Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama jjj

III stopien łożyska 39/40 tydzien ciązy, termin za tydzien z OM

Polecane posty

Gość przyszla mama jjj

czy ten 3 stopien lozyska jest niebezpieczny teraz? jestem w 39 tyg, mam termin za tydzien z OM z USG na styczen ale raczej watpie w styczen. dziecko ma prawie 2800.

Gość babilon
twoje łożysko jest już mało wydolne, III stopień oznacza że już stare, dziecko nie rośnie już, zwłaszcza że to 39 tydzień i waga dziecka 2800 a co ci lekarz powiedział?? ja bym się kazała połozyć na patologii albo poszła na inną wizytę ja miałam trzeci stopień od 40 do 42 tygodnia (urodziłam dwa tygodnie po zynaczonym terminie), łozysko nie było wydolne i dziecko nie rosło, lezałam na patologii zgodnie z zaleceniem lekarza, ostatni tydzień i byłam non stop monitorowana a miałaś robione przepływy??

ja miałam 2 stopień łożyska w 37w6d a urodziłam w 40tc terminy z om są mało prawdopodobne,bo cykle mają rózne długości,ja miałam cykl 37 dniowy i wypadało wg om 9 dni wcześniej niż z usg a urodziłam jak termin z usg ktory zostal okreslony kilka razy ten sam do 20tc

Gość przyszla mama jjj
powiedzial ze lozysko sie juz starzeje ale jest ok. i mam obserwowa ruchy, mowil ze moge urodzic jeszcze w grudniu. nie mialam zadnych przepływów

Gość przyszla mama jjj
wlasnie ze dziecko rosnie bo bylam na wizycie 2 tyg temu i mialo pol kilo mniej!! teraz mysle ze wciaz rosnie nie skierowal mnie do szpitala ani nic. chyba lekarz sie zna

hmm moze cos z tym lekarzem jest nie tak :) albo na dniach coś ruszy :) dziecko teraz i tak zapewne jest mniej ruchliwe a w dniu porodu,może to się jeszcze zmienić i możesz czuć tylko czasami jak się rusza jeszcze raz przeczytalam i wiem dlaczego termin usg na styczen-bo dziecko malutkie,nasz syn w tym 38tc mial 4 kg i termin mi sie bardzo przestawił :)

moze lekarz ma kiepski aparat usg i błędnie kiedyś wyliczył wagę-zdarza się,nawet jak lekarz dysponuje 3D...bo w 39/40 raczej juz waga zwalnia,nam zwolnil,gin mi powiedziała,że urodzi się gdzieś z masą 4,300 a urodził się 4,200 więc 200gram na 2 tygodnie mu przybyło.

Gość przyszla mama jjj
termin na styczen z usg mam dlatego ze dziecko bylo wlasnie małe, ze niby pozniej zaszlam w ciaze, ale teraz podgoniło, wiec mysle ze ten termin z Om 24 grudnia jest włąsciwszy, sama niewiem. jeszcze w tym tygodniu moze przybrac z 200 gram i jest juz 3kilo. przeciez to w sam raz. w 9 miesiacu dziecko rosnie najwiecej podobno.

Gość przyszla mama jjj
sama czuje ze urodze w grudniu i martwi mnie to lozysko. chcialabym zeby juz sie cos zaczelo a tu ani skurczy ani nic;/ zero objawow. w poniedzialek mialam taki tepy bol jak na okres jakby z tyłu w plecach ale pol godziny i minal i cisza:(

Gość babilon
to po co pytasz na kafeterii przyszła mamo, skoro uważasz że twój lekarz się zna mój powiedział że przy III stopniu to łożysko jest już stare i dziecko nie rośnie w ogóle albo prawie w ogóle przepływy, tzn. usg dopplerowskie, przepływy krwi w pępownie, jak przepływy słabe to i łożysko niewydolne