Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogodynka weselna

czy któraś z was miała brzydką pogodę na ślub?

Polecane posty

Gość pogodynka weselna

jak sobie poradziłyście? np z deszczem? nie martwiłyście się, że buty przemokną, sukienka się ubrudzi fryzura rozklapie? ja byłam na ślubach gdzie pogoda była paskudna, miałam buty na paskach i niestety przemokły, zmarzłam, fryzura w 25% siadła :( - wiem, że pogody się nie wybiera bo teraz w listopadzie może być słoneczniej niż w lato.

Gość Inna PM
Miałam konkretna burzę z gradobiciem w drodze na salę. Przez 10 min nie mogłam wyjść z auta , a jak wysiadłam było z 5 cm wody bo studzienki wybiło;-) Buty trochę zmokły, ale wyschły. podobno deszcze zwiastuje szczęście w małżeństwie.

Gość po...to wszystko
z perspektywy czasu, ślub to burza z gradobiciem

Gość pogodynka weselna
hehe ja tam zabobonna nie jestem ale wiadomo lepiej życzyć sobie na szczęście :)

ale panna mloda jest inaczej troche 'traktowana' przez warunki atmosferyczne niz zwykly gosc... mam na myśli to, że gośc musi stac przed kościolem, dojść do niego, kiedy leje i wieje to wiadomo, że buty troche zamokna i fryzura się nieco zburzy. Ale Panna Mloda podjeżdża tuz przed mszą, autem pod same drzwi kościola przeważnie, więc wychodzi dosłownie na 3s i wchodzi do środka więc deszcz jej zabardzo nie narobi, a fryzurę powinna miec porządnie utrwaloną przez fryzjerkę, w końcu to ona będzie całą noc najwięcej balować, więc też powinna się trzymać. u mnie padało a specjalnie wybraliśmy środek lata bo sierpień a jakos nic mi się nie pobrudzilo ani nie rozwalilo :) teraz pod kościolami jest przewaznie jakies ładne podejście czy podjazd więc nawet jak dół sukni sie lekko zamoczy to się nie pobrudzi więc jak wyschnie to nie będzie śladu :) zreszta jak dla mnie bylo nawet lepiej że bylo chlodniej przez ten deszcz, bo jakby byla rzeczywiscoie sloneczna i letnia temperatura to bym sie zagotowala a tak i tak bylo mi wystarczająco cieplo od emocji i w deszczowyy dzień :)

Gość z perspektywy
doświadczeń różnych lepiej mieć chłodniejszą pogodę, emocje są takie, że i tak się nie zmarznie, na sali wszystko ok, jedzenie się nie rozpływa, goście nie uciekają na zewnątrz i ogólnie człowiek czuje się zdrowszy. Nie chodzi mi o ciągłe gradobicie czy burze z grzmotami bo tak to nie fajnie ale byłam na weselach w kwietniu i październiku gdzie nie było upałów, było ciepło albo troszkę chłodnawo ze słońcem ale naprawdę bez porównania. Upały potrafią doprowadzić, że człowiek wariuje w końcu

Ja się nastawiłam na dziki upał (czerwiec) i nawet specjalnie dobierałam wszystko, żeby było lekkie, żeby się nie pocić... po czym było jakieś 12 stopni i lał deszcz. Co było robić - wypożyczyłam ciepłe bolerko (miałam takie koronkowe do kościoła, ale nie grzało) i kupiłam parasol. I tyle moich zmartwień. Trochę gimnastyki przy wysiadaniu z samochodu, żeby ten parasol rozłożyć szybko i sprawnie, ale generalnie OK. Nawet na czas życzeń pogoda się poprawiła, za to jak jechaliśmy na salę, to już regularnie lało. Było mi tylko jednego żal - specjalnie szukałam sali z ładnym ogrodem, żeby goście mogli wyjść odetchnąć na powietrzu, a w efekcie nikt do tego ogrodu nie wychodził, nawet na papierosa tylko na ganek... no nic, przynajmniej tło ładne mieli :) Też mnie mama pocieszała, że deszcz wróży szczęście, ona też miała "mokry" ślub i jakoś już 30 lat im to z ojcem pożycia nie mąci :D Więc ja też kwestię deszczu, nomen omen, zlałam :) A poza tym przy wyjątkowo brzydkiej pogodzie można życzenia składać w kościele, tak się robi np. zimą. Uszy do góry!

Gość Inna PM
My mieliśmy zabezpieczenie w postaci wielkiego białego parasola:-D specjalnie kupiony bo od kilku dni padało. Akurat się przydał później;-) A co do życzeń to były na sali i było bardzo ok. nikt nie marzł ani nic, nie było problemu z przewożeniem prezentów. I jak koleżanka powyżej szukałam z sali tarasem, ale pogoda nie dałą skorzystać;-)

Gość dziecko to nie zabawka
u nas taki zwyczaj, że życzenia i prezenty składa się na sali dopiero :) przed kościołem nie ma nic :)

ja mialam 38 stopni w kosciele - byl termometr przy swiadkach, na szczescie sala weselna miala klime;) bylam gosciem na slubie w zime - panna mloda miala kozaki koronkowe i suknie mini z odslonietymi ramionami - wazniejszy byl wyglad niz zdrowie - trzesla sie przez caly slub i sie uparla aby zyczenia (na zewnatrz) tez przyjmowac bez dodatkowego ubrania - mimo, ze tesciowa i mama nalegaly by sie okryla