Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Pierwsze rozstanie z maluszkiem, co z mlekiem?

Polecane posty

Jutro po raz pierwszy zostawię synka w domu z babcią, ponieważ trzeba zrobić zakupy na święta. Niestety mieszkam w malutkiej miejscowości i do hipermarketu daleko, godzina jazdy w tych warunkach. Będę musiała odciągnąć pokarm, pierwszy raz... Nie wiem co i jak. Kiedy najlepiej odciągać i ile? A po za tym cała sytuacja mnie stresuje, bo teraz na pewno będzie wiele ludzi - kolejki w kasach itd. Karol ma 5 tyg. ehm..

Odciągnąc możesz kiedykolwiek. Ile? Zależy od tego co jaki czas i ile Twój Mały je. Ściągnij ile dasz radę i takie mleko do lodówki albo do podgrzewacza. Jeśli do lodówki to nie odgrzewać w mikrofali tylko w garnku z wodą. Bez stresu ;] będzie ok ;]

Mam tylko jedną butelkę, czy mogłabym drugą porcje mleka wlać do wyparzonego słoiczka? Bo odgrzewać niedopitego wczesniej mleka się nie da, ani odciągać do wcześniej odciągniętego, prawda?

Czytałam, też że gdy dziecko je cały czas z piersi nie powinno się dawać mu mleka z butelki tylko na łyżeczce bo to może zaburzyć ssanie. Ale chyba jedno karmienie butelką nic nie zaszkodzi?

Oczywiście, że drugą porcję mleka możesz odciągnąć do słoiczka. Jeśli chodzi o łączenie mleka to nie można łączyć mleka ciepłego z już schłodzonym. Jeśli obie porcje są schłodzone to ok. To jedno karmienie z butelki nic mu nie zaburzy. Ja na początku nie miałam pokarmu i karmiony był wyłącznie butelką. Później jak już przystawiałam go do piersi to jak chwycił to myślałam, że nieba liznę. Od sporadycznego karmienia butelką NIE zaniknie odruch ssania, bądź spokojna ;]

Gość ile masz ściągnąć? ile masz
ściągnąć? Kobieto, piszesz takie bzdury, ze sie rzygać chce! Jedź, niech ten twoj synalek zgłonieje, a jak będzie DARŁ japę to niech babcia mu bebiko da. I wielkie mi mecyje. Kurrrna

No i raz odgrzanego mleka nie można już chłodzić. Idzie do wylania.

Gość jjjjjjjj jjjjjjjj
ja mojej malej tez nigdy nie wiem ile sciagnac ale powiem tak- zawsze lepiej wiecej niz za malo :) Pamietaj - na poczatku b ciezko i mozolnie to idzie wiec poswiec na to kilka dni :) pokarm moze byc w zamrazarce nawet tydzien-dwa, w lodowce do 48h. Ja zawsze mroze i noc przed nieobecnoscia wkladam do lodowki. Przed sciaganiem przystawiaj malego tylko do jednej piersi w ten sposob druga bedziesz miala pelna i jak juz bedzie bardzo napelnioa to wtedy zacznij sciaganie, pojdzie szybciej, a przyjemne to cale odsysanie nie jest ;p