Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anser1

co laska czyli ile kosztuje chrzest

Polecane posty

Ja jestem w tej chwili w swojej 3ciej parafii i jeszcze nie trafiłam na księdza, który leci na kasę ^^ wręcz przeciwnie. Znam paru księży, którzy właśnie po kolędzie robią imprezy dla dzieci, przez cały rok wykupują najbiedniejszym uczniom obiady w szkole, jeden ksiądz katecheta z mojego LO to chodzi w pocerowanej sutannie, którą to eszcze moja siostra pamięta ( 7 lat starsza) a tyle kasy co on wydaje na pomoc innym to bajka. Jak był wyjazd w klasie maturalnej do Częstochowy to sporo uczniów jechało za darmo, bo on fundował tym co albo nie chcieli jechać, albo nie mieli kasy- robił wszystko by zbliżyć ich do Boga. Moj proboszcz nie chciał ode mnie kasy ani za chrzciny ani za ślub. Zapłaciłam bo chciałam. Z kolei w drugiej parafii jak byłam to była taka sytuacja, że mąż z córką chodził na mszę dla dzieci a ja wieczorem ( w wekendy miałam uczelnie). Kiedyś wrzucam złotówkę na tacę a proboszcz mi szepnął: 2 razy nie trzeba i się uśmiechną... Albo wy wyolbrzymiacie albo na prawdę macie pecha do księży :/

Mnie maz wczoraj opowiadal jak w ubogiej rodzinie z dwojgiem fdzieci zmarl maz i ojciec. sama zostala matka z dwojgiem dzieci zyli z marnej krowiny i kliku grzadk normalnie masakra ale do kosciola chodzili ona tam pomagala on tez podobnie dzieci no i mieli jedna chuda krowine poszla ta matka do ksiedza o pogrzb prosic a ten ze ok ale to bedzie tyle i tyle kkosztowac ona placze ze nie ma pieniedzy ze on wie bo byl u nich i widzial i ze to odpracuje na plebanii i w kosciele a ten czarny kutas do niej jak krowe spprzedasz to bedzie na pogrzeb to brzmi jak bajka ale to autentyk niedaleko mojego miasta tak bylo

Ja tam ich do domu niewpuszczam.Kursów się sami dzieci mają a będą mi tu morale prawic że bez ślubu żyje swoje powody mam i ja nic nie przysięgałam

Jestem happy wiesz co labo super sciemnissz albo masz szczescie :) ja tych kanalii nie trawie powinno sie ich wszystkich co do jednego zamknac w obozach pracy i wsio niech sie naucza jak sie pracuje a nie za machniecue kropidlem i powiedzenie ojcze nasz

to sa nieroby lenie i wszystko co najgorsze stare ale to dobre przyslowie kto ma ksiedza w rodzinie ten z glodu nie zginie czy jakos kto ma ksiedza w eodzie tego bieda nie ubodzie

Gość ja za rok
będę chrzcić moje maleństwo i już sie pytałam znajomej ile kosztuje chrzest (ona 4 swoich dzieci chrzciła) i olśniła mnie że tutaj to za chrzest trzeba nie tylko księdzu ale jeszcze organiście i zakonnicy która przy chrzcie trzyma wodę święconą dać co łaska. kpina poprostu

