Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi258

Który samochód kupić?

Polecane posty

Gość domi258

Volkswagen Golf czy Toyota Avensis?? Mam do dyspozycji 20 tyś. Chodzi mi o samochód do jeżdżenia do pracy i po mieście. Jak najmniej awaryjny. Co polecacie?

Jesli chodzi Ci o jak najmniej awaryjny to z pewnoscia Toya , pod tym wzgledem sa naprawde dobre .

Gość olllllloni
toyota w dieslu

Gość 28 lat xxggss
ja bym brala golfa, ale jesli kupujesz stare auto zawsze jest to loteria.....

Tak bo to moja ukochana marka, a w toyocie kiedys pracowalem takze wiem co nie co o tych samochodach :)

Gość hfui8reijdm7
zalezy jaki golf ?

Gość jarkoss
golf to samochod sredniej wielkosci , a avensis to duzy samochod .. Jesli ma byc jak najmniej awaryjny to moze skoda octavia ?

Gość jarkoss
trudno cokolwiek poradzic .. Osobiscie nie brałbym zadnego z tych samochodow

Gość sama sie podpisz:)
A jakie są opłaty od skody jak się nie ma zniżek?

Może inaczej zapytam...jakie są opłaty od silnika 1,6 1,8 .Wybaczcie ale jestem zielona w tym temacie:(

Dyrektore to nie jest śmieszne:( Dobrze wiesz o co mi chodzi...

Gość MishkaCollins
Skoda nieawaryjna... Hahaha :D You've made my day!

To zalezy czy masz znizki czy nie.Biora pod uwage ubezpieczalnie wszystko wiek , staz ile ma sie prawko , gdzie sie mieszka i mnostwo innych rzeczy.Sa kalkulatory oc , podajesz swoje dany i tam CI wyjdzie skladka ;)

Sebastos dzięki:) Zniżek niestety nie posiadam:(

Gość jarkoss
jesli nie masz znizek to octawia 1.4 - OC cos koło 800 zł 1.9 - OC około 1000 zł

Gość jarkoss
najpierw zadaj sobie pytanie czego oczekujesz od auta ? poza niską awaryjnoscią ..

Gość arrrrrrrrrrrrrrrrek
Jeżeli planujesz krótkie trasy, i parkowanie pod chmurką - rozważ benzynę. 20 tys. to niedużo, starczy na starego golfa i jeszcze starszą toyotę. A dla Ciebie głównym kryterium pojazdu winny być właśnie niskie koszty przeglądów i mała awaryjność - jesteś kobietą i musisz liczyć się z tym że w razie problemów mechanicy zapragną nie potraktować Ciebie uczciwie. Dlatego proponowałbym Tobie paroletniego nissana almerę, ceny wynoszą ok. 15 tys. zł - to nieawaryjne auto, z prostym zawieszeniem i nieskomplikowaną budową. Jeżeli chcesz wydać mniej, to za ok. 10 tys zł można znaleźć 10letniego peugeota 306 z końca produkcji 2000-20001. Względnie skodę fabię. Przemyśl to.

Octawia jest lliczona w AC podobnie jak golf, bo podobnie ją kradną;)

Gość jarkoss
jakiego auta oczekujesz ? Duze , srednie małe ? Troche malo wiadomosci .. Jesli duze - to octavia bedzie dobrym wyborem

Gość jarkoss
z tego co wiem to golf i inne volkswageny maja drogie czesci zamienne .. Japonskie auta rowniez Skoda ma tanszy serwis ASO od volkswagena czy Toyoty , ale czesci wcale nie sa tanie ( ale tansze niz do Japonczyka .

Gość jarkoss
natomiast fabii raczej nie polecam - to nie jest udany samochod .

Gość domi258
Duże w małych się boję jeżdzić. Czytałam, ze Golfy mają niskie zawieszenie i trzeba uważać przy parkowaniu?? Nie jestem przekonana do Skody, wolałabym Toyotę, skoro wszyscy chwalą, że taka bezawaryjna..

Gość domi258
Nie chcę, zęby samochód psuł mi się na drodze i chcę jak najrzadziej jeżdzić do mechanika.

Gość jarkoss
wiec tak jesli chcesz kupic toyote avensis - to tylko Toyote avensis I, Toyota avensis 2 jest awaryjnym samochodem WAzna rzecz Toyota robiła dobre samochody i mało awaryjne do roku 2000 .. Jesli sam brałbym toyote to tylko stare roczniki ... Jesli chodzi o skode bedzie ona miała tanszcze czesci i tanszy serwis od toyoty ( ale wcale nie tani .. NAjtansze czesci ma OPEL

Gość Moge Ci sprzedac
moj samochodzik (z powodu wyjazdu na stale) :( Ford KA, 98, za 4000zl. Chodzi jak strzala, bardzo ekonomiczny, srodeczek wymieniony ;). Nigdy nie mialam z nim problemu. Dodaje tez komplet opon letnich :). Bardzo go kocham ale jestem zmuszona sprzedac 😭 Nie chce zeby stal i "gnil" jak ja wyjade :(

Gość jarkoss
ja nigdy nie patrze na marke samochodu tylko na model .. CZy dany model był udany ... Na przyklad toyota yaris I jest dobrym samochodem ,a toyota yaris I I to awaryjny złom Lepiej kupic nowego seata ibize niz toyote yaris .. JAk widzisz kazda marka ma gorsze i lepsze modele .. Natomiast uwazaj na samochod Nissan almera , stary almera był dobrym wozem , ale almera 2 to złom drogi w utrzymaniu ..

Gość jarkoss
ja nigdy nie patrze na marke samochodu tylko na model .. CZy dany model był udany ... Na przyklad toyota yaris 1 jest dobrym samochodem ,a toyota yaris 2 to awaryjny złom

Gość Moge Ci sprzedac
dyrektore ---czego sie czepisz? ;)

W nissanach uważaj na silnik diesla 2.2 di. Ostatni japoński diesel, na łańcuchu... Niby bezawaryjny, ale jak przy około 200 tysiącach się psuje, to na amen;) Znaczy mozna naprawić, tylko trzeba wiedzieć, co się stało... O mechanikach i ASO wolę nie pisać:0 Cały elaborat mogłabym napisać.