Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masia.

Włosy :)))

Polecane posty

Gość masia.

Hej. Mam proste blond włosy średniej długości. Niby są nawet gęste, ale zwykle gdy umyję wieczorem i wstaje rano są mało puszyste, płaskie i nieładnie się układają. Co zrobić żeby były bardziej puszyste i lepiej się układały. Dodam że używam odżywki z drożdży piwnych i chmielu. Może od tej odżywki tak jest? I jeśli mogę to proszę o to abyście mi opisały jak wy układacie włosy po myciu aby były trochę puszyste i ładnie wyglądały.

Gość kasienkaaaaaaa
szampon i odzywka pantene prov te ktore reklamuja alicja bachleda colin farell curuś ;)

Gość karo_88
U mnie super sprawdza się ten zestaw z Oriflame http://www.dourody.pl/nowa_linia_kosmetykow_do_wlosow_Oriflame_Nature.html . Włosy są puszyste i lekko uniesione. Odżywka nie obciąża włosów więc nie trzeba ich tak często myć. Poza tym polecam szczotkowanie włosów szczotką a nie grzebieniem i masowanie przy tym skóry głowy. Skutecznie podnosi nasadę włosów :)

Gość gocha brochaa
ja mam znowu takie klaki, zniszczone po rozjasniaczach aktualnie sredni blond do lopatek, zapuszczam chce miec dlugie i swoj naturalny kolor, na gestosc nie narzekam bo jest oki ale mam problem z tym ze sie bardzo pusza, zwlaszcza w taka pogode, byle co a one sie wywijaja, jesli chce temu zaradzic to robie tak szampon i odzywka pantene aqua light, zajebista! susze wlosy tak od razu prostujac z gory na dol a na koniec wcieram olejek z farouka i jest duzo lepiej

Gość masia.
a tak przy okazji czy któreś z Was używała szamponów Dove Intense Repair, HairFall Control lub 2 w 1 ??? I jakie były efekty???

Gość pini1
Zastosuj szampon z rumiankiem z potrójnej siły ziół

Gość gdyby babcia miała wąsy
Ja mam włosy za d**pę i po umyciu od zawsze układałam je następnego dnia. Nie ma cudu, żeby po umyciu same coś z sobą zrobiły. Ułożyć, polakierować i tyle. No inna sprawa, jeśli masz na głowie jakąś trwałę...

Gość lubie slodycze i dobrze mi z t
szampon i odzywka dove intensive repair sa super! wlosy miekkie i dluuuuugo pachna:)

Gość masia.
a właśnie że jak ja ułożę sobie zaraz po myciu to są ok tylko jak pójdę spać z wilgotnymi lekko to się wywijają, a następnego dnia to za nic w świecie nie mogę ich ułożyć. Moje włosy są podatne na układanie zaraz po myciu a następnego dnia są zbyt sztywne żeby je ułożyć ;P

Gość Julcia260376
hej mam na imie Julita . Kupiłam zestaw "PANTINE PRO-V aqua light" i niewiem czy zrobilam błedu go kupujac. Zazwyczaj uzywalam zwyklych szamponow typu : Natei, Nivea, Schauma itp. Po tych szamponach mialam zamiast włosów "siano" i rozczesywanie jest Katorgą. Juz zastanawiem sie sciac ale moje wlosy sa krecone wiec bede barankiem . Zawsze po pantine"mocne i geste" mialam piekne wlosy ale chcm wyprobowac to . Czekam na wasze opinie

Gość madziamadziamadzia
a ja myję włoski rano.. myję, suszę i układam i jest gites.. nie wyobrażam sobie, zeby je na noc myć..

Gość kak
Tak, włosy zaraz po umyciu źle się układają i wówczas trzeba je nieco „ujarzmić. Dlatego musisz zastosować odpowiednie kosmetyki pielęgnacyjne. Jedną z możliwości jest pianka. Polecam! Jest to kosmetyk, który jest bardzo wygodny w użyciu. To preparat, który ma za zadanie mocno utrwalić włosy, a ponadto przyczynia się do modelowania oraz utrwalania naszej czupryny, przy czym włosy nie tracą na swojej naturalnej sprężystości. Pianki najlepiej nakładać na fryzurę delikatnie podsuszoną. Jeżeli mamy włosy średniej długości w zupełności wystarczy jedna kuleczka pianki ( wielkości piłki pingpongowej). Pianka, poza utrwaleniem fryzury ma jeszcze jedną istotną zaletę. Za jej pomocą można poprawić fryzurę, nadać jej puszystości i naturalnych kształtów. Można również lekko „odświeżyć fryzurę, i wówczas piankę należy nałożyć na suche włosy, a następnie nadać im odpowiedni kształt. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej na ten temat to zajrzyj na stronę http://szamponydowlosow.info.pl/2010/07/30/kosmetyki-do-stylizacji-wlosow/

Gość soslawenda
Fajna jest odżywka lawendowa eva natura

Gość Ona :)
Wypróbuj produkty firmy Selective najlepiej serie one care dostępne zarówno dla salonów fryzjerskich jak i do stosowania w domu.( znajdziesz je na www.selective.com.pl). Ja je szczerze polecam polecam! :)