Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fionka7643

do doswiadczonych mam

Polecane posty

Gość fionka7643

hej moja mala ma 11 mies. nigdy nie byla chora i nie wiem jak postepowac. ma katar. 3 dzien i jest on juz gesty i wygrzany ale teraz zaczela kaszlec. sporadycznie ale jednak. tak 1 raz na godzine. a w czasie snu czesciej. czy powinnam z nia isc do lekarza? dzis moze byc z tym problem a ja sie martwie.

sól fizjologiczna do nosa lub woda morska ( polecam to pierwsze ) grucha do odciągania kataru niech śpi wyżej głowa jak nie gorączkuje to poczekaj do poniedziałku i wtedy do lekarza

Gość fionka7643
nie ma goraczki. a jesli sie pojawi to od razu do lekarza tak?

ja bym nie poszla do lekarza z takim przeziebieniem, daj jej wapno na katar,ukladaj glowke wyzej i najwyzej prawoslaz na kaszel

no jak gorączka wysoka to lepiej niech zobaczy ale ze weekend to wiesz może być problem mój właśnie ma ( kończy kaszel ) kaszle od zeszłej niedzieli dostał Eurespal i tyle bo nie ma gorączki tylko kaszel i lekki katar a ten katar to żółty ?

Gość fionka7643
ok dzieki naprawde nie wiedzialam co robic

Nie napisalas jaki ma katar, jesli podbarwiony zolto- zielono, to raczej powinnas do lekarza sie udac, bo moze byc ciezko wyleczyc samemu, ale jak przezroczysty bialy, to nie jest tak najgorzej.Tak z tym wapnem to jak najbardziej tak- nawet ze 3 razy dziennie, polecam tez bardzo wit.C- jakis cebion czy cos, kaszel pewno ma od katarku, bo splywa do gardla... Sol filjologicza albo woda morska, oklepywac mozesz i wtedy aspiratorem sciagac z noska, na noc masc majerankowa troszke pod nosek, wyzej spac. Mozesz tez smarowac dziecie mascia rozgrzewajaca.... duzo pic... teraz jest okres grzewczy i w domu pewno cieplo, to nawilzac powietrze i w zadnym wypadku dziecko blisko grzejnika.

jeśli kaszel się nasili to daj dziecku syrop stodal, 2x dziennie 4ml, tam pisze, mi tak przepisała lekarka dla roczniaka

Kaszel jest u dzieci naturalnym następstwem jeżeli słuz dostał się z noska do gardła i dalej do dróg oddechowych. Niech lekarz przepisze jakiś łagodny odkrzuśny syropek który odrazu łagodziłby gardło. Nosek oczyszczać gruszką albo fridą (nieszkodzi że mała jest już duża;) ) i jak ktoś wyżej napisał dobry byłby spray na bazie wody morskiej (marimer).