Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

matki i ich bachory

Polecane posty

ciągle tylko się usprawiedliwiają, siebie i dzieciaka - przecież to jeszcze dziecko... może rozwalić to czy tamto, zachowywać się jak nienormalne w miejscu publicznym lub w mieszkaniu obcych osób. GÓWNO PRAWDA to jak się dzieciak zachowuje to jest tylko i wyłącznie wasza wina, z dzieckiem się rozmawia, uczy.. to ma swoją ładną nazwę WYCHOWANIE. A jak ma za dużo energii to wystarczy posłać go na jakąs gimnastykę. Nie rujnujcie życia innym swoimi bachorami, nie na nich skupia się cały świat jak już sobie takiego sprawicie. Bo pozniej taka mamusia powie " oj przepraszam, przecież to jeszcze dziecko" a druga osoba musi w tym momencie udawać uprzejmość. Nie ma na to usprawiedliwienia!

Gość a teraz to wydrukuj i pokaż
swojej matce stary pierrdolcu :classic_cool: 🖐️

żyjemy w świecie zasd,oczekujecie że dziecko w momencie narodzin pozna już wszystkie zasady i będzie się ich stosować. Inni wychodza z założenia że dziecko ma to wiedzieć i tyle,nie dając dziecku szansy poznania co jest dobre co złe jak nalezy się zachować a czego nie robić czasami jest tak,że tłumaczy się dziecku nie można bić a ono bije tłumaczenie że to tylko dziecko jest wyrazem bezsilności i braku wychowania.Dziecko zabierze coś ze sklepu a matka tłumaczy przecież to tylko dzieck. Autorze jak widać po twoim poście bardzo kochasz dzieci i nie jest ci oojętny ich los i należyte wychowanie

a Ty idź pilnować swojego dzieciaka zamiast pisać o jego kupie we wszystkich kolorach tęczy

tu nie chodzi o to, że dziecko " ma od razu wiedzieć" ale po to ma rodziców aby mu to przekazali. Wiadomo, że niemowlak przecież nie będzie "broić"

Fakt autorze masz dużo racji, sama mam dziecko ale to co nie które matki wyprawiają to jest jakieś nieporozumienie :/

Gość trflururka
matki matki matki......a gdzie k.u.r.w.a ojcowie? same matki dzieci nie wykowują!

jestem autorem ale mam siostry i wiem jak wygląda wychowanie dzieci, nie raz się zajmowałem po pierwsze, a po drugie widziałem ile one serce w to wkładają, a dzieciaki na prawdę są poukładane. Mają dużo energii ale rozładowują się na rowerze i innych takich zabawach, wśród obcych ludzi nie robią niczego głupiego, odczuwają coś takiego jak wstyd, tak było zawsze, a teraz mają po 8 lat to jest więc tylko i wyłącznie kwestia wychowania

potocznie się mówi " matki" tak samo jak się mówi... jadę do babci, czemu nie do dziadka? :P

Zgadzam się w 100% sama mam dwójkę i nie pozwalam żeby moje dzieciaki robiły jakąkolwiek szkodę począwszy od siebie ( jak np. rodzice pozwalają niszczyć im zabawki, to jak nie szanują swojego jak mogą szanować rzeczy innych )przykładów mogę podać całe mnóstwo. Wiem po sobie że te tłumaczenia to jak ktoś napisał objaw bezradności, zmęczenia (ale warto pomyśleć, że jak teraz nie zareaguję, to będzie jeszcze gorzej)

Popieram, niestety, ale taka jest prawda. dziecko samo sie nie wychowuje. Wszystkich wartości jak i zachowań uczą ich rodzice. Kiedy dziecko cos wywinie, a rodzic skomentuje " przeciez to dziecko", to to świadczy tylko i wyłącznie o rodzicu - zachowanie dziecka odzwierciedla jego wychowanie, a rodzic tak tlumaczac, tlumaczy jedynie siebie i nieumiejetnosc wychowania wlasnego dziecka

To wynika ze gwałtownego spadku poziomu intelektualnego naszego społeczeństwa. Zwłaszcza kobiety są u nas głupie, więc i wychowują głupie dzieci. Przykre, lecz prawdziwe.

Gość trflururka
oblubienica...własnie obraziłas sama siebie :p

Są dzieci, które zachowują się fatalnie z winy rodziców, którzy dodatkowo usprawiedliwiają swoje pociechy.... i to jest obłęd!!!! Ale nie można wymagać od małego dziecka, że w wieku 3 lat będzie znało wszystkie zasady dobrego zachowania! Podejrzewam, że autor mówi tutaj o wszystkich dzieciach, które cokolwiek zmajstrują :> mówi to z taką zawiścią, że nie chodzi mu o niewychowane dzieci tylko po prostu o małe dzieci :]