Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zannnnneea

mam bardzo malo pieniedzy na prezenty gwiazdkowe

Polecane posty

Gość zannnnneea

a czworke dzieci , corka ma 17 lat, synowie 14 i 10 , a corka najmlodsza 1, 5 roku. Nie wiem co poczac , bo kasy mam malo tak bym musiala przeznaczyc na prezenty 150 zl co radzicie ? W ubieglych latach dzieci dostawaly dobre prezenty, ale teraz starcil maz prace wiec musimy oszczedzac.

Gość u mnie w rodzinie się prezento
w nie robi, ale skoro u Ciebie się robi to zrób za to co masz:) 40 zł na łebka, dasz radę:)

Gość antonina-18
małej lalkę chłopakom jakieś samochody a najstarszej coś z kosmetyków

z najmłodszym nie będzie problemu kup jakiś drobiazg- kolorową piłkę, małą lalę , może kredki, córce jakiś kosmetyk : balsam do ciała , tusz do rzęs, albo lakier do paznokci, chłopcom to nie wiem ,

10 latek to się jeszcze ucieszy z samochodu może, ale ten starszy to już raczej nie

Gość najmlodszej kup
klocki plastikowe to wydatek jakieś 12 zł, najstarszej jakieś perfumy takie do 40 zł albo coś z kosmetyków 10latkowi piłkę do nogi (30 zł) a 14 latkowi grę na komputer albo książkę albo co tam lubi za całą resztę.

Gość zannnnneea
no wlasnie w sumie najwiekszy problem mam z tym 14 latkiem, bo zawsze dostawal lepsze komorki itp a teraz pojecia nie mam, poza tym wiecie , mi po macierzynskim skonczyla umowa tonei dostaje tez paczek z rpacy, a jak byly paczki to chociaz ze slodyczami nie bylo problemow , dzieki temu tez prezenty byly bogatsze a ja nei wydawal kasy na te slodycze wogole jakos odczuwam taki wstyd, ale nie jest tak zle bo ja od lutego ide do pracy, maz tez pojdzie w styczniu tylko ze mam swiadomosc ze nie moge teraz sie rozrzucac, bo styczen trzeba przezyc , nei chce jednak by dzieci to odczuly

Gość paakkka33
ja wlsciwie mam ten sam problem, zastanawiam sie co kupic by te prezenty wygladaly na bogate bo je stem bezrobotna a maz zarabia w sumie malo a dzieci dwojka ; synowie 13 i 8 lat. A wy dziewczyny wogole co kupujecie swoim dzieciom, bo ja patrze a marketach ludzie takie drogie zabawki po 200 zl kupuja, reklamy tez wiecie jakby skierowne do sob ktore po kilka tysiecy zarabiaja

ty masz mało a na forum z pewnoscia są matki które nie mają nic!!!! I co one mają powiedziec? Chciałyby dziecku kupic jakąś drobną zabawke i nie moga sobie na to pozwolic.... Jedyna rada- kup prezenty za tyle pieniedzy ile możesz na nie przeznaczyc- chyba kazdy marzyłby o wypasionych upominkach ale niestety nie kazdego na to stac- uczenie dzieci do coraz droższych prezentów to robienie sobie im im krzywdy- w zeszłym roku były droższe, to teraz beda skromniejsze i juz.... ciesz sie kobieto ze na tyle cie stac!

Gość najmlodszej kup
to mu kup jakiś dezodorant adidasa i zel pod prysznic, albo jakiś portfel oryginalny. to nie sa jakieś mega koszta

no właśnie wszystko przez te reklamy...a przecież chodzi przede wszystkim o tradycje....

Gość najmlodszej kup
kochana ja mam na to żeby kupić zabawkę po 200 zl ale nie kupie bo mnie potem trafia jak tą zabawką nawet 5 minut się nie pobawią tylko rzucą w kąt i leży. Kupilam zestawy książeczek edukacyjnych bo mam 2 przedszkolaków, do tego zabawki po 30 zł za sztukę i super. Bedzie świetny prezent. Trochę się pobawią zabawkami, porozwiązujemy zadania w książeczkach, ponalepiamy naklejki. Nie cena się liczy ale pamięć. My od rodziców zawsze dostawaliśmy skromne prezenty szczotkę do włosów, majtki, dezodorant jakiś ładny. Nigdy żadnych komórek nie było.

Gość tak to wlasnie jest...
Jak sie nauczy dzieci,że dostaja wypasione prezenty a później kasy nie ma i juz jest problem!Porozmawiaj z dziecmi powiedz jaka jest sytuacja świat sie od tego nie zawali!Sa na dyle duże ze musza to zrozumiec! Ja wiem,że dla dzieci chce sie najlepiej zeby zawsze miały wszystko co najlepsze ale czasem mija sie to z celem!Mnie może i stać na zabawki za 200zł ale nie widze w tym sensu bo co za roznica czy zabawka kosztowala 200 czy 20zł skoro dzieci nie potrafią ich szanowac! Za 200zł to wole kupic coś innego,cos co naprawdę będzie przydatne!

Gość pochodź po marketach
a na pewno coś znajdziesz w rozsądnej cenie. Ja też nie mam zbyt wiele kasy i mimo, że mam 1 dziecko to jeszcze dodatkowo ja mam 1 chrześniaka a mój mąż 2. Ostatnio byliśmy na carrefourze i kupiliśmy chrześniakowi męża całkiem sporych rozmiarów samochód za jedyne 17 zł. Tak więc głowa do góry, na pewno coś znajdziesz.

wiedz na przyszłość-że prezenty warto kupić wczesniej,bo potem jest wiekszy wydatek,bo wiadomo ze sie robi zapasik swiateczny :)