Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

Hej dziewczyny mało się odzywam ale czasu brak mały wczoraj skończył 2 miesiące i już trzeba mu wszystko pokazywać rozmawiać itd:)) jutro idziemy na pierwsza szczepionke a mam pytanie ile się mniej wiecej czeka na odpowiedz w sprawie tax credits i czy jeśli złożyłam podanie o to becikowe o zaznaczylam ze złożyłam podanie o tax credits to przyznają wkoncu to becikowe czy dopiero jak będę pobierać ten zasiłek?? Już mnie szlak za przeproszeniem trafia z tymi papierami.. Pozdrowienia mamusie

Kasienko u mojego wyglada to calkiem inaczej ma calkowicie biale krosty. Ale zauwazylam ze we wloskach robia mu sie zerwone plamki a w nich biala kropeczka... Tez mnie to ciekawi jak dlugo trzeba czekac na ten TAX Credit a i mi nadal nie dali odpowiedzi z rodzinnego. Ja jutro dopiero wysle im te papiery o becikowe i tax.

dziewczyny (-: ja z innej beczki,czy mozecie mi napiszc czy wasze maluszki od czasu do czasu robia zielone kupki???moja jest karmiona butelka,cala noc grzebalam w internecie-jedni pisza normalne ,inni nie normalne,no to jek to jest??? zastanawiam sie czy herbatka koperkowa moze dawac zielonkawy kolor??? dziewczyny te krosteczki sprawdzcie na tradzik niemowlecy,radza przemywac sola fiizjologiczna albo woda,zobaczymy(-; ktoras tam z Was babeczek pisala o tym hydrocortizonie,a moja znajoma pediatra mowi,ze hydrocortizon tylko i wylacznie powyzej 2 roku zycia(zreszta jest tak na ulotce) i ma mnostwo skutkow ubocznych - wiecie Co idzie zglupiec)))-: napiszcie mi o tych kolorach kupek(-:

Gość mamunia27
Julka ja tez karmie tylko mm ale moja Mia robi tylko żołte konsystencji musztardy. zielonej jeszcze nie miała- herbatke tez jej podaje.

Dziewczynki kochane na poczatek bardzo przepraszam ze tak malo sie odzywam i obiecuje poprawe, ale synek pochlania tyle czasu i jeszcze ta tesciowa nad glowa. Ale po kolei. W sobote dostalam wymioty i biegunka, masakra, nawet po wodzie wymiotowalam. Zadzwonilam do szpitala kazali mi przyjechac. Porobili badania i sie okazalo ze juz jestem odwodniona wiec dostalam 3 kroplowki i do niedzieli zostalam w szpitalu. Wyszlam po poludniu i jak tylko wyszam odszedl mi czop i dostalam skurczy, znowu szpital, ale zero rozwarcia. Dostalamprzeciwbolowe i do domu. |Nastepnego dnia podobnie skurcze, przyszla polozna sprawdzila, zero rozwarcia. Powtorzyla masaz szyjki i stwierdzil ze pewnie jeszcze w nocy pojade do szpitala i sie nie mylila. ok 1 w nocy odeszly mi wody i skurcze. Zadzwonilam do szpitala, kazali przyjechac. Tam skurcze jak cholera, a rozwarcia jak nie bylo tak nie ma. Dostalam skurczy partych a oni do mnie ze nie wolno mi przec bo nie mam rozwarcia, ale jak to powstrzymac, jak ci sie chce to chce, i wszystko. Za chwile rozwarcie 4 cm, potem 8 i utknelo, koniec. Po kilku godzinach zero zmian, tylko bol, i rozwarcie sie nie powiekszalo, w koncu dali mi gaz, prawie nic nie pomagalo, ale to lepsze niz slyszec, gleboko oddychaj Pozniej stwierdzili ze dziecko jest ulozone pleckami do moich plecow i trzeba bedzie i tak przekrecic wiec proponuja epidural bo jak nic sie nie bedzie dzialo to cesarka. Podali cos jeszcze ale zero reakcji,dali mi kolejne 3 godziny, ostatecznie cesarka i o 18.50 zobaczylam syneczka. po drodze byly jeszcze komplikacje z cisnieniem i zle wkklutymi iglami, zapuchlam, synek mial problemy z jezyczkiem i nie mogl jesc, ja nie mialam pokarmu, ale powoli, powoli wszystko sie normuje. Alex juz ssie a ja sie tez uspokoilam, tylko jeszcze tesciowa nad glowa. Jesli chodzi o te krosteczki to moj maly tez je ma ale tylko kilka i szybko przygasaja. pytalam o to health visitor i powiedziala ze to normalne u niemowlakow ale jakbym sie martwila to zebym poszla do gp.

