Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamita

rodzimy w czerwcu 2011

Polecane posty

Gość ocet
zgagi nie mam na szczescie,ale brzuch!!ja juz w ciazówkach chodze(rozmiar 10 ale jednak ciazowki) .podobno przy drugie ( i kolejnych) ciazach szybciej widac.pamietam,ze bedac w ciazy z corka ,to w 4 i 5 miesiacu stalam przed lustrem i wypinalam sie na wszelkie sposoby,ale brzucha nie bylo.ale zgage mialam :( pilam wtedy cieple mleko i przechodzilo.

Gość przyszla mamusiiaa
u kazdego jest inaczej, ale teraz podobno szybciej troszke rosnie - tak mowia :) ja niedlugo musze chyba zmieniac powoli garderobe, zwlaszcza staniki :P

Gość mamita
ocet witam :) przepraszam ale nawet nie zauwazyłam twojego wpisu pierwszego jak tam samopoczucie

Gość ocet
hej mamita :) ja w ciazy moge chodzic( gorzej z rodzeniem :/) ,mialam tylko wieczorne mdlosci ale juz minely. w poniedzialek ide na badania genetyczne i troszke sie martwie.moj lekarz twierdzi ze ciaza wg usg jest za mala( o tydzien).ale ja bralam pigulki anty.w sierpniu odstawilam i tak sobie tlumacze ze mi sie poprzestawialo wszystko,stąd taki wynik z usg.do tego dochodzi ze mam krew brh -,(konflikt?)i podobno dobrze dla mnie i mojego dziecka zeby okazal sie chlopcem.moze w poniedzialek poznam płeć.

Gość mamita
ocet trzymam za ciebie kciuki zeby wszystko było dobrze z twoją dzidzią:) moja kolezanka tez tak miała ze niby dziecko za małe itd a jak urodziła miesiąc przed terminem okazało sie ze wagowo wzrostowo itd wszystko okej. Uc iebie bedzie tak samo

Gość mamita
dziewczyny ja zmykam odezwe sie dopiero w niedzielę wcześniej nie dam rady buziaki pa;*

A ja nie wiem, jak to jest z tymi wymiarami maluszka. Mi lekarz nie mówił, czy wymiary dobre czy nie. Po prostu mówił, ze wszystko jest ok. A nie jest tak, ze te wymiary to sprawa bardzo indywidualna?

Gość mamita nie pomyliłaś się
przypadkiem? Masz termin na 13 czerwca i kończysz 14tydz? Ja mam termin na 11 czerwca i jestem w drugim dniu 16 tygodnia.

Gość mamita
nie nie pomyliłam sie :) mam termin wyznaczony z miesiączki nie z USG a ty ??

Gość mamita
no mamuśki zgłaszać sie :):)

Gość mamita
nie ma wiecej czerwcówek ??

Dziewczynki :) mogę się przyłączyć???🌼 Ja mam temin na 16.06 i już się nie mogę doczekać :).. Piszecie o powiększających się cycach ja musiałam stanik zmienić już na samiutkim początku :) strasznie bolały i były mega pełne :) teraz bolą już tylko sutki no ale za to są rozstępy :(.. Co do brzuszka to też już go widać :) może dlatego że zawsze byłam raczej szczupła i szybciej się uwypuklił :).. Ja jestem w 14 tyg. moje maleństwo na usg ze srody miało już 77 mm.. pozdrawiam sedrecznie MAMUŚKI 👄

Gość ocet
hej dziewczyny.podnosze nasz temat .lekarz przesunął mi termin badan genetycznych.ehhh.mialam isc na 8.45 ale ide dopiero na 14.30..takze jeszcze troszke poczekam :( trzymajcie sie cieplo.pozdrawiam.

