Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia booobaska

kiedy wasze dzieco probowało juz siadac???

Polecane posty

Gość mamusia booobaska

mam pytanie: kiedy wassze dziecko zaczynalo juz siadac??? jak ile mialo miesiecy?>?bo moja ma 4miesiace i juz chce usiąśc, sama sie podnosi, zgina sie .... widac ze chce usiasc, łapie sie mnie i podciąga! wolno jej?

Gość moja miala niecale 3 miesiace
jak podniosla sie do siadu kiedy byla na mnie w pozycji pollezacej. ale byla jeszcze zgarbiona i w ogole to nie wygladalo na taki "czysty" siad;)pytalam o to pediatre i mowila ze jesli dziecko robi tak samo to nie ma problemu.

Gość nio nio
moja tez próbowała, ale to zdecydowanie nie zdrowe na kości miednicy, szczególnie u dziewczynek, nie możesz jej jeszcze samej sadzać , najwyżej w pozycji półsiedzącącej na Tobie

mój synek ma niecałe 4 mies i bardzo się denerwuje kiedy nie pozwalam mu sie podnosić, staram sie go nie sadzać w pozycji półleżącej aby go nie kusiło. a co do podciągania się absolutnie nie wolno dziecku na to pozwalać. jest to próba trakcji i mogą ja wykonywać tylko lekarze

Gość mamusia booobaska
dziwne, bo moja lekarka mowila że powinnam dziecko podciagac tzn trzymac za dwie raczki i powoli podnosic...zeby siadala i ze mam tak robic 20razy na dzien...... hmmm..........

Podciągać zaczęła się ok. 4 miesiąca i kilka razy dziennie jej pomagałam się podciągnąć, zaczęła siedzieć jak miała 6 miesięcy, 7,5 zaczęła sama siadać z czworaków, a 8,5 siłą mięśni się zaczęła podciągać.