Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara2B

Organizacja swiateczna

Polecane posty

Gość klara2B

Witam, W tym roku to ja organizuje wigilia i zastanawiam sie jak to zorganizowac jak Wy dajecie sobie z tym rade - musze posprzatac dom, przygotowac wigilie, ubrac choinke, prezenty, oraz chodzic do pracy i zajmowac sie rodzina, jakies wskazowki?

Gość czywczy
tak. zabierz sie za to conajmniej 2 tyg wczesniej.

Gość klara2B
No to ja mam polowe mniej czasu i co teraz? ;) Dzis mam wolne, piore firanki, zaraz wymyje okna, pozniej pokoje, obiad na dzis juz mam, zakupy w srode, prezenty oraz zywnosc i od srody gotowanie, w wigilie mam wolne wiec tyle mojego.

hmm mało czasu zostało,W weekend posprzątaj, w poniedziałek zrób zakupy, we wtorek ubierz choinkę ,zapakuj prezenty,przystój dom, w środę upiecz ciasta, w czwartek przygotuj sobie potrawy świąteczne,te które można zrbić wcześniej i ogarnij mieszkanie:), a w piątek to już wigilijna gorączka:)

Gość klara2B
A co moge upiec badz ugotowac w srode? Pierogi zrobie w srode i zamroze. Strucel z makiem oraz sernik zrobie w czwartek a w piatek rybki?

Gość klara2B
popisze sobie zreszta na kartce co mam do zrobienia i kiedy powinnam to zrobic i moze mi sie uda

gotować w czwartek,ale piec w środę.Nie wiem co,przecież nie wiem jakie masz ciasta w planie

Gość czywczy
niech ci ta rodzina o ktorej wspominasz - pomoze :)

Gość DGFDS
współczuję,nie wyobrażam sobie,jak ja miałam gości,to wszystko przywieźli,ja tylko sałatkę robiłam w tym roku będziemy sami,zrobiłam bigos w zeszłym tygodniu i zamroziłam,pierogi gotowce kupiłam,ciasto zamówiłam,okna umyłam w sobotę,prezenty zamówiłam na allegro,córa mi pomoże sprzątać,zakupy robię sukcesywnie od dwóch tygodni po malutku,jeszcze owoce mi zostały do kupienia i sałatka do zrobienia,ale to na koniec,żeby si nic nie popsuło-dzień przed wigilią nie masz nikogo do pomocy?

Gość czywczy
dgf - nie licz na to ze ci przyjda prezenty przed wigilia :D