Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyofiaraczypsycholog

jak zachowalibyście się w takich sytuacjach?

Polecane posty

masz 10lat, jestes na kolonii. Do Twojego pokoju wchodzi chlopak, uwazany przez kolonistki za lokalne bostwo i bez slowa podchodzi i daje Ci w twarz (policzkuje Cie). Jakie wg Was sa powody tej sytuacji? Nie znacie sie na stopie kolezenskiej, nie zamienilas z nim slowa do tej chwili. Jedno co o Tobie wie, to to, ze cala prawie kolonie przeplakalas.

sytuacja 2- kolezanka z roku lapie Cie za wlosy i przewraca. TLumaczy sie potem, ze chciala tylko nastraszyc.

Gość ooooooooo jaaaaaaaaaanie
"Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą." Widocznie masz osobowość ofiary, a to przyciąga wszelkiej maści ukrytych sadystów

Gość tryeyerw
Nie rozumiem tych przykładów. Mam sobie wyobrazić że mam 10 lat i jakieś lokalne bóstwo mnie bije? W wieku 10 lat raczej nie postrzegałam w ten sposób innych 10-latków :O

Gość ooooooooo jaaaaaaaaaanie
jak ja bym się zachowała? chłopakowi wpie--rdoliła z pięści w twarz, a laskę złapała za włosy i przewróciła

ten chlopak byl 4lata starszy

na koloniach plakalam a na studiach akurat w tym czasie mialam rodzicow w szpitalui (w sumie 3pobyty-nikt nie wiedzial, bo nikomu nie mowilam). Opiekunka roku faworyzowala m.in.tamtam dziewczyne, a mi zawsze stawiala dst.

ok, czytam :)dzieki

oooj dzieki;)...czytam, bardzo ciekawe artykuly :)

nie mam nikogo kto by mnie wysluchal i boje sie,ze tak sie bede kisic w tym poczuciu krzywdy a przeciez moge zmieniac swoje zycie. Bylam co prawda kozlem ofiarnym i w kilku pracach, ale powinnam to juz przepracowac. PRzeciez wyladowalam pod mostem (a mialam duze szanse gdybym byla bez dachu nad glowa, ktory dala mi rodzina). A ja mam ciagle poczucie porazki. Ciagle boje sie powtorki. Tego, ze kolejna szefowa bedzie sie na mnie wyzywac (bo umie, bo z niej w taki sposob wysmiewa sie jej maz, sama o tym opowiada w pracy). Boje siem ze nie zmienie tego schematu nigdy:/:/:/:/:/