Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ba.lonik

kosmetyki dla kobiet w ciąży

Polecane posty

Hej. Jeszcze nie jestem w ciąży, ale mam taki zamiar;) Wiele się nasłuchałam o cellulicie i rozstępach, które pojawiają się podczas ciąży. Zresztą - mam siostrę, która była w ciaży i pamiątką jest nie tylko dziecko, ale też okropne rozstepy na brzuchu. Chcę uniknąć tego kłopotu, bo wiem że ciężko się z tym walczy. Postanowiłam więc już teraz zacząć stosować różne kosmetyki, bo wychodzę z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Zresztą wszyscy zalecają profilaktykę w walce z rozstępami i cellulitem. Przeszukałam prawie cały Internet i natrafiłam na kosmetyki dla kobiet w ciąży z serii Mamamil. „Dobrałam się do składu i w sumie przedstawia się on imponująco. W kremie na rozstępy jest mocznik, olejek z jojoby, olejek rycynowy oraz wiele innych, w tym witaminy. Olejek na cellulit zawiera kofeinę, olejek z trawy cytrynowej. W sumie wydaje się, że składniki powinny pomóc. Kusi mnie też niska cena w porównaniu z innymi kosmetykami. Czy macie może jakieś doświadczenia z tymi preparatami? Będą wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam.

Gość również ciekawa
Mi obiło się o uszy, że m.in. kofeina w kosmetykach w czasie ciąży to niekoniecznie dobry pomysł

Gość również ciekawa
Podobno m.in. kofeina dla kobiet w ciąży to nienajlepszy pomysł... C jak c , moim zdaniem rozstępy są gorsze.... Również zastanawiam się jakie kosmetyki chwalą sobie Panie w ciąży jak i po porodzie. Słyszałam pozytyn opinie o Mustela 9-mcy Fissan Palmer's cocoa butter (?) Scagel Retinol (...) ? (chodź chyba w ciązy niebyt wskazany albo coś pokręciłam) i jakiś balsma Vichy integrele

Gość również ciekawa
Hmmm... coś kafetera dziś nawala i komenatrze się nie dodają:/