Ja nie mam szczęścia tylko Ty pecha o.O Nigdy osobiście nie trafiłam na takiego księdza jak wy opisujecie. jedynie co to widziałam Rydzyka- ale to diablisko a nie ksiądz :/ Może to zależy od regionu Polski? Pojęcia nie mam od czego... ale mówię- na 3 parafie nie spotkałam takiego. Mieszkałam w Lublinie parafie św. Józef i Matki Bożej Różańcowej. Teraz w Hrubieszowie mieszkam i księża wydają się w porządku ^^ Mieszkam tu 3 m-ce więc nie znam ich tak jak tamtych, ale póki co złego słowa na nich powiedzieć nie mogę. u św. Józefa w parafii byłam najdłużej... no przecudowna parafia! Wspaniali księża! Jeden taki nieudany był co do dzieci... uczył w gimnazjum ^^ Ja z nim zatarć nie miałam, moja klasa też nie, ale ktoś tam twierdził, że go ten ksiądz popchnął ( jak to prawda to nawet bym się temu księdzu nie dziwiła). Zawsze były wyjazdy dla dzieci, ceny były niskie, warunki nie były złe, a biedne rodziny nic nie płaciły- parafia fundowała. Śpiewałam kilka lat w scholce był taki cudowny ksiądz Andrzej, którego do końca życia nie zapomnę :) Na wycieczkach nosił nas na barana, często przychodził na próby i rozdawał cukierki :D zawsze a to pogłaskał, a to połaskotał, a to śmieszną minę zrobił.... Prowadził scholkę dla starszej młodzieży, w której śpiewały moje 2 siostry. Cudowny był! Proboszcz jest ten sam od mojego urodzenia :) Rewelacyjny! Ilekroć odwiedzam parafię zawsze pyta co słychać, pozdrawia mnie przez moich rodziców... Na prawdę nie wiem gdzie wy takich strasznych księży spotykacie :/

a ja dzis jak pojde po oplatek dam slownie zlotowe i tyle kpina po prostu jakie oni maja wymagania a nie chce zlotowki to guzik dostanie i tyle

no polaskotal wzial na kolana jaaaasne to takie niewinne bylo prawda???

u mnie w poprzedniej parafii i teraz w tej to zlamasy i nic innego panna brala slub a ksiadz nawet imienie poprawnue jje nie powiedzial cala msze dopiero jak doszlo do slow ja... biore ciebie i znow sie pomylil to ona zapytala czy za malo dostal ze nawet jej imienia nie potrafi poprawnie wymowic mina klechy bezcenna potem sie domagala zwrptu czesci kasy i oczywiscie dostala bo ma znajomosci i mu zagrozila tym i owym kpina ze za slub ok 2 tys a czarny iienia nie potrafi poprawnie powiedziec

Gość Lilkianka
U nas ksiadz powiedział ostatnio że na tacce ma szeleścić a nie dzwonić, i że jak będzie chodził po kolędzie to za 50zł mu się nie bardzo opłaca...

kaciaa bardzo niewinne ^^ wielu księży kocha dzieci. Nie mając szans na własne stara się jakoś tą miłość rozlać na dzieci parafian. Co w tym złego? Ja mówię o tych normalnych księżach ^^ Cały czas najeżdżacie na tych złych, że nie powinni tacy być ale na tych dobrych nie patrzycie... i to jest przykre! Wkładacie wszystkich do jednego wora :/ Zaraz tu ktoś napisze, że Karol Wojtyła został papieżem co by więcej sary dostawać w łape :/

no to ja bym mu przydzwonila w ten ryj bezczelny parodia co ta czarna mafia robi najgorsze sa te starsze osoby ja znam taka jedna babcie zajefajna jest ma ok 70 pije wóde gra w kasynie i mozna z nia o wszystkim normalnie pogadac jak opowiada jakie numery wycinala w mlodosci to czlowiek kula sie ze smiechu a z drugiek strony na KK Rydzyka itp ne da powiedziec zlego slowa a poniewaz ona nas barfzo lubi a my z mezem ja wrecz uwielbiamy to po prostu ne poruszamy tego tematu ;)

zaraz mnie tu zjecie ale Wojtyla wcale taki niewinny nie byl i nie chodzi mi tu o kae czy pedofile... bron Boze..... Ale co zle zrobil to zle zrobil

