Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Srokanderandeaa

Pomozcie prosze, pierwszy raz robie wigillie

Polecane posty

Gość Srokanderandeaa

Prosze podajcie jakies latwe przepisy!!! Tak sie boje ze zawiode.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anijjaaaa
po co robis wigilie. teraz jest wszystko takie drogie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nffjds
barszcz z uszkami pierogi fasola jas grzyby w ciescie sledzie karp susz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bleeeshjsj
karp fuuuuuuu :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Srokanderandeaa
Prosze o powazne odpowiedzi i konkretne domowe przepisy. Latwe i praktyczne. Bardzo prosze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najprosciej to usmazyc karpia - to chyba umiesz:) do tego zrobic ze 3 rodzaje sledzi - np.zwykle w oleju z cebulka,mozna jeszcze zrobic w zalewie pomidorowej - cebule smazy sie na patelni,dodaje sie koncentrat,przyprawy,i jak to ostygnie to sie zalewa sledzie,mozna tez kupic jakies gotowe - np.w smietanie. Uszka do barszczu mozna kupic,barszcz tez z torebki czerwony,pierogi tez mozna kupic. U mnie jeszcze sa lazanki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 8979879821
karp jest super. Najlatwiej zrobic smazonego, po prostu czyssci sie rybe, plucze woda, daje na wierzch make, pprzyprawe do ryb i na patelnie. Soli sie chyba na koncu. Ja robie tez zwykle po staropolsku, w necie jest pelno przepisow. Gotuje sie w piwie i z warzywami, dodaje przyprawy, rodzynki... Latwy byl tez przepis na lososia w smietanie, tyle ze lososie sa drogie. ZAlewa sie smietana, dodaje przypraw, do naczynia zaroodpornego, i piecze sie w piekarniku. Barszcz warto zrobic samemu, i to taki postny- ma bardzo delikatny smak. Buraki sie kroi na plasteerki, zalewa na noc zimna woda, i na drugi dzien podgotowuje. Mozna dac troche cytryny. Kiedys do teego zrobilam domowe lazanki takie grube, byly super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i nie stresuj sie,poszukaj jakichs latwych przepisow w necie,troche kup gotowego jedzenia,i bedzie dobrze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 8979879821
Co wy wszyscy widzicie w sledziiach? Moim zdaniem to jedna z najgorszych ryb....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ja tez za sledziami nie przepadam,tluste rybsko,ale wlasnie w igilie jadam,i chyba tylko w wigilie...Uwielbiam te w pomidorach i te w smietanie,moze dlatego mi tak smakuja,ze jadam raz w roku? Albo moze bardziej smakuja mi dodatki do nich,niz one same:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 8979879821
sledzie tluste? Moim zdaniem kwasne....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×