Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna lusia pusia

Jak być atrakcyjną - nie mając pieniędzy ? Nie da sie !

Polecane posty

Gość smutna lusia pusia

jest powiedzenienie , nie ma brzydkich sa zaniedbane... no ok ,ale jak mam o siebie zadbac nie majac pieniedzy ? rodzice mi nie dadza , bo nie mają . mieszkam w akademiku,dostaje pomoc ,ale to idzie na oplaty i jedzenie . Pracuje w weekendy zeby jako tako zyc . ciuchow nowych prawie nie kupuje bo nie mam za co , do fryzjera chodze raz na pol roku , wlosow nie farbuje i nie stylizuje ,bo trzeba wydawac kupe kasy na farbowanie odrostow , najtansze kosmetyki , makijazu gwiazdroskiego nie zrobie - bo za co ? Na solarium tez mnie nie stac , na kosmetyczke rowniez... i jak biedna osoba moze byc atrakcyjna ? :O

Gość trrrrrrrrrr
cześć ciuchów, możesz kupować w lumpeksie. Leginsy itp są tanie. Kupuje klasyczne ubrania, proste, które do wszytskiego pasują, mozesz ozywic dodatkami. Jestem zadbana,a nie chodze na solorium, do kosmetyczki itd. Wystrczy delikatny makijaż, jak nie masz siwych np włosów, to naturalny kolor, jak najbardziej, czyste wlosy, chyba najlepiej długie, pocieniowane, wtedy nie musisz czesto obcinać, w razie czego zwiążesz w kitke, np mozesz miec 1 kurtke, buty (np czarne, granatowe, szare - pasują do wszytskiego) i do tego różne fajne kolorowe szaliki, rękawiczki

Gość Mała misia:)
a nie mozesz jakos isc do pracy??

Gość trrrrrrrrrr
pracuje w weekendy, pewnie tylko, tak może

Gość Mała misia:)
Aha zle przeczytalam. Ale zeby byc atrakcyjna nie trzeba miec duzo pieniedzy..wystarczy o siebie zadbac

Gość jem sezamkii
ale breddzicie :O bez kasy mozna byc co najwyzej zadbaną , nie wyrizniajaca sie z tlumu.. zeby wyglad jak z okładki , makijaz, fryzura ciuchy trzeba miec duuuzo $ ;)

Gość taaaaakkkk
zgadzam sie z autorka, trzeba mieć pieniadze zeby wyglądać atrakcyjne, tylko nieliczne kobiety bez makijażu, dodatkow itp sa naturalnie ładne. Szampony do wlosow, odżywki, balsamy, tusz do rzęs, kredka, pomadka- to wszystko kosztuje, a nie wspomne juz o ciuchach - nie wystarczy miec jednej uniwersalnej rzeczy, bo przeciez nie mozna 7 dni w tygodniu chodzic w tym samym. Bez kasy można byc conajwyzej szarą myszka

Gość Polka zwyczajna
Zgadzam się. Jeśli nie ma się takiej cechy, że we wszystkim się dobrze prezentuje (np. byle taniochy z lumpeksu albo że się umie łączyć i wyszukiwać w taniochach tak, że wygląda ta nieźle) to za cholerę nie da się b. dobrze wyglądać nie mając kasy.

Gość Polka zwyczajna
Nawet żeby potem oszczędzać trzeba mieć na start jakieś ciuchy, w których się potem będzie chodzić. A niby skąd na to kasę wziąć? Znam z widzenia jedną super atrakcyjną blondynkę, ona ciągle chodzi w tej samej czarnej skórze, paru spodniach i tych samych butach na obcasie, teraz zimą w tym samym co zwykle futrze. Ale to gatunkowo dobre rzeczy i świetnie w nich wygląda tylko najpierw musiała to wszystko kupić.

Gość ewella2
W niektórych drogeriach sa kosmetyki nawet po kilka złotych , szminki po 4 zł , cienie po 5 , maskara także 5 zł, już nie przesadzaj , że nie możesz sobie tego kupić a wystarczy na kilka tygodni. Może po prostu poszukaj trochę lepiej płatnej pracy w weekendy? Tak w ogóle ile teraz zarabiasz?

to zależy też od urody, stanu skóry, rodzaju włosów itp niektórym dziewczynom wiele nie trzeba żeby wyglądały ładnie ale jak ktoś ma problemy z cerą, trudne do ułożenia włosy czy inne problemy to bez kasy sie nie da dobrze wyglądać:(

Gość przerazona hipokryzja
Jeździj tramwajem bez majtek. Jak bedzie tłok to masz szanse na miłą niespodzianke :)

ja dziś miałam taką niespodzianke...zesrałam się :D

Bo jechałam tramwajem w majtkach i nie było tłoku i mi sie nudziło :)

Gość w kwestii makijazu
imho nie trzeba fortuny wydawać, ale troche jednak trzeba. Nie warto oszczedzac moim zdaniem na: 1. Podkładzie/korektorze - tani robi przebarwienia i wyglada sie fatalnie 2. Tuszu do rzes - grudki, tandatny efekt, itp Obie te rzeczy mozna kupic w miare porzadne za ok 40 zł jedna i starczaja na dosc dlugo, jesli nie tapetujesz sie z gruba warstwa tynku to po 2 miesiacach ci sie nie skonczy... Nastepnie: Baza pod cienie do powiek. Polecam artdeco, na allegro znajdziesz za okolo 30 zł. Dlaczego? z mojego doswiadczenia wynika ze to, jak trzymaja sie cienie do powiek, zalezy tylko od bazy pod cien, a nie jakosci kosmetyku. Tak samo zmazywaly mi sie i odciskały bez bazy cienie za ponad 80 zl jak i takie kupione na rynku za kilka zl. A z dobra baza nalozona na sucha skore trzymaja sie rownie dobrze. Kredka do oczu, cienie do powiek - obojetnie co, z powodow wyzej wymienionych. Mozesz sobie za kilkanascie zlotych na rynku kupic taka palete z duza iloscia cieni i nie bedzie znaczacej roznicy miedzy tymi z sephory (no, chyba ze jestes jakims mega specem od makijazu, ale zwykle i tak wiecej zalezy od umiejetnosci malujacej sie niz od skladnikow). Nastepnie obejrzyj sobie kilka poradnikow nakladania cieni, i mozesz miec dobrany kolorystycznie do ubran makijaz na kazdy dzien. To sprawia, ze dziewczyna wyglada od razu na duzo bardziej "zrobiona" jesli makijaz wspolgra kolorystycznie ze strojem :)