Oj Anitka tez przezylas swoje ale dobrze ,ze juz po wszystkim(-: Anitka napisz mi czy tez nie spisz na boku po cesarce,bo ja tez mialam cesarke i jak sie klade na bok to takie dziwne w brzuchu uczucie,jakby wszystko lecialo na jedna strone(-; Dziewuchy wy moje,z po cesarce ile dochodzilyscie do siebie??? jak dlugo mialyscie ten brzuszek???bo ja ciagle wygladam jak w ciazy(-:,a propo cyckow,to chyba nie karmienie je zmienia ,a ciaza,bo ja nie karmilam ,a cyce cos oklaply(-: babki odzywajcie sie co i jak(-; buziaczyska dla was mamusie!!!

Hey dziewuszki ja po wizycie z GP. Dala mi tabletki anty i pytala tylko czy karmie piersia nawet nie chciala sprawdzic mi moczy wrrr...

Julka ja po cc doszlam do siebie bardzo szybko :) Teraz jestem juz mc po i jak juz pisalam gdyby nie widoczna rana to sie czuje jak bym w ogole cc nie miala. Ja jestem bardzo zadowolona ze cc mialam :) Ogolnie juz na drugi dzien bylam w domu i zajmowalam sie dzieckiem, rane czulam jakies max 2 tyg :) No a brzuszek, coz mge powiedziec jest jeszcze i boczki tez, jeszcze sie nie mieszcze w jeansy z przed ciazy :( Zastanawiam sie nad tym pasem z M&S czytalam opinie to sa same pozytywne wiec sie chyba skusze moze sie te zbedne faldki wchlona jakims cudem ;) A jesli o tradzik chodzi to chyba kazdy maluszek go ma, i nie nalezy nic z tym robic. Kupke moj tez mial wczoraj zielona ale zazwyczaj sa one zolte... Dziewczyny te ktore juz maja starsze maluszki powiedzcie mi czy w uk robia usg bioderek ??? przypuszczam ze nie :(

dzieki Biedroneczko(-: no ja tez kupie ten pas,tylko sie zastanawiam od kiedy mozna go nosic po cesarce???Biedroneczko,ja widzialam efekty,nosisz ten pas kilka godzinek dziennie,pod niego jakis dobry krem(ja mam na brzuszek inny a na uda i pupe ten na cellulit)i wskakujesz w te gacie(-: i po jakichs 2 tygodniach juz widac efekty(((-: tylko nie wiem ile po cesarce trzeba czekac zeby go zalozyc,bo on baaaardzo wszystko sciska.Pytalam sie babek w szpitalu ale one nawet nie wiedza o istnieniu takich galotek obciskajacych)-: ma ktoras z was informacje od kiedy mozna go nosic??? ja przypuszczam ,ze jak macica sie calkowicie obkurczy i blizna sie wygoi ale chcialabym sie jeszcze upewnic(-:

No mi tez sie dziwnie spi, albo wstaje z lozka jeszcze, bo tak troche ciagnie, ale kazda polozna ktora przychodzi mowi ze blizna sie goi niesamowicie ladnie, ja jakos tam specjalnie nie zagladam. No coz faldki i brzuszek sa, ale mam wrazenie ze z dnia na dzien mniejsze. I tez sie zastanawialam kiedy moge zaczac nosic jakis taki pas po cesarce bo nie chce przesadzic ze zbyt szybkim noszeniem.

