Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

ja też dziś startuję z papierami małego,jutro przymiarka sukienki.Miła odmiana dla mnie mamuśki-pożegnałam się dziś z moimi włosami do pasa.Nie dlatego że ich nie lubiłam,bo lubiłam je bardzo ale po porodzie mi tak wylichły że zamiast kucyka miałam smętnie zwisającą sznurówkę, pozatym po 2 dniach nieodkurzania robił mi się 3 dywan-z moich włosów.Więc Teraz najdłuższe kosyki jakie mam to do lini szczęki. Zobaczyny czy pbcięcie coś im pomoże.

Kasienka wspolczuje sciecia wlosow, ja tez mam do pasa. Kiedys tez musialam sciac bo zachcialo mi sie doczepianych warkoczykow, efekt byl super do czasu ich zdjecia, wylam kilka dni a z bujnej czupryny zostaly mi piorka :( mam nadzieje ze nie zaczna mi wypadac wlosy po ciazy bo sie znow zalamie... Na razie jest ok stosuje super szampony, odzywki i wcinam witaminy. Moze sie uda :) Ja tez wole gotowac obiadki, te kupne nie wdaja mi sie do konca takie zdrowe. Jak gotowalam kiedys to tez sobie mrozilam i malam na potem. Rowniez zaczne od jablka, banana, gotowanej marchwi, ziemniaka itd

Gość katty@
hej dziewczyny , dopisze sie bo widze ze rozmawiacie o dodatkowym jedzonku dla dziecka. A wiec moj ma prawie 4 mce , od tygodnia dodaje mu kleiku tylko do mleka nanoc bo on chyba jest glodnym dzieckiem i budzil mi sie co 3h na karmienie . Teraz je ok 23 i pozniej dopiero po 5-6godzih. Problem tylko mam taki ze juz od ok 3tygodni budzi mi sie ciagle w nocy i placze .Widac ze jest zmeczony a nie moze spac :/ Ja juz mam dosyc !! A w dzien przesypia mi 3 razy po 30min albo czasem ok 2h po poludniu ale rzadko!! Ja juz wysiadam ... :(( Co do dodatkowego jedzenia to zaczelam mu dawac samo jabluszko tak po lyzeczce i spoko ... a wczoraj dodalam troszke banana do tego i w ogole dzis mi zrobil kupke , ktora byla zielonkawa z jakimis jakby ciemnymi grudkami :/ nie wiem o co chodzi :(( normalnie mi robil kupke co 2 dni bo karmie go mm ... a dzis zrobil i to byl 3 dzien i na dodatek taka dziwna :(((

Izunia a te kaszki dodajesz mi bo mleczka i podajesz z butli? normalnie idzie czy trzeba specjalny smoczek? no moj maly wlasnie teraz nie najada sie cala butla bo wypija cala i chce jeszcze.. i chciala bym mu zaczac podawac z kasza dzisiaj kupilam kasze ryzowa i jak bede mu podawala no marchewke to na poczatek malutko a pozniej codziennie zwiekszac??

katty spokojnie mój tez robi zielonkawa kupke,to po nowych pokarmach.a tymi czarnymi nitkami się nie przejmuj to po bananie bo w bananie.u mojego też to było. najpierw się wystraszyłam.musisz bardziej rozdrobnić.mi się spalił blender i miksuje.mój teraz jak je więcej pokarmów robi kupke kilka razy dziennie.czasami takiego twardego bobka. Natus też sobie robi drzemki po 30min.kiedys potrafił spac cały spacer,a teraz jak się wyśpi to się budzi.i po spaniu.A cyrki ze spaniem też mieliśmy.ja go kładłam do łóżeczka a on ryk,był tak zmęczony że nie mógł zasnąć.

beatka ja kaszke rano na sniadanko daje łyzeczka.i to jest mleczno-ryżowa.dodaje tylko wody.A na noc dosypuje troche kaszki ryżowej do jego mleczka.i mam specjalny smoczek z wiekszą dziurką.pożna je kupic w tesco,bootsie.

