Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdgdfsgds

tylko w Polsce uczy się że Polacy pomagali Żydom w czasie wojny

Polecane posty

"nie. mało tego jeszcze ci Niemcy co po wojnie zostali wypędzeni wygrywają sprawy o zwrot ziemi." Kto z tych tak zwanych wypędzonych wygrał sprawę? Czy w ogóle były takie procesy? Przecież te głośne sprawy to były głównie zakładane przez tych którzy wiele lat po wojnie odkryli że pochodzą od owczarka niemieckiego i wyjechali do Niemiec... no bo przecież jak ktoś miał owczarka niemieckiego wśród przodków to jest rodowitym Niemcem. Chociaż może i umknęło mi coś, więc jeśli macie jakieś informacje że ktoś z "wypędzonych" odzyskał majątek to proszę podzielcie się ze mną.

21:23 [zgłoś do usunięcia] JEBAĆ ŻYDÓW Po pierwsze, zadajmy sobie pytanie co zrobili sami Żydzi żeby siebie uratować? Chyba każdy oglądał film Pianista. I tacy właśnie byli Żydzi. TCHÓRZE Szli na rzeź jak stado baranów.] bez przesady to było raptem jedno pokolenie po 1 wojnie św. w głowie się Żydom nie mieściło że Niemcy tak po prostu będą ich mordować milionami [ Dopiero Edelman i spółka chwycili za broń, ale był to raczej gest rozpaczy, zbiorowe samobójstwo i chęć śmierci z godnością w walce a nie w komorze gazowej, niż realna walka.] co mądrzejsi w końcu zrozumieli ale wielu trwało w iluzji coś w tym jest że szli jak te owce... w filmie Fanatyk bodajże jest taka scena : paru skinów za karę za jakieś tam rozróby ma spotkanie z ocalałymi z Holokaustu Żydami (że niby ich to naprostuje czy co tam) Żydzi opowiadają swoje historie skiny nawet nie słuchają (bo nie wierzą w Holokaust) jeden Żyd opowiada jak to Niemcy ich zabijali jak to SSman wziął jego dziecko i roztrzaskał mu głowę i wtedy jeden ze skinów pyta się tego Żyda : -Co zrobiłeś ? -Że co ? -Co zrobiłeś ? Mordują ci dzieciaka a ty nic ? dlaczego nie wyrwałeś temu Niemcu karabinu i nie walnąłeś go nim w łeb ? dlaczego nic nie zrobiłeś ? ja powiem tak nie wiem czy ktokolwiek z Polaków przeżył pierwsze represje (np Wawer) podobnie Francuzów Rosjan itp ale 42-44 > "niech żyje Polska" czy "vive la France" czy "job twoja mat" sierpowy w najbliższego Niemca i sus w krzaki może się cudem uda a jak nie to lepiej zginąć w walce/ucieczce niż dać się zarżnąć jak zwierzę a Żydzi często uszy po sobie i dopiero w komorze gazowej krzyki

"a czy Niemcy kiedykolwiek zapłacili Polakom jakieś pieniądze jako rekompensatę za wojnę i grabieże mienia Polaków? nie" To była złożona sytuacja i nie jest to takie czarno-białe że źli Niemcy nie chcieli wypłacić odszkodowań. Polska nie była wtedy suwerennym krajem i decyzje zapadały w Moskwie. I tam zapadła decyzja że Polska otrzyma odszkodowania z puli którą Niemcy wypłacą ZSRR. Tak więc Sowiety położyli łapę na naszej kasie :) A poza tym to z tego co pamiętam Niemcy coś tam płacili. Mój dziadek który był robotnikiem przymusowym otrzymał w latach dziewięćdziesiątych jakieś pieniądze od Niemców za to.

Gość ale ty tak na poważnie?
bo to jest akurat prawda. kto sponsorował Hitlera i pomógł mu dojść do władzy? sam by sobie nie poradził, bo po prostu nawet z charyzmą planem odbudowy gospodarki Niemiec czy chwytliwą ideologią by sobie nie poradził, to niemożliwe.

"kto sponsorował Hitlera i pomógł mu dojść do władzy?" Żydzi przed wojną współpracowali z Hitlerem :D Ruchy syjonistyczne liczyły na to że Hitlerek pomoże im w spełnieniu marzeń o odzyskaniu Izraela i przesiedli tam Żydów.

Gość ale ty tak na poważnie?
amerykańscy żydzi? a w czasie wojny nawet u nazistów pracowali żydzi, i to wysoko postawieni. myślę zatem, że naziści wcale nie zabijali wszystkich żydów, tylko tych ortodoksyjnych. :classic_cool:

Gość gdsgdfsgd
dajcie już spokój z tymi teoriami że Zydzi z własnej woli pomagali nazistom pytanie czy podoba się wam to że nikt na świecie poza Polakami i garstką historyków nie wie że Polacy (nie tylko polscy Żydzi) gineli w Auschwitz? bo jak w USA powiesz że ci zabili pradziadka w Auschwitz to pomyślą że masz żydowskie pochodzenie :o

Gość gdsgdfsgd
był taki wątek w opowiadaniu jakimś Borowskiego że od jakieś tam daty przestali gazować nie-żydów, ale na świecie nikt o tym nie wie że kiedykolwiek gazowano polaków czy rosjan

Gość gdsgdfsgd
sami polacy o tym chyba nie wiedzą :o

gdsgdfsgd, pytanie czy wiesz wszytko z historii? poza garstką historyków i pasjonatów to generalnie ludzie mają w dupie to co wydarzyło się 100 lat temu, weź zapytaj młodych Polaków o tak oczywiste daty jak 1 i 17 września czy 13 grudnia a odpowiedzi mogą cię zaskoczyć :O 80% ludzi to debile i nic się