Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anser1

co laska czyli ile kosztuje chrzest

Polecane posty

Witam mam pytanko ile wypada dac ksiedzu za ochrzenie dziecka jezeli mowi co laska

msza kosztuje 50 zl (wg ksiedza, ktory udzielal slubu znajomym) - to koszt pensji ksiedza, 'obslugi', organizsty, pradu itd. A reszta to juz, co laska - czyli ile uwazasz

Zależy gdzie i od okoliczności.Ja placilam 200 bo bez ślubu a znajomi w tym samym kościele tydzień później 100 bo po ślubie.Wszystko zależy od księdza.

u mnie dosłownie co łaska.... ja dałam 100zł ale ksiądz, który znał naszą sytuację materialną wtedy ( mieszkałam z rodzicami) nie chciał przyjąć tych pieniędzy za bardzo...

właśnie zależy czy wpadka czy po bożemu, 100-200 zł, tak w nawiasie niezły maja interes

Gość moze sobie noworodek tego
nie życzy ,nie lepiej żeby to było swiadomie?trzeba być niezłym kretynem,żeby swoje dziecko,niczego nie świadome, oddawać w łapy tej czarnej mafii

Przecież ksiądz też człowiek na bryke i dziwki musi mieć dlatego jestem za zniesieniem celibatu bo to i tak chuj prawda

Co laska ale nie mniej niz... i tu pada konkretna kwota nie cierpie czarnych nie placa podatkow rozbijaja sie drogimi furami alkoholicy narkomani zboczency pedofile hazardzisci mordercy majacy nieslubne bekarty kurwy rozbijajcy sie drogimi wozami a teraz koleda i znow zarobek jak ta lala plus sprzedaz oplatka a won mi z tym czarnym syfem

Gość bzzzzzzzz
ja ąlam dziecko chrzczone w okresie jesiennym i mały był chory 2 tyg wczesniej i sie spłukałam dałam w komercie 20zł i jakos ksiadz nie mial pretensjii a mam znajomych co nic nie dali

a wszystkie sakramenty powinny byc za darmo u mnie juz zaczela biegac ta czarna zaraza puka taki ministrancina i pyta czy przyjme ksiedza a ja mu mowie Tak przyjme :) ten juz banan na gebie a ja kontynuuje -jak zaczna placic podatki zaczna zyc w celibacie beda przestrzegac slubow ktore zlozyli czyli czystosc i ubostwa nie beda kopulowali z kurwami i nie beda miec bekartow ne beda sie rozbijac drogimi furami nie beda pietnowac z ambony sakramenty beda za darmo albo naprawde co laska skocza sie skandale sexualno prdofilsko finansowe w KK itd itp mina ministranta bezcenna a czarny tez to slyszal ;D

Gość zgadzalam sie z autorka
nie chcial pieniedzy ksiadz..az dziwne u mnie jest staly cennik co laska chrzest kosztuje 300zł

to niech te skur.w.y.dr,uty pokaza odprowadzane skladki to wtedy moge zaplacic

Gość ja na wiosnę
w 2009 roku płaciłam 200zł

to sa zlodzieje i tyle wkurzam sie bo musze dzis dymac po oplatek dam 2 zl przynajmniej o 1,99 za duzo :D a niech mi ktory czarny miauknax sprobuje

A u mojej babki na wsi to ksiądz z ambony krzyczy kto dał więcej "na kolędę "i jeszcze dyżury mają księdza dowiez muszą u niedzielę na mszę to się nazywa ciemnota a wieś 30km od lublina