Gość katty@
Izunia dzieki kochana za odpowiedz! tak myslalam ze to po bananie ale to bylo rs1zy raz. As powiedz mi jak teraz macie z tym spaniem w nocy? Bo moj maly teztak ma, budzi sie z placzem, zmeczony I co zasnie na rekach I go poloze to znow placx. Ehhh mam dosc czasem....

katty Natuś naszczęscie przesypia całe noce.od pierwszego szczepinia zaczłą.chociaż czasami budzi się w nocy.teraz od kilku dni,bo chce smoczka.staram mu się wcześniej jak o 4 w nocy nie dawać mleka,żeby się nie przyzwyczaaał do jedzenia w nocy.bo potem bedzie się co noc budził.A skoro smoczek działa tzn że nie jest głodny.A jak się obudzi tak jak dziisaj o 6.30 to lezy sobie w łożeczku i gada do zabawek.śpi u siebie w pokoju,wiec zanim matka się obudzi(używamy niani)on sJa wstaje robie mleko i ide do niego.A on rogal na buzi.zje i jeszcze idzie spać.dzisiaj spał do 8.30.ale czasami biore go do nas do łóżka i śpi z nami. Czasami robi cyrki jak kłade go popołudniu do łóżeczka,albo wieczorem jak jest bardzo zmęczony.Dlatego jak tylko widze że jest zmęczony to go kłade.i jakos się udaje. Może u twojego zbliża się skok( a ten w 4 miesiącu podobno jest najgorszy)bo u nas też jakiś czas temu Natuś był poprostu niesamowity.Dał nam popalić jak nigdy.

Fajnie z tymi nowymi pokarmami. Ja jeszcze zaczekam, bo moja mała jest na piersi, a zalecaja dopiero w 6 miesiacu. Ale i tak pewnie nie wytrzymam i po woli bede wprowadzała jakies warzywka i kaszki. A na razie mala nie chce jesc ostatnio. Je 5 min (albo nawet nie) i krzyk, odwraca sie, wypreza. Nie wiem o co chodzi, myslalam ze moze gardlo ja boli, ale smoczek ssie, zadnych objawów przeziebienia i jak tylko ja posadze to juz jest spokoj. Ale przez to nie przybyła ostatnio za wiele na wadze. My tez sie wybieramy do Polski w piatek. I mam pytanie. Czy na dziecko mozna wziac jakakolwiek dodatkowa walizke?

Gość katty@
Do IZUNIA1986 .... tak wlasnie mysla , ze to moze byc ten skok boja juz naprawde mam z nim przerypane. Czy inne mamy tez tak mialy wokolicach 4-tego miesiaca? On ma dzis 17 tygodni i nie wiem jak dlugo to sie jeszczepociagnie . Z tego wszystkiego to chyba go juz nauczylam spac w nocy z nami !!ehhh .... milego dnia kobitki :)

Gość mamunia27
katty- kiedys w jakiejs madrej bardziej lub mniej ksiazce wyczytalam ze dziecko powinno zasypiac w swoim lozeczku- tzn jesli zasypia na rekach i pozniej je odkladasz to po przebudzeniu poprostu nie wie gdzie jest i dlatego placze- mysle, ze cos w tym jednak jest. Moja Mia ma 3 miesiace - wstaje w nocy 2-3 razy.

Gość katty@
No wlasnie problem jest w tym , ze on zasypia sam w lozeczku bez zadnego hustania ,Pozniej budzi sie na karmienie i tez zasypia ale po godzine lub dwoch budzi sie z placzem i nie ma szans zeby zasnal sam. Trzeba go uspic na rekachi jak go odkladam to na tym koniec. I tak moge robic w kolko. Probowalam go zostawic w lozeczku ale on drze sie niemozliwie ! Jest bardzo glosnym dzieckiem :)

hej hej katty u mojego po 17 tyg minęło,więc spokojnie.mój czasami tak płcze przy zasypianiu,jak się w nocy obudzi to gada do sufitu.A ma jakieś światełko włączone czy śpi w ciemności??Bo mój jak raz spał w ciemności i się obudził to był krzyk.kupiliśmy mu taką malutka lampke-gwiazdke,i pali się całą noc. kasztanka niestety na dziecko nie można mieć żadnej torby,nawet podręcznej.wszystko musi być w twojej. A ja padam,bo zapisałam się na siłownie i ręce mi odpadają.Fajna u nas pogoda a ja jestem tak padnięta że nawet mi się nie chce iść na dwór.

