cykl trwa 28 dni nie znaczy że tyle trwa cykl autorki, mój czy Twojej matki. Kobiety nie są maszynami, każda kobieta jest inna, każdy cykl może być inny. Nie wystarczy wklepać długość cyklu w durny kalendarzyk żeby wiedzieć kiedy kobieta ma dni płodne. Jak chcesz prawidłowo wyznaczyć okres płodny to musisz conajmniej mierzyć temperaturę i obserwować stan śluzu. Jak chcesz wpaść to stosuj durne kalendarzyki. Ja pierdole co za ignorancja i nieznajomość tematu. I taka głupia pinda będzie pouczać drugą! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upiupiup Napisano Grudzień 18, 2010 up:) ciekawie sie zapowiada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 19, 2010 w piętek zrobiłam test i wyszła jedna kreska ale do dzisiaj brak okresu i coś nie chce przyjść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 20, 2010 dzisiaj dalej okresu brak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aasdmasofmsdigfsfvjsvg Napisano Grudzień 20, 2010 skąd wiesz że to był okres? aby wiedzieć że miałaś do czynienia z okresem musiałabyś mierzyć temperaturę ciała. TO mogło być krwawienie owulacyjne, intamplacyjne i cholera jeszcze wie jakie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Julek2330 0 Napisano Grudzień 20, 2010 ja mam podobna historije co nikola85.....6.11 mialam okres jeden dzien a potem brazowe plamienie .i do tej pory nie dostalam okresu....:( robilam wczoraj test wynik -jedna krecha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 21, 2010 dzisiaj jest już wtorek a ja dalej nie mam okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Julek2330 0 Napisano Grudzień 21, 2010 ja tez nie mam...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nikola5 Napisano Grudzień 21, 2010 i lipka okresu dalej nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Julek2330 0 Napisano Grudzień 21, 2010 i ja nie mam:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 21, 2010 a z kąt ten nik julek taki trochę męski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alka-Smok Napisano Grudzień 21, 2010 Nikola, zrób w takim razie test z krwi, jeśli będzie negatywny, to prawdopodobnie jakieś zawirowania hormonalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 21, 2010 w czwartek rano zrobię jeszcze raz test jeśli nie dostanę okresu chociaż w chwili obecnej nie mam żadnych objawów tylko czasem mam takie dziwne uczucie w piersiach a po za tym nic kilka dni wcześniej miałam trochę takie bule okresowe ale okresu dalej nie ma jeśli w czwartek wyjdzie test negatywny to trzeba będzie odwiedzić ginekologa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 21, 2010 od kilku dni mierzę temp w pochwie i cały czas temp.jest 37.1;37.2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ddfggsdg Napisano Grudzień 22, 2010 nikola, od kilku dni to ty sobie możesz mierzyć... po gówno psie albo z własnej ciekawości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 22, 2010 mam nadzieje że na twoim topiku nikt nie jest tak głupi jak ty może ja popiszę na twoim jaka to ty mądra jesteś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oblicz sobie..... Napisano Grudzień 22, 2010 http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/0,79775.html http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html http://www.ciazowy.pl/kalkulator,dni-plodne.html http://www.baby-shower.pl/Kalkulatory/Kalkulatory/Kalkulator-dni-plodnych-v2.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alka-Smok Napisano Grudzień 22, 2010 Mierzenie temperatury ma sens jedynie w całym cyklu. A wysoka temperatura w końcówce to moze być znak zarówno nadchodzącego okresu, jak i ciąży. Test z krwi jest bardziej czuły, w tej chwili powinien Ci już wykryć ewentualną ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do rany co za bajzel.... Napisano Grudzień 22, 2010 BZDURY to Ty piszesz, o znawczyni swojego ciała i cyklu płodności :O Takie bzdety, że szkoda czasu prostować. Kalkulatory cyklu z netu, buahahaha :D Przestań takie bzdury naiwnym wmawiać, bo naprawdę uwierzą, że kalkulator prawdę ci powie i że każda kobieta ma owulację "w śrdku cyklu około 14 dnia cyklu" (chyba chciałaś powiedzieć: około 14 dni PRZED KOŃCEM CYKLU, który może mieć i 60 dni, więc jak widzisz to nie jest to samo, a faza postowulacyjna trwać może i 10 dni albo osiem albo nawet 4 przy zaburzeniach, więc moja droga to 14 dni, to w ogóle jest bzdet). Taka mała dygresja, której pewnie nie zakapowałaś, o czym ja w ogóle mówią. Sedno jest takie, żebyś sama zamilkła i przestała wyzywać dziewczynę, bo się tylko ośmieszasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikola85 0 Napisano Grudzień 22, 2010 dzięki dziewczyny w nocy dostałam okres super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asaolyo890o807sasas Napisano Grudzień 22, 2010 nikola85 napisała: mam nadzieje że na twoim topiku nikt nie jest tak głupi jak ty może ja popiszę na twoim jaka to ty mądra jesteś to do mnie? ja nie mam żadnych "topiku". mierzenie w celu ustalenia ciąży ma sens tylko kiedy robisz to cały cykl. Powtarzam, teraz możesz sobie mierzyć tylko i wyłącznie dla swojej wiedzy choć nie wiem po co ci ona teraz. Rozumku na przyszłość życzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach