Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamita

rodzimy w czerwcu 2011

Polecane posty

Gość mamita

która ze mną jak tam samopoczucie?? ja mam termin na 13 czerwca, obecnie kończe 14 tydzień Zgłaszać się !! :)

Gość zawwwwwe
jest już taki temat.

Gość mamita
zapewne jest ich dużo więcej :) ale mi to nie przeszkadza

Chyba ze dwa są nawet :) ale bardzo zaawansowane i ciężko się włączyć... Ja mam termin z USG na 13 czerwca, z OM na 16 czerwca 2011r. :)

Gość mamita
aśka2010 jak tam samopoczucie ja od wczoraj nie biore leków na wymioty a męczyło mnie od 2 mca do teraz wreszcie jak wstanę czuje sie normalnie a ty??

Ja wymiotów nie mam, ale jeszcze kilka dni temu mdliło mnie często. Za to cały czas brak mi apetytu, każdy posiłek wmuszam w siebie, najchętniej bym nic nie jadła, tylko piła wodę. Jeszcze tydzień temu byłam strasznie senna, mogłam przespać cały dzień. Teraz jest odrobinę lepiej, ale i tak staram się jak tylko mogę zdrzemnąć w dzień.

Gość mamita
Ja wymiotowałam dość często mimo brania leków. . Też nie mam apetytu za bardzo. Nie jem mięsa w ogóle bo jego zapach mnie odtrąca tak jak zapach perfum, lodówki smażonego czegokolwiek a no i ryby które tak uwielbiałam i jadłam na prawde dużo teraz nie mogę pod żadną postacią nawet na nie popatrzeć :) heh A przytyłaś już coś ???ja jestem po wczorajszej wizycie przy wzroście 1,73m ważę 67 i tak cały czas nawet 10 gram nie przytyłam

Gość mamita
limonkowa ja pozdrawiamy również :):) no jak się czujemy... czytaj Jest coraz lepiej :):)

Gość mamita
hej dziewczyny zgłaszac sie :):)

limonkowa ja - czerwcówki pozdrawiają kwietniówki :) mamita - nic nie przytyłam, schudłam prawie 2 kg... Tez nie mogę jeść mięsa, ryb... Najbardziej pasują mi jajka, ewentualnie może być ser biały, mandarynki, czasem śledzie (na początku ciązy były przysmakiem), szczaw i to wszystko co zjem jako tako. Reszta jest wmuszana :( Mam nadzieję, ze to zaraz minie...

A, ale za to mogę pić litrami wodę z miodem i z cytryną lub z imbirem. No i od początku ciąży nie mogę patrzeć na kawę, jej zapach powoduje, ze jest mi niedobrze. A wcześniej musiałam wypić min 2 kawki dziennie...

Gość przyszla mamusiiaa
to ja tez sie dolaczam :) termin mam na 19.06 i wlasnie koncze 13 tydz. W srode bylam u lekarza i nasze dzieciatko ma juz 7 cm :) do tej pory czulam sie swietnie bo nie wymiotowalam jedynie mnie mdlilo, ale niestety dopadlo mnie przeziebienie i od wczoraj leze w lozku :(

Gość mamita
przyszla mamusiiaa ja już trzeci raz jestem chora w ciąży tym razem wirusowe zapalenie oskrzeli Dziewczyny a co bierzecie z witamin? ja Matruelle

Gość przyszla mamusiiaa
wspolczuje :( mi lekarz zapisal alliofil - ziolowe tabletki na bazie czosnku i pokrzywy, do tego biore witamine C i pije duzo herbatki z cytryna. Od wczoraj czuje sie lepiej po tych tabletkach, mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie :)

Gość mamita
ja sie lecze syropami Stodal i Calcium no i rutinoscorbinem. Ale jest znaczna poprawa bo to juz od poniedziałku mnie trzyma najgorzej mam w nocy bo wszystko mi sie osiada na oskrzelach a rano przy ciepłej herbacie kaszle i az czuje jak mi sie tam wszystko odrywa. Mam nadzieje ze do poniedziałku mi przejdzie ..

Gość przyszla mamusiiaa
musimy byc dzielne i walczyc z tym okropnym przeziebieniem, damy rade! :)

Gość mamita
a jak tam lęk przed porodem ?? macie wogóle ?? Aha i czy to wasza pierwsza ciąża i ile macie lat ja 22 i to moja pierwsza ciąża

Gość przyszla mamusiiaa
moja tez pierwsza ciaza i mam 24 lata. O porodzie jeszcze nie mysle hihi a wiesz juz czy bedzie chlopiec czy dziewczynka? :)

Gość mamita
niee jeszcze za wczesnie mój gin powiedział ze ok 24 tyg bedizemy wiedziec ale ja wczesniej jade na to 3d myśle ze sie dowiem ale jest mi obojętne czy co urodzę

Oj, to ja stara babka przy Was - mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża :) Porodu strasznie się boję, ale staram się jeszcze o nim nie myśleć... A na przeziębienie najlepsze jest na wieczór ciepłe mleko z masłem i z miodem :) można też jeść czosnek, syrop z cebuli i łykać rutinoscorbin i wit C. Płci dzidzi nie znam jeszcze, ostatnio lekarz nie mógł określić, a kolejną wizytę mam 3 stycznie i wtedy już będę wiedziała :)

Gość przyszla mamusiiaa
mi chcial juz powiedziec w srode ale tak sie ulozylo ze nic nie bylo widac ;) mam nadzieje ze na nastepnej wizycie w polowie stycznia juz sie dowiemy :)

Gość przyszla mamusiiaa
hello :) taka stara to nie jestes przeciez :) tez slyszalam o mleku z maslem i miodem ale to mi chyba przez gardlo nie przejdzie hihi ;)

Gość ocet
czesc dziewczyny.dolącze do Was :) ja mam termin na 18 czerwca.to moja druga ciaza.mam juz coreczke 4,5 roku ma. i dopiero nie dawno dojrzałam do tego zeby miec drugie dziecko,myslalam ze sie nie odwaze nigdy :) ale udalo sie.aha ,mam 29 lat.

Gość mamita
u mnie to mleko itd też nie przejdzie :):)

Gość przyszla mamusiiaa
a jak tam z Wasza waga? Bo ja jeszcze nic nie przytylam, ale brzuszek juz powoli widac :)

Gość mamita
jak juz pisalam wczesniej przy wzroscie 173 waze 67 i nic wiecej ani mniej od początku a brzuch płaściutki jaki był taki jest nic nie widac choc wczoraj mój mąż stfierdził ze przytyłam na twarzy czym mnie zdenerwował

ocet- hej! No ale mleko jest skuteczne! A jak się nie podleczycie, to trzeba będzie brać antybiotyki, a to niekoniecznie zdrowe i dobre dla maluszka, warto przemęczyć się z mlekiem :) U mnie waga jak pisałam wcześniej - prawie 2 kg do tyłu, a brzuch może lekko się zaznaczył, na pewno go czuć jak zakładam spodnie - uciskają w pasie.