Witam serdecznie was drogie dziewczyny !!! Jestem na podobnym forum i bardzo się cieszę że jest nas tyle . Ja mam 27 lat i synka 8 letniego teraz jestem w 14tc4 d . Ogromnie jeszcze raz pozdrawiam trzymajcie się

stell to my jesteśmy chyba obie na 16.06??? bo ja też jestem 14tydz.4d :) ocet powodzenia na badankach :) zleci szybciutko :) ja wizytę mam dopiero 3 stycznia i też się nie moge doczekać :) w sumie to ja żyję od wizyty do wizyty :).. pozdrawiam

Gość mamita
czesc dziewczyny !!! prolaktynka fajnie ze juz masz brzuszek :) tez bym juz chciała miec, boje sie ze jak pózniej mi tak szybko urosnie w tak krótkim czasie bede miec rozstepy a tak apropo stosujesz cos na nie ?? ja krem z Avonu stell pozdrowionka dzieki za wypowiedz ocet trzymam mocno kciuki by wszysko było ok

Gość mamita
no i zapraszamy serdecnie wiecej mamusiek ja jutro bede tez o tej porze co dzis :) moze któras tez będzie to pogadamy troche.

Prolaktynka ; Super się sklada ja mam termin na16.06.2011 i termin do lekarza na 4 stycznia . Ciekawa jestem płci maleństwa . pozdrawiam Cię gorąco i twoje maleństwo .A mam pytanie jak twoje samopoczucie czy widać już u ciebie brzuszek ?

Mamita dziękuje bardzo cieplutko na tym forum chyba z wami popisze!!!!

mamita z polecenia innych kiedyś ciężaróweczek teraz już szczęśliwych mamusi słyszałam że najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci.. Na brzuchu nie mam rozstępów gorzej z cycami :(.. niestety dopiero dziś kupiłam oliwkę więc pewnie zbytnio już nie pomoże :).. No ale to nic jestem w pełni przygotowana na to że już nie będę taka jak przed ciążą :).. stell tak kochana mój brzuszek już widać :) jest całekiem spory nawet niektórzy się dziwią że to dopiero początek 4 miesiąca :).. samopoczucie ok zreszta ja nie miałam żadnych problemów z wymiotami, mdłościami itd.. Jedyne co mnie tylko dręczyło to strach przed utratą dzidziusia :(.. Zresztą kochane u mnie to wszystko skomplikowane jest bo ja zawsze z tydzień przed @ miałam plamienia które niestety zostały do teraz :(.. Przychodzą równe 8 dni przed kolejnym terminem no i strasznie wtedy się boję.. Lekarz zawsze uspokaja że nic się nie dzieję że widocznie tak mam i że powinno się to już skończyć :) także mam cichą nadzieję że tak będzie :) w sobotę wypada 8 dni przed kolejną @ także zobaczymy:)

Dzień Dobry mamusie 👄 coś spać nie mogę już :) dziewczynki u nas coś słabiutko z frekwencją :) no ale może jak nas będzie więcej to się to zmieni :).. Dziś przeczytałam praktycznie wszystkie wypowiedzi i odpowiem na Wasze pytanie :)... Mam 23 lata, to moja pierwsza ciąża :) porodu się nie boję wręcz przeciwnie :) już się nie mogę doczekać :)... Może dlatego że ja miałam problem z prolaktyną, miałam mieć badanie drożności no ale maleństwo mnie uratowało przed tym :) bo okazało się że w końcu udało się nam zajść :)... Także ja po prostu wiem że to będzie bardzo bolało ale kiedy to nastapi to przypomnę sobie ile razy płakałam jak widziałam kolejną wstrętną @ i powinno być dobrze :).... Co do płci to też jestem bardzo ciekawa :) lekarz mówił że jak się dzidzia ładnie obróci to mi powie już 3 stycznia :) mnie to jest w sumie obojetne bo to moja pierwsza ciąża no ale ciekawość to ciekawość :)

Gość kasiunia
czesc dziewczyny tez pisze na innym topiku na tym co stell , ale jak mozna to i tu sie przylacze:) jestem w 16 tygodniu , to moja 2 ciaza , mam juz 2,5 letnia coreczke przytylam 3kg jak narazie noi mam 27 lat , waga startowa 43kg przy wzroscie 162 , brzuszek juz spory widac na poprzedniej wizycie 12 tydzien byl ,co do plci lekarz stwierdzil ze w kierunku chlopca , moze na kolejnej czyli jakos przed swietami we czwartek albo po swietach moze bedzie wiadomo cos wiecej samopoczucie juz mam ok , tylko te wzdecia , na poczatkumialam mdlosci bez wymiotow to tyle u mnie:)

witaj kasiunia 🌼 pewnie że pisz też znami :) będzie nam miło :)... No to chłopczyk pasowałby jak tralala :) miałabyś parkę :).. Ja coraz częściej męczę się ze zgagą :( jej jakie to nieprzyjemne uczucie :(.. Kochane a mam do Was pytanie: w jakich pozycjach śpicie????? Tzn na którym boku itd..??? Bo ja słyszałam że dla dzidzi najlepiej na lewym spać i tak też staram się spać no ale całej nocy to nie daje rady :( zaraz boli mnie biodro i krzyż.. ech :)

