Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hiena90

Problem- Nadmierna pamiętliwość

Polecane posty

Jak mi ktoś zrobi coś złego, zachowa się nie tak jak trzeba to ja to pamiętam- nawet przez wiele lat ! Wiem że to dziwnie zabrzmi ale nie potrafię wybaczyć nic nikomu zawsze pamiętam- dlatego ciągle jestem zła, nerwowa, wybuchowa. Wiem że niektóre rzeczy, słowa, zachowania trzeba darować, wybaczyć ale nie mogę- ta złość już mnie dusi.Nie wiem co mam robić. Ktoś też tak ma ?

Gość obroncakobiet
po to min jest pamieć

hmm ja też tak mam, jestem bardzo pamiętliwa. Dusze to w sobie i mogę mieć długo do tej osoby żal. Pewnie to leży w Twojej naturze. A mogę wiedzieć spod jakiego znaku jestes?

też tak mam a raczej miałam, z wiekiem to przechodzi troszkę...gdybym tak wszystkim chciała wszystko pamiętać i się mścić to musiałabym zerwać kontakty z całą rodziną i wszystkimi znajomymi... My się zmieniamy i inni ludzie wokół nas również, z perspektywy czasu wszystko wygląda inaczej, można wiele wytłumaczyć...czasem zdażyło nam się kogoś skrzywdzić w przeszłości...dzis często żałujemy, choć nie zawsze jest okazja czy nawet potrzeba by do tego wracać i przepraszać...tak to sobie tłumaczę :)

też niestety tak mam :o chyba po mamusi to odziedziczyłam nie znoszę tego u siebie, moja matka to juz prawie z calym swiatem zerwała kontakty, nie odzywala sie przez pol zycia ze swoja matka, teraz z siostra, tesciową itp i niestety chyba dazy do tego zeby i ze mna tak sie skonczyło:o masakra, ja staram sie z tym walczyc u siebie ale nie jest lekko, wlasciwie tez chyba do wiekszosci znajomych, bliskich mam o cos zal i niestety pamietam ciągle :( no ale staram sie staram walczyc Strasznie to zycie utrudnia, podziwiam osoby które tak wszystkim wszystko łatwo wybaczaja , ja nie potrafiłabym chyba, czasem mysle ze te osoby chyba honoru nie maja ze ktos im zrobił takie swinstwo a one nadal z nim utrzymuja kontakt, z drugiej strony podziwiam je i zazdroszcze ze tak potrafią,łatwiej jest w zyciu z takim podejsciem niz z takim jak mam ja :(

Gość hiacyntowa dama:)
tez taka jestem i mam nadzieje ze z wiekiem przejdzie