Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bo ja..i tyle

wskazanie do cesarki- klykciny koniczyste

Polecane posty

Gość ja bo ja..i tyle

ginekolog stwierdzil u mnie klykciny koniczyste to sa takie brodawki w okolicach odbytu i narzadow rodnych...bardzo to sie mnozy u mnie jednakze nie powiedzial, ze bede miec cc, nie wpisal nic do karty ciazy a powiedzial , ze po ciazy zajmie sie leczeniem tego... poszlam tez do dermatologa ktory potwierdzil, ze to sa klykciny i poweidzial, ze na bank musi byc cc. ze wzgledu na zbyt duze ryzyko zarazenia dziecka...zatem czy lekarz nie powinien dac mi skierowania na cesarke?

Gość ja bo ja..i tyle
ktokolwiek?

Gość stuku_puku
kłykciny kończyste nie są wskazaniem do cesarki

Gość ja bo ja..i tyle
nie są? a to ciekawe....wiedza widze malo kompetentna..

Gość stuku_puku
oj nie bądź taka pewna...:) pracuję przy tym to i wiem

Gość ja bo ja..i tyle
to dlaczego mowi sie ze mozna zarazic dziecko? ktore moze dostac klykcin w krtani? prosze o jakas fachowa odpowiedz skoro pracujesz przy tym a nie takie wyrywkowe.

Gość stuku_puku
kłykciny mogą ale nie muszą być wskazaniem- precyzując, zależy na kogo trafisz przy porodzie, jak bardzo masz zaawansowane zmiany. Swoją drogą jak można w dzisiejszych czasach uhodować kłykciny? W moim ośrodku z kłykcinami to rodzą tylko patologie

Gość stuku_puku
ostatnia z kłykcinami miała też wszawicę łonową....

Gość ja bo ja..i tyle
gdybys mial/ała jakakolwiek wiedze na ten temat to bys wiedzial/ała ze t onie tylko droga plciowa mozna sie zarazic ale tez przez recznik itp. pozatym klykciny sa na 100% wskzaniem do cesarki nawet jesli jest pare brodawek..wiec dziekuje za "rady" kim jestes,ze takie bzdury piszesz? i pisanie,ze jakim cudem mozna wychodowac klykciny w tych czsach i ze maja je tylko patologie jest smieszne.. znasz w ogole pojecie patologia,ze uzywasz go? bo nie sadze.

Gość ja bo ja..i tyle
jednym slowem dziekuje kimkolwiek jestes za pisanie pierdól. i radze doedukowac sie.

Gość ja miałam to
nie tylko patologia ma kłykciny w ciązy. Wiedziałam, że mam wirus hpv, wysypało mnie w ciąży, wymrażanie nie pomagało (a gojenie było bardzo bolesne), a np condyliny nie można stosować ani w ciązy ani przy karmieniu, mój ginekolog kategorycznie stwierdził, że bezpieczniej dla dziecka będzie zrobić cc.

Gość gość
Nie chodzi przecież o same kłykciny,bo one sa tylko skutkiem zarażenia wirusem. Chodzi o wirusa w drogach rodnych.