Gość onkaa71
Hej dziewczyny...jeśli chodzi o wiek to chyba starszej niz ja tutaj nie ma mam 39lat corke 18lat synka 2latka i jestem w 12tyg ciazy termin mam na koniec czerwca...co moge napisac ...boje sie jak cholera...ciaza nie byla planowana samopoczucie mam okropne mimo ze biore tabletki na wymioty...ciagle mnie mdli choc rano chyba czuje sie najlepiej wiec staram sie wszystko porobic w domu ...no i moj synus ukochany 2latek daje mi rowno popalic az strach pomyslec co to bedzie jak na swiat przyjdzie to malenstwo czy dam rade!?juz nie mam tyle cierpliwosci i zdrowia ..Pozdrawiam

onkaa gratulacje :) nic się nie martw na pewno dasz radę :)...Masz dorosłą córke która na pewno Ci pomoże :).. Życzę powodzenia i wytrwałości :D

Witaj Prolaktynko Super że jesteś !! Ja dotychczas spałam płasko na brzuchu mimo że nie mam brzuszka jeszcze to śpię na lewym boku tak jekoś się układam ale mimo to budze się na plecach kto wie co za figury w nocy odstawiam . A tak to wszystko ok nie wymiotowałam wcale ani razu raz mnie zemdliło jak się zdenerwowałam i zapaliłam papierosa mam fioła na punkcie ciuszkow dla mojego aniołka nie znam płci ale ostatnio nie mogłam wytrzymać i kupiłam piękny komplet w HiM w kol. bieli więc bez różnicy. Co do jedzenia jem różnie ale staram się często a mało nie interesuje mnie jak wyglądam tylko by dzidzia miała czego potrzebuje czyli ; ryby owoce warzywa za słotkim nie przepadam bardziej sery mnie kręcą i ryby oraz mandarynki Pozdrawiam i ściskam serdecznie

ja też uwielbiam oglądać ciuszki dla dzidziusiów ale jeszcze nic nie kupowałam choć powiem szczerze że nie mogę się doczekać tego momentu :).. W ogóle to do końca pierwszego trymestru bałam się że może stać sie coś złego i nie patrzyłam ani na rzeczy dla brzuchatek ani dla dzidziusiów :( teraz jestem juz troche spokojniejsza no ale nadal czuje gdzieś w środku jakąś obawę :) mam nadzieję że czerwiec szybko nadejdzie :).. Bo w pełni spokojna będe jak dzidziuś będzie spał w łóżeczku :) jej dziewczyny ja to chyba jak ze szpitala wrócę do cały czas będę patrzyć na ten maleńki cud :)..Ja też czesto nie jem słodyczy choć powiem szczerze że czasem musze coś zjeść :)... Ja przez pierwszy trymestr przytyłam 2 kg ale 2 tyg temu mieliśmy wypadek samochodowy i schudłam z nerwów i ze strachu :(.. Miałam wielkiego siniaka na brzuchu i klatce piersiowej, poza tym wiele szczęście że wszyscy całą naszą trójką wyszliśmy z tego cało :(.. teraz boję się jeździć mam nadzieję że kiedyś to minie póki co chcę juz wiosnę żeby tego paskudnego śniegu juz nie było :(.. Pozdrawiam :)

Hej, ja się od kilku dni źle czuję - chyba jakieś przeziębienie mam, dlatego nic nie pisałam. W ogóle to martwię się Świętami, ze za wiele nie przygotuję na nie, i jakoś z tego powodu mi smutno :( W tym roku nie kupuję prezentów dla całej rodziny, tylko dla męża, i tez jakoś źle się z tym czuję... Nie mamy jeszcze choinki, a z tego co słyszałam, w tym roku jest jakieś szaleństwo z cenami - zwykły świerk kosztuje ok 100-150zł...