Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasynka3latka

co i jak rysuja/maluja/koloruja wasze 3-4latki?

Polecane posty

Gość mamasynka3latka

zakladam ten temat poniewaz interesuje mnie co dzieciw wieku 3-4 lata potrafia narysowac i jak, na ile starannie pokolorowac obrazek itp mam synka ktory w styczniu skonczy 3 lata i obecnei calymi dniami koloruje i rysuje, moim zdaniem bardzo ladnie, wiem ze dzieci sie nei porownuje ale mimo wszystko chcialam poczytac jak to jets u innych dzieic w jego wieku :) piszcie prosze!

Gość moja córa ma 3,5 roku
Nie rysuje jakoś porywająco, ale jej prace są bardzo twórcze. To jest aligator z niebieskimi nogami :D http://www.voila.pl/123/diuru/?1 a to różowa gąsienica z żółtym brzuszkiem. http://www.voila.pl/125/991d1/?1 Tak córcia zatytułowała prace. Obrazki są w 100% samodzielne bez żadnej pomocy ani podpowiadania dorosłych.

Mój 4 latek sporo rysuje. Zazwyczaj tęcze, domki, pociągi, figury geometryczne, kwiatki. I całkiem fajnie mu to wychodzi. Nie lubi natomiast kolorować. Jak musi, to oczywiście to zrobi (przedszkole) i też nie jest źle. Ale no nie lubi tego i cóż zrobić :)

Gość mamasynka3latka
no aligator jest super :) moj synek na razie rysuje samodzielnie kola i jakies kreski i tez to nazywa ( z dnai na dzien ladneij i wiecej), za to super koloruje, wieloma kolorami i poszczegolne elementy w adekwatnych do rzeczywistych kolorow, no i bardzo rzadko wyjezdza poza linie co mnie az dziwi bo jakos wydaje mi sie ze 3 letnie dziecko to co najwyzej bazgrze, dlatego postanowilam wybadac jak to faktycznie wyglada czy ja za bardzo przeceniam swojego czy nie doceniam :D

Wiele dzieci ładnie rysuje i koloruje już w wieku 3 lat. Ja w zeszłym roku, jak oglądałam prace dzieciaków w przedszkolu, to byłam w lekkim szoku, że takie maleństwa, tak zręcznie posługują się kredkami :)

Gość mamasynka3latka
no wlasnie ja tez jestem w szoku :)