Gość bzzzzzzzz
hehe a ja jeszcze w liceum... miałam ksiedza którego chłopkai ciagle pytali o laski i on mowil ze moga miec kobiet nawet moga wziasc slub za pozwoleniem biskupa! a w swojej parafii miałam najlepszego proboszcza jaki mogłbyc ksiadz z ktorym wszystko mozna było załatwic za bóg zapłac i zawsze pomagał jak mogł i go przeniesli ale tez miał syna i babeczke

nie no ku.r.w.a. mac jakby mi tali kutas.i.n.a. z ambony cos mruknal to jakbym poszla i mu w tej nalany ryj dala przy swiadkach co go to on za machniecie kropidlem nas rzeczka mostkiem sklepem zgarnia gruba kase to sa zlodzieje i tyle a pieprzenie ze panstwo katolickie itd jak kurka wybieraja taka droge zycia niech sie stosuja proste jak budowa cepa

PO części to rozumiem ich trochę to są faceci z krwi i kości swoje potrzeby mają i napić się i podupczyc ...dlatego ten celibat to pomyłka jakąś i tyle

Gość bzzzzzzzz
ksiadz nie moze takich rzeczy mowic z ambony jak wam nie pasuje to pisemko do biskupa o zmiane i tyle

Na wsi ksiądz to świętość taka prawda.Gdybyś to zrobiła to by cię stare dewoty zjadły. Zawsze jak tam jestem to połowę z tego mam ostrą

pare lat temu jak mieszkalam w domu rodzinnym chodzila ta czarna zaraza matki niet ja bylam z babcia :) no i wlazla i od razu oczami strzela czy ta koperta jest a byla babcia tam nakladla sporo zgrzyt moich zebow wywolywal ech w gorach ale nic tam oczyswiscie pokropil 3 minuty i po ptokach zapytal mnie czemu do kosciola nie chodze to mu ze to nie jego sprawa ze Bog jest wszedzie i modle sie gdzie mi psuje cos tam miauknala ja mu mowie z jest u mnie w domu wiec niech zachowuje sie jak gosc a jak nie to niech spieksza mina bezcenna no ale juz kiecke zadziera zbiera sie i lup po koperte lapa siega bylam szybsza o ulamek sekundy capnelam ja ten zastygl z reka w powietrzu i mowi koperta dla mnie ok mowie otworzylam wyjelam pliczek pokazny i mu mowie prosze chcial ksiadz koperte a nie to co w kopercie a teraz spadaj bo psem poszczuje wial az sie kurzylo i darujcie sobie komentarze jaka jestem chamska i niewychowana spokojny ze mne czlowiek ale jak widze to czarne scierwo am ochote je zabic i na pewno nie pozwole aby moja babcia pole emerytury dala czarnemu ch.u.j.ow.i na wóde i k.u.r.w.y

a niech by mnie zlinczowali co mi tam ksiadz to nie Bog a stare dewoty mam w glebokim powazaniu moga mi nakukac

Gość christaineeeeeee
msza kosztuje 50 zl (wg ksiedza, ktory udzielal slubu znajomym) - to koszt pensji ksiedza, 'obslugi', organizsty, pradu itd. A reszta to juz, co laska - czyli ile uwazasz koszt pensji ksiedza- pzreciez on ma juz pensje? to tak jakbys lsitonoszowi placila za to ze wykonal swoja prace- przyniosl ci list 'obslugi'- to znaczy kto? ministrant?przeciez oni sa za darmo organista- u mnie w parafii organista byl za darmo w niedzile (no moze na meisiac dostawal jakies 200 -300 zl) prad- ile pradu sie zuzyje w ciagu 30 min?

to dzwonic pisac do biskupa kurii itp nekac czarnego poki nie nauczy sie pokory on mi bedzie cos kazal a jakim kurka wodna prawem h??> niech zapieksza w tej kiecce odprawia sakramenty ia nie wpieprza sie w zycie innych on z ambony bedzie kogos obrazal i wyliczal ile kto dal na kosciol a kto nie tak sie mowi na kosciol bo to na jego ku.r.w.y i rozpasanie idzie oj naprawde bym mogla zkrzywde sukinkotowi zrobic ale jak baby glupie to niech sie boja i pchaja dobrodziejowi w 4 litery

im sie w dupach przewraca ale konczy sie eldorado dla tych czarnych s.k.u.r.w.i.e.l.i za pare lat nikt do kosciola nie pojdzie