Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doti27

problem z kolanem

Polecane posty

Gość doti27

grając na wf-ie w siatkówkę biegłam za piłką i poczułam jakby skręciło mi się kolano(jakby górna część kolana skręciła się w lewo a dolna w prawo) i upadłam. siedziałam na ziemi ponieważ nie nie mogłam ruszać nogą i mocno mnie bolało ale po niecałej minucie już wszystko było ok. zdarzyło mi się to później jeszcze raz. nie miałam żadnego obrzęku po tym ani nic innego może minimalnie mi spuchnęło ale niedługo przeszło. mama powiedziała że nie muszę iść z tym do lekarza ponieważ w wieku dojrzewania takie sytuacje się zdarzają. mam posłuchać mamy czy iść z tym do lekarza? od jakiegoś roku przed tym zdarzeniem bolało mnie to kolano, ale nie wiem od czego... poradźcie mi:( podobną sytuację miałam z nadgarstkiem i stopą

kurcze nieciekawie. Jak Cie chronicznie bolą stawy to powinnas sie zgłosić do lekarza. Możesz pomyśleć nad braniem glukozaminy. Kiedyś była traktowana jak szarlataneria ale teraz opinia w medycynie zdaje się nieco zmieniać. A już na pewno nie zaszkodzi Ci jedzenie zdrowego białka które jest w mleku, jajkach (z żółtkami), mięsie chudym i ryb w połączeniu z naturalną witaminą C (owoce, warzywa) w diecie dobowej. Właśnie połączenie tych dwóch składników powinno dawac synergiczny efekt pozytywny dla kolan - i ogólnie stawów (ale mimo wszystko powinnaś iść do lekarza, bo to sytuacja chroniczna). Nie używaj ściągaczy i ćwicz te kolana, chyba że to Ci sprawia ból To jest tylko moje zdanie, nie jestem lekarzem ani dietetykiem Pozdraiwam