Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyytającaaa mamusska

pytanie do mamusiek!!

Polecane posty

Gość pyytającaaa mamusska

witajcie! chcialam sie dowiedziec jak spedzacie kazdy dzien.... bo od kiedy ja mam dziecko moje zycie sie zmienilo...nic nie jest takie jak kiedys...mąz sie zmienił na gorsze.... ale mam takie pytania:L 1) czy z męzem spedzacie jakos wspolnie czas?jak>?jak czesto? 2) co robicie w wolnym czasie? 3) jak wygląda wasz dzien??? 4) jak sie zajmujecie dzieckiem...tzn jak wyglada wasz plan dnia opieki nad dzieckiem? ' 5) czy mąż wam pomaga? robi zakupy? czy wy robicie? same sprzatacie czy nie???itd

1. Spędzamy . Najczęściej w domu . Ok 20.30-21.00 dziewczynki już spią i mamy czas tylko dla siebie ;) 2 . Ciężko opisać ;) . Wszystko . 3. hmm.. w największym skrócie : ok 6,00 wstaję robię śniadanie ubieram siebie,biorę kąpiel . ok 6.30 wstaje mąż,jemy śniadanie . Maż się szykuje i wychodzi do pracy . ok 7.30 wstaje starsza córka,ubieram ją daję śniadanie . Młodsza jeżeli już nie śpi to też ją ubieram,karmię . ok 9.00 starsza córeczka się chwile sama sobą zajmuje,młodsza najczęsciej śpi a ja sprzątam potem o 10.30 wychodzę z dziećmi na spacer i po zakupy . ok 13.wracamy robię obiad starsza idzie spać . ok 15 jest obiad ,potem wspólne zabawy jak jest ciepło i pogoda pozwala znowu spacer . ok 17 wraca mąż zajmuje się dziećmi trochę,ja sprzątam. ok 19 jest kolacja,kąpiel i usypianie dzieci . ok 20.30 już najczęściej mamy czas tylko dla siebie ;) 4. to samo prawie co w pyt 3 . 5. Mąż pomaga mi właśnie w opiece nad dziećmi,robi zakupy jak wraca z pracy jak go o to poproszę,a jak ma wolne to robi to co ja :) Co ja robie ? Wszystko=sprzątam piorę gotuję itd.

Gość o boze znowu onaaaaaa
mamo razy dwa idz sie zajmij dziecmi robisz sie jak jagoda w kazdym temacie musisz sie wypowiedziec !!!

Gość tez mam 2 dzieci
1 Bardzo rzadko bo maż dużo pracuje. Czasem wychodzimy razem na jakieś zakupy (ja uwielbiam zakupy jestem zakupoholiczką, a mąż to toleruje) ale najczęściej oglądamy razem tv. 2. w tym wolnym z mężem to jak wyżej, a w swoim wolnym to tv, książka albo komputer, zależy na co mam ochotę. Czasem bawię się z dziećmi, czasem siedzę w łazience w wannie pełnej bąbelków. 3. Najczęściej: kolo 9 pobudka, daje dzieciom śniadanie, robię obiad i porządki, pranie, w miedzy czasie 2 śniadanie dla dzieci. Później wraca mąż i jemy obiad, zmywam po obiedzie, kończę porządki i mam czas wolny aż do 19. W miedzy czasie daję dzieciom podwieczorek. O 19 kolacja, kąpiel maluchów i czytam im bajkę. Kiedy zasypiają to ja idę się myć. Kolo 21 leże w łóżku z książką lub pilotem do TV i czekam na męża. 4. jak wyżej. Prócz tego bawimy się razem w to w co akurat chcą się bawić. 5. Pomaga w miarę wolnego czasu. Nieraz robi zakupy takie potrzebne na następny dzień jak czegoś braknie. Pomaga też w sprzątaniu tzn on sprząta łazienkę, a ja cała resztę domu. Do jego obowiązków należy też opieka nad psami i kotem i wynoszenie śmieci.

Udzielam sie w każdym temacie ? Nie sądzę . I nie robię się jak Jagoda,bo Jagoda najczęściej obraża i wyzywa . Ja staram się pomóc i na nikogo nie najeżdzam! I jak będę chciała to będę pisała . :P