Gość katty@
mam tez swiatelko.... ehh juz chyba nie znajde rozwiazania co do jego zachowania :) poczekamy zobaczymy . Dzis17 tydzien .... mam nadzieje , ze niedlugo mu przejdzie :)

Hej dziewczyny ja mam podobnie z malym budzi sie co chwile a je w nocy2 razy tz raz okolo 1 2 a pozniej kolo 4 5 lub 6 chciala bym go tego oduczyc ale jak?? ddaje smoczek to sie zlosci i nie zasnie jak nie zje.. mam doscyc wstawania 150 razy w nocy i wkladania mu smoczja.. eh..czy jesli bede dawac mu te kaszke to moge w dzien zaczac podawac mu marchewke?? w dien tak samo jak by ciagle mu czegos brakowalo polezy 5 minut na macie juz sie zlosci 5 minut w bujaczku tez nie ebdzie i tylko rece albo na spacer..

a jesli zaczne mu dawac obiadki to ile i mleka juz nie?? np rano ta kaszke mleczno ryzowa i pozniej jakos marchewke i mleka nie?? a do picia soczki? i ile? ile bedzie chcial? sorki za tyle pytan prosze o pomoc:)

Gość katty@
A ile matwoj maly ? Bo ja mysle , ze jak budzi sie 2 razy wnocy na karmienie to poprostu tegonadal potrzebuje . Dwa razy to nie jest az tak zle. A smoczkiem raczej sie go nie da oszukac :) Moj je o 23 mleko z kleikiem i pozniej o 4/5 i spi do 7-8 zalezy. Tyle ze budzie sie wlasnie miedzy karmieniami co mnie doprowadza do szalenstwa bo ile to mozna !! To juz trwa jakies 3 tyg. A chcialam zapytac, czy ktores z waszych dzieciaczkow ma problem i ma egzeme? Moj mial b suchaskore to dostal oilatum ,do kapania i krem. Ale problem mam z jego twarza bo ma b suche policzki i czerwone. Nie zawsze sa czerwone. Lekarka kazala mi smarowac tym oilatum albodala mi doublebase ale lipa... zadnych rezultatow w sumie. jak jej mowilam , ze moze to skaza to pow ze nie ... tu wszystko sprowadzaja do egzemy .. A ja juz nie wiem jak sobie radzic z tymi jego policzkami. :(( Dostal tez hydrocortizon ale nie chce zabardzo tego uzywac bo to masc sterydowa. Pomozcie mi jesli ktoras z was ma podobny problem :)

Gość katty@
beatka ... doczytalam wlasnie w stopce,z e twoj maly urodzil sie w lipcu ... hmm to mysle ze to normalne jesli budzie sie 2 rzy w nocy ! To nei jest tak zle jeszcze. MOjdopierood niedawna tak je bo daje mu kleik wiec go trzyma dluzej .. a ogolnie to budzil sie co 3h !!! bo jest glodnym chlopcem :) To nie masz co narzekac :)

Katty nno tak wiem tylko ze jakies 2 3 tyg temu jak zjadl okolo 7 to potrafil spac do 3 a nawet 4 a teraz budzi sie czesto i tez marudzi zje w nocy i nie chce spac.. no ale mam nadzieje ze to minie zaczelam dawac mu kaszke ale tylko rano bo nie mam jeszcze tego smoczka i daje mu z miseczki.. chcialam kupic ale nie ma w bootsie a moglybyscie powiedziec jak on sie nazywa czy jakos specjalnie? Katty nie pomoge Ci co do Twojego maluszka bo nie wiem nic na ten temat..

Gość katty@
Noto widze, ze twojemu malemu tez cos sie poprzestawialo :) Nie wiem jakich butelek uzywasz ale ja mam aventu i smoczek jest vary flow taki z kreseczkami . co do innych butelek to ci nie powiem:)

hej hej beatka ja byłam na spotkaniu na temat wprowadzania pokarmów stałych i kobiety mówiły że po 6 miesiąca to mleko jest głownym pokarmem,a inne rzeczy to tylko dodatki.po 6 misiącu to mleko ma być dodatek.ale biorąc pod uwage że w kaszce jest mleko to można zaliczyc do pokarmu mlecznego.ale kaszki można dawac tylko 2 razy dziennie.tak miałam napisane na opakowaniu.ja dzisiaj małemu dałam rano kaszke i bananka a tak to mleko,ale dosypałam troche kaszki.Ja do picia daje herbatki z hippa teraz juz mu daje owocowe,wczesniej koperkową.soczków nie kupuje.a daje mu picie co jakis czas jak nie bedzie chcial to nie będzie pil proste:) ja kupiłam smoczka w tesco.ja mam z aventu i na opakowanuiu tam gdzie masz ilość kropelek narysowane to była taka kreska. katty ja niestety nie pomoge,bo nie znam się na tym.A mój naszczęście nie ma problemów skórnych.