Ja pytalam mjej poloznej to mowila po 3 tyg ze jak sie dobrze czuje i rana nie boli to moge juz nosic, tylko ze jak 2 dni temu mialam opiete jeansy na brzuchu to na ranie zauwazylam slady krwi :( byc moze sie otarly i dlatego...

Gość mamunia27
Julka jaki krem polecasz pod ten pas? nie wiem jak dobrac rozmiar tych gaciorów:( czy rozmiary pasuja z tymi wymiarami podanymi na stronie m&s?

ja juz zakupilam na moj cellulit ten krem z nivea Good bye cellulite bo jest nie drogi stosunkowo(ok 10) i ma dobry sklad na ten moj paskudny cellulit,a na brzuch to jeszcze nie wiem ale pewnie jakis tez nie za drogi ale skuteczny(-; a te galotki wlasnie nie wiem czy mozna tylko przez internet kupic czy nie(-; ale trzeba sie wziac za siebie mamuski,bo jak nie to sie sypniemy :-P

Ja tez dziewczynki sie jeszcze nie mieszcze w moje spodenki z przed ciazy;( dzis mialam dola bo nie mialam sie w co ubrac do szkoly:/ Dupka i nogi mi juz troszke spadly ale brzuch jest okropny. Wygladam jakbym jeszcze jedno tam miala :/ Nio i pas juz mam ale zamowilam L a okazalo sie ze jest za duza i musze wymienic na M. Dziewczyny podopowiedzcie mi jak uzywacie tej szczotki do celulitu i czy smarujecie najpierw kremem czy oliwka czy na sucho a po wszystkim smarujecie?? Ja tez biore sie za siebie ostatni posilek o 16-17 zero slodyczy nio moze tylko biszkopty i herbatniki. Jem tylko chleb 7 zbóż drobiowa wedlinke i wszystko gotowane. A biedroneczko pytalas o to USG bioderek a wiec mi polski pediatra kazal zapytac u GP aby dal skierowanie a jak nie to mam jechac i oni prywatnie malemu zrobia. Dzis bylam u GP poprosilam o to aby skierowal nas na przeswietlenie a ona stwierdzila ze nie. Po 6 tyg sprawdzi ich lekarz malego. Tylko ze w szpitalu byli specjalisci na oddziale i na zadne pytanie mi nie odpowiedzieli i nawet nie zauwazyli ze dziecko ma przepukline pepkowa. O tym ze bioderko mu dobrze nie odbija juz nie wspomne(ciemnoty). Stwierdzily ze wszystko jest perfekt. Moj syneczek am przyrosniety jezyczek i tez powiedzialy ze nie trzeba nic z tym robic a pozniej dziecko zacznie mowic i bedzie mialo problemy ehh no coz tacy tu sa specjalisci :/

Wlasnie zauwazylam ze nie te majtki chce kupic co Julka, tylko takie : http://www.marksandspencer.com/Ultimate-Magic-Define-Waist-Cincher/dp/B003YW4OBC?ie=UTF8&ref=sr_1_2&nodeId=42966030&sr=1-2&qid=1315335852&pf_rd_r=1R86X3MBYPNHX19J9YAC&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=301&pf_rd_i=0&pf_rd_p=215485807&pf_rd_s=center-3 te modeluja sylwetke :) wlasnie o tych czytalam pozytywne opinie :) a kremik tez mam nivea :)

A dodam ze poprosilam o sprawdzenie moczu(polozna kazala mi tak zrobic bo wczesniej nie dalam rady nasiusiac do buteleczki) a ta pizdeczka powiedziala ze ona nie potrzebuje probki.

Gosia moj maly mial przyrosniety jezyczek taka blonka z dolnym podniebieniem i jak tylko powiedzialam im o tym od razu wymusilam zeby cos z tym zrobic i jeszcze tego samego dnia mialam wizyte u specjalisty i przecial ta blonke i juz jest ok.

anitia u mnie maly ma przyrosniete to wiazadelko czy jak to sie tam mowi i nic z tym nie zrobili;( dziewczyny powiedzcie mi jak wyglada kolka u dziecka? moj maly dzis od 17 ciagle chce byc na cycku tzn possie chwile i wypluwa wyciaga sie i placze jak przysnie troszke przy cycku a chce go polozyc do lozeczka to krzyk teraz juz nawet na rekach krzyczy placze jakby go ktos ze skory obieral ehhh czy to moze byc kolka ?? i jak dlugo u was to trwa ???

Dziewczyny nie wiem jak u was ale my jutro właśnie mamy USG bioderek i nic nie mówiłam ani nie prosiłam sam mi list przyszedł żeby zgłosić się do szpitala.. Dzisiaj miał pierwsze 2 szczepionki ale mi go było szkoda myślałam ze razem będziemy płakać.. A przed tym lekarka go zbadała wszystko sprawdziła i wszystko było ok jutro napisze jak wyglądało to USG bioderek

czesc Mamusie(((-; ja juz od 6 rano na nogach,a teraz moja mama spi-bo my teraz sie zmieniamy przy malej(-: Biedroneczko bardzo fajne te twoje gatki(-; chtba tez sobie zakupie jedna pare tych Twoich i jedna tych moich,zobaczymy ktore lepsze(-: co do rozmiarow to zalezy ile sie przytylo w czasie ciazy i jaki rozmiar ma sie teraz,ja przed ciaza bylam 8 albo 10 z niektotych firm to chyba zakupie jedna 10 ale tez nie wiem czy w nie wlize(kazd kupowac niby rozmiar docelowy)ale ja teraz to jestem chyba z 12 albo 14 (w brzuchu) bo tez wygladam jeszcze jak w malej ciazy(ludzie miejsca mi ustepuja w autobusie) a to przynajmniej sobie posiedze(((-: dziewczynki,a co to za usg bioderek???nic nie slyszalam,samemu trzeba sie dopytywac czy daja appointment obowiazkowo???i gdzie to w szpitalu czy gp??? no ciekawe co tam z Kasia??? no tak zamilkla az sie martwie! dziewczyny jak wam sie sprawdza ta Frida do czyszczenia noska??? macie to??? bo ja wlasnie mam zamiar uzyc po raz pierwszy dla malej bo ta gruszka z TT cos mi nie bardzo dziala.uzywacie tez tej wody morskiej w sprayu po czyszczeniu??? no ona bardzo dobra tylko ten spray ma takiego duzego powera ,ze moja dzidzia sie troche krzywi , to trzeba bardzoooo ostroznie(-;

A beatki nie doczytalam... Beatka ,kiedy Ci przyszedl ten list o to usg bioderek,tzn ile po porodzie???

Julka ja w ogole prawie dzis nie spalam a teraz na polozna czekam. U nas w domu jest jeden wielki wirus :( Niby kobieta jak karmi wytwarza przeciwciala, a tu dupa blada, maly cala noc mial katar :( fridy i sterimaru uzywam wiec non stop :( dziala super ale moj maluszek tego nienawidzi... Mam nadzieje ze mu przejdzie szybko. Dzieki za info odnosnie bioderek :) fajnie ze to badanie tutaj robia. Julka w pl jest to standardowe badanie, dlatego bylam ciekawa jak jest tutaj. Golym okiem trudno stwierdzic czy maluszek jakiejs wady nie ma.. http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,4558745.html

Jeszcze w szpitalu lekarz bada bioderka przy tym ogólnym badaniu. I pyta czy były jakies problemy w rodzinie, i poniewaz u nas mój siostrzeniec miał, to dostalismy list z "zaproszeniem" na USG. I na badaniu wyszło wszystko w porzadku, ale spytałam lekarza czy powtarzaja badania w 3 miesiacu wiec tez juz mam umówioną wizyte. Ale lekarz w 6 tż na tym baby check tez sprawdza, czy bioderka są w porzadku. A USG trwa chwilke, poruszają nózkami, zrobią ze dwa zdjęcia, i już. A Fridy też czasem uzywam jak jej coś tam chrapie w nosku, albo jak widzę jakieś gilki. Tylko najpierw pryskam, a po kilku minutach ściągam, łatwiej schodzi szczególnie że moja ma czasem takie zaschłe, a nie typowy katar.

no mojej dopiero teraz pepowinka odpada, a wlasciwie wisi na jednym malym ''wlosku'' jak to sie mowi,sprawdzalam i nie smierdzi czyli dobrze , tylko pod pepowinka jak sie ja podniesie,a wlasciwie jak sama sie odsunie to widac troszke ropki)-: tez tak mialyscie???i czym przemywalyscie???czy niczym jak tu radza???do mnie polozna juz nie przychodzi bo powiedziala ostatnio,ze wszystko jest ok , a pozniej sie dowiedzialam ,ze moze dopiero przestac przychodzic jak kikutek pepowinkowy odpadnie.widac leniwa jakas czy co?! moze pojde jutro do gp ,bo i tak mam wizyte z moim nadcisnieniem co mi po ciazy wylazlo)-: Buziaki Mamunki(-:

Dziewczyny ja z polozna po porodzie widzialam sie 2 lub 3 razy napewno 1 raz tylko byla u nas w domku. A kikutek malemu odpadl w 8 dzien zycia;) Jak moj M zmienial mu pampersa;) Julka moj zadnej ropki nie mial a zaschieta krew tak troszke. 3 razy mu tylko przylozylam specjalnym gazikiem z PL . Dziewczyny powiedzicie mi prosze jak dlugo masujecie uda ta szczotka do cellulitu i czy po masazu smarujecie czyms czy przed?? Ja narazie na sucho masuje a pozniej nakaldam oil ale nie wiem czy dobrze robie ??

A i chcialam powiedziec ze jednak w kazdym zakatku anglii lekarze inaczej podchodza do pacjeta ;( U mnie niestety nie sa dobrzy lekarze ;(;(

Julka u nas maly sam kikutka zerwal reka w 5 dobie, z tym ze trzymal sie juz ledwo ledwo :) ropki nie bylo tylko slad krwi w miejcu urwania. My stosowalismy waciki leko. Polozna jest u mnie co tydzien i juz sie zapowiedziala na nastepna srode. Za kazdym razem go oglada i wazy :) na nastepnej wizycie ma po raz kolejny mierzyc glowke i dlugosc ciala. Chociaz powiem wam ze te ich miary sa dziwne jak maly sie urodzil to lekarze pierwsze co powiedzieli ze jest bardzo dlugi i chudy, a po 2 tyg jak go zmierzyli w domu to mial niby 51cm a nie miescil sie w newborny na 56cm.

Hej , u mnie malemu tez kikutek ledwie tylko wisi, i tez taka jakby malutka ropka jest pod spodem, a polozna po porodzie lub health visitorka juz byla 4 razy chyba, teraz znowu przyjdzie w piatek, a potem kolejna mam we wtorek. Nie wiem, moze dlatego ze po cesarce jestem, bo za kazdym razem tez i mnie oglada, szew i wszystko sprawdza. Poza tym dzis wlasnie wyslalismy papiery na paszport, pani na poczcie powiedziala ze zazwyczaj zajmuje to ok 10-12 dni, wiec oszczedzi mi to wyjazdu do londynu, i sie ciesze, bo juz za 7 tygodni wybieramy sie z maluszkiem do polski. Jesli chodzi o bioderka to ja nic nie wiem :) na ten temat. A pas tez sobie zmowilam, ale pas a nie takie majtki zamowilam z polskiej strony taki zwykly pas poporodowy, ale zastanawiam sie kiedy moge go zaczac nosic po cesarce. A do dziewczyn po cesarce mam pytanie, tez was troche szew bolal? Bo ja juz jestem tydzien po i z jednej strony mnie boli, glownie jak wstaje z lozka. Ogolnie polozne jak ogladaja mowia ze pieknie sie goi, w sumie to jak sobie zagladalam lusterkiem to rzeczywiscie ladnie to wyglada, tylko to jedno zgrubienie na koncu szwa mnie boli.