Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ellsa

Piwo po kolonoskopii ze znieczuleniem ogólnym???

Polecane posty

Gość Ellsa

Witam! Dziś miałam kolonoskopię o 10:30 (trwała 15min.), badanie było ze znieczuleniem ogólnym, gdzie po 15 minutach obudziłam się. Na różnych stronkach widnieją info, że 12 godzin nie można pić alkoholu, natomiast lekarz mnie o tym nie informował ;) Czy ktoś mógłby się ze mną podzielić, czy jak wypiłabym piffko przed upłynięciem 12 godzin to coś by mi się stało?? Dziękuję za wszelkie informacje zwrotne:)

Gość PINIISNNSNSNSNSNSSNNS
jednego dnia bez piwa nie przezyjesz? To sie ne dziwie ze ci napierdala organizm i flaki

Gość eliiissabetia
wiesz co ja bym zrozumiala tydzien po oepracji ale w ten sam dzien????

Gość Ellsa
Ale ja nie jestem po operacji żadnej. To było tylko badanie. Lekarz powiedział mi, że mogę zjeść nawet słonia, w tym wypadku, gdybym zjadała coś mega tłustego i niezdrowego, to co chyba też by nie najlepiej zadziałało, a niby mogę jeść co chcę. Poza tym, tu chodzi o to,że zakaz jest przez 12 godzin, tak samo jak prowadzenie pojazdów. Tylko, że lekarz mnie nie poinformował o alkoholu. Chciałabym wiedzieć, czy ktoś miał podobnie.

Gość Ellsa
Chodzi też o ten fakt, że przez 15min. byłam w znieczulenie ogólnym. Gdyby nie to znieczulenie, nie byłoby nawet tematu, bo nie ma co do tego przeciwwskazań.

Gość pzzkzkkzzkkzkz
ja mialam operacje niedawno ale wiesz tydzien po sobie piwo wypilam ale narkoza to anrkowa wiec dzis lepiej nei pij wiesz po co ci klooty

Gość Ellsa
Dlatego pytam czy ktoś miał podobnie.. Zabieg i pełna narkoza to jednak co innego. Jak już pisałam, miałam badanie bez żadnych zabiegów, cięć itd.

Gość pappapa
ile placilas? ,moja mama lacznie 550z;

Gość istota myśląca czy nie
ale ty durna jesteś a nie wpadłaś na to że każdy zabieg moze mieć powikłania ? moze np dojść do perforacji ściany jelita, o objawach mozesz dowiedzieć się jakiś czas po zabiegu.... tydzień temu mój ojciec miał to badanie, standardowo po zabiegu zawieźli go na oddział, dopiero po godzinie moglam go stamtąd odebrać po podpisaniu wypisu nie bez powodu taka jest procedura, nie dalej niż rok temu nie zatrzymywali na oddziale....no ale widocznie komuś coś sie stało po drodze zawsze jest zaznaczone że musi być osoba towarzysząca i nie można samodzielnie prowadzić samochodu ojcu zakazali jeść jeszcze przez godzinę po przebudzeniu i wyjśćiu z oddziału

A ja wam powiem,ze majac 22 lata mialam to badanie na żuwca i sie tak nie cackałam ze obą a zaraz po poszlam na mcdonaldsa...bylo nie brac narkozy to bys walnela piffko ;)

Gość Ellsa
Na forum są różne rodzaje prowokacji widzę. W sumie mogłam od razu napisać na forum medycznym... Bo na innych "niefachowych" to jeszcze człowieka wyzwą za to, że chciałby zasięgnąć informacji... Pfff...