Gość ffffff
w otwocku co łaska dalam mu 100 zł a on powiedzial ze za 100 zł to chrzest i odrazu ślubu nam udzieli jesli chcemy:) super ksiadz

wredna wanda nie wyjeżdżaj tu z arogancją bo każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Ja już dawno zauważyłam, że na kafe jest jedno wielkie szufladkowanie: młoda matka= zła matka, ksiądz= mafia, prawiczek= brzydal, dziewica= ufo, gruba= stara panna, chuda= ideał, pomarańcza= troll... a teraz ja coś wrzucę do jednego wora...:> szufladkowanie= świecenie głupotą niczym neon nad burdelem :]

My prostu wymieniamy się doświadczeniami tymi złymi. Ty się tu wspierdalasz jako obrońca księży i piszesz głupoty.wpisz sobie nowy temat i tam się rozplywaj nad zaletami ksiezy

hAPPY WREDNA WANDA MA RACJE NO SORRY ALE JS NIE WIERZE W TAJKICH KSIEZY TO SA KARIEROWICZE cos wam powiem ja jestem powaznie chora mniejsza juz na co i w ogole jak bylam u komunii to zostalam przez moja siostre zakonna wrecz zmuszona do wziecia udzialu w procesji i sypaniu kwiatkow przed biskupem prosby placze nie pomagaly musialam a ta stara pie.rd.ol.ona. pi.z.d.a wywalila mi textem przeciez przy twoim schorzeniu nigdy nie zalozysz rodziny nie bedziesz kiec meza i dzieci tylko Bog cie moze kochac z taka choroba bo nikt cie nie pokocha zaden mezczyzna a udzial w procesji to zaszczyt a ksiadz to Bog mialam 8 lat ale pamietam to jak dzis oniemialam dobrze ze uslyszal to moj ś dziadzio i taka maniena zakonnicy zrobil ze masakra to sa potwory a nie ludzie

Temat nie był założony w celu wymieniania złych doświadczeń :) Poza tym nie gadam głupot tylko mówię jak jest ^^ Nie spotkałam księdza pedofila, księdza, który na siłę wyciąga kasę, który nie pomoże biednym... więc co? mam pisać kłamstwa, których nie doświadczyłam żeby się komuś tu przypodobać? Piszę swoje zdanie a to, że jest inne w tym wypadku od waszych to tylko wam współczuję, że na takich buraków tylko trafiacie :/

kiciaa wredna wanda nie ma racji ^^ twierdząc, że każdy ksiądz jest do doopy. Ja z kolei nie uważam, ze każdy jest cudowny (np. rydzyk) jednakże nie umniejsza to faktowi, że na żywo takiego skurwysyna nie trafiłam

Ta zakonnica? suka a jakże ^^ co do zakonnic... znałam 2... jedną w sumie z widzenia bo uczyła w iinej szkole, a drugą osobiście ^^ siostra Emmanuela :) bardzo fajna babka :) Pamiętajcie, że duchowni są ludźmi a nie aniołami... popełniają błędy większe lub mniejsze- tak jak ludzie. Ale czy wszystkich świeckich wkładamy do jednego wora mówiąc, że to mordercy i gwałciciele? Nie, nie robimy tak... to czemu kler tak szufladkujemy?

albo nie wisz jacy sa tak naprawde dla ciebie milutkia kto wie co robi innym ludziom wredna wanda fakt suka ale powiedziec cos takiego do dziecka 8 letniego?? moja jedna babcia ( bo mam dwie :)) jest bardzo wierzaca ale chodzi do kosciola tylko sie pomodlic nie gada z czarnym spowiada sie dwa razy w roku ona byla w Krakowie w szkole prowadzonej przez zakonnice po tym co tam przezyla jak mi opowiadala to mnie doroslej babie wlos sie na glowie jezyl co te k.u.r.wy robia ich sie powinno od spoleczenstwa izolowac i tyle

Emmanuela :D haha dobre imie wziete ze slynnego filmu z Sylvia Kristal chyba kojarzysz ten filmik :)