Moja mała miała problem ze skórą. Taką szorstką i suchą, ale na buzi jej zeszła zupełnie (za to miała jeszcze długo sucha na głowie). Smaruje i kapie w oilatum i w sumie po jakims czasie sie poprawiło, ale nabiał też odstawiłam, wiec do konca nie wiem co pomogło. Ale jak bede w Polsce (juz za pare dni) to odiwedze jakiegos lekarza. Zobaczymy co powie.

Gość katty@
ja tez kapie w oilatum, mam krem oilatumale nie pomagalozabardzo ,to dala mi doublebase i w sumie tez jest to samo. Najgorsze te jegopoliczki, Ja karmie mm wiec to napewnonie moje jedzenie :) Juz nie wiem jak sobie z tym radzic :(

katty a nie ma jakiegoś mleka dostepnego dla dzieci ze skaza. Ja sie nie znam na sztucznych, karmie piersia, ale chyba sa dostepne bez recepty? MOze warto by było sprawdzic jedno opakowanie. Ale nie martw ja tez sie mecze, zeby odkryc skad ona ma te wszystkie uczulenia i dojsc do ładu nie moge juz którys raz. Ale byłam u lekarza kilka razy zeby zmienic kremy. Moze musisz znalezc odpowiedni dla Twojej pociechy.

katty z tego co wiem to w pl jest takie mleko,bo znajoma kupowała.drogie jest i podobno tylko na recepte ale nie pamiętam nazwy. mój mały już spi więc chwila spokoju

Hej dziewczyny, ja tez sie melduje. Juz od wtorku jestesmy w Polsce, ale czlowiek tu jakis taki zalatany. Jesli chodzi o podroz to moj maly zniosl ja rewelacyjnie. Przespal troche, troche sobie po prostu siedzial w foteliku i sie bawil ze mna, raz tylko wpadl w histerie ale to z glodu, bo przespal moze z 7 godzin i jak sie obudzil to musial byc straszliwie glodny bo jak zwykle jje 120 ml gora 150 to wtedy zjadl 170 bez zadnego wpychania w niego :) Przy samej granicy z polska zaczal troszke marudzic, ale zajmowalam go troche smoczkiem ze nawet w sumie nie zaplakal. Wjechalismy do Polski, w slubicach wynajelismy sobie hotel, i rano znowu ruszylismy w trase. I znowu maluszek grzeczny byl, wiec jestem z niego strasznie dumna. Jesli chodzi o pokarmy to ja jeszcze nic mojemu nie wprowadzam ale on dopiero co skonczyl 8 tyg, ale i tak super mi w nocy spi, jak zje wieczorem, to budzi sie ok 2 w nocy a potem dopiero 5-6 nad ranem, czasami cos w nocy kweknie, to go poglaszcze po skroni, otule kocykiem i znowu grzecznie idzie spac. Wiec na to nie mam co narzekac. Jesli chodzi o smoczki, to sa tzn trojprzeplywowe z dziurka do kaszek, w zaleznosci jak ustawisz smoczek tak bedzie mu leciala kaszka, bardziej lub mniej. kasztanka - z tego co wiem to na dziecko normalnie przysluguje walizka, przynajmniej tak bylo kiedys, ale sprawdz sobie, my zwykle jezdzimy samochodem wiec nie sprawdzam, ale wiem ze kiedys tak bylo, bo ,kumpela z dzieckiem do mnie przylatywala i brala na dziecko zwykly bagaz. katty - moze twoj maly ma po prostu skaze bialkowa, niektore dzieci to maja i moze sie wlasnie objawiac w ten sposob. Wydaje mi sie ze z firmy NAn w polsce mozna kupic, ale chyba i Jest Aptamil dla dzieci z alergiami i to mleko ma inny sklad niz zwykly aptamil. No a my w sobote jeszcze idziemy na wesele a w przyszlym tygodniu chrzciny. Dzis poszlismy do ksiedza zmowic chrzciny a on powiedzial zebysmy przyszli dzien przed chrzcinami z aktem urodzenia dziecka i danymi chrzesnych z zaswiadczeniami ze moga byc chrzsesnymi i tyle. Zadnych problemow

Gość mamunia27
dziewczyny mam pytanko - ile czekalyscie na odpowiedz z ang. becikowego po odwolaniu ? - ja odwolalam sie miesiac temu i jeszcze nie mam odpowiedzi .

mamunia a dostałas juz chtx??bo to w sumie od tego zależy.spokojnie czekaj,jakby ci nie przyznali to wysłaliby ci list.a jak nie to zadzwon sobie do tego job center do którego wysyłałaś