Magena1302 0 Napisano Grudzień 17, 2010 Cześć, witam wszystkich. :) Mam na imię Marzena, mam 18 lat. Odwiedziłam wiele stron internetowych z forami na ten temat. Nigdzie jednak nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Moje pytanie jest następujące. Czy mogę być w ciąży? miesiączki dostaję z reguły regularnie co 32- 34 dni. "kochałam" się z chłopakiem (16.10 robił mi palcówkę jego ręce raczej nie miały kontaktu z plemnikami, 31. 10 wszedł we mnie tylko na chwilę bo mnie bolało i nie spuścił się) z obliczeń kalendarzyka wynika, że nie miałam dni płodnych(04.10 - 05.11) i miesiączkę dostałam planowo.. Lecz kolejna się spóźnia już 10 dni, mimo że nie kocham się z nim i nie robiliśmy nic co mogło by wskazywać na to, że mogła bym zajść w ciążę. Śluz jaki teraz mam jest koloru biało przejrzystego, nie klei się i jest tak jakby wodnisty. Rozmawiałam już z koleżankami o tym, ale nie są w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. Strasznie się stresuję i jestem nerwowa, co podobno może opóźnić okres. strasznie shizuje. Z Góry dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zrób test ciążowy Napisano Grudzień 18, 2010 zrób test ciążowy - bedziesz miała pewność ( do kupienia w kazdej aptece - bez recepty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uuuuuUpppppppP Napisano Grudzień 18, 2010 wierzysz w internetowe kalendarzyki? :O wiesz że kalendarzyk to średniowieczna metoda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szczepan Napisano Grudzień 18, 2010 Jak ostatnio byl normalny to nie masz sie czego bac. Mojej dziewczynie spoznial sie ze 2 czy 3 tygodnie. Nie pamietam dawno temu to bylo. Zwyczajnie organizm nie dostarczal wystarczajacej ilosci hormonow. Lekaz jej mowil ze w tym wieku tak sie dzieje. Jak by nie bylo t ozachodza w was pewne procesy o ktorych wiedza tylko lekarze bo to skomplikowane. Do testu trzeba miec odwage:) ale polecam. Jak przez ten miesiac nie bylo ege szege to nie denerwuj sie. Wcize sie tak latwo nie zachodzi!!!;). A w kalendarzyka nie bierz na powaznie nie sprawdzajac jednoczesnie twmperatury swojego ciala-nie obserwujac siebie poprostu. Wiem jak ciezko jest meczyc sie z tym. :) jeszcze dluga droga przed Toba. Na koniec juz moja rada na przyszlosc: ogranicz sie moze do pieszczot:) Nawet nie wiesz jak dlugo ta dziedzine mozna udoskonalac i nie spiszyc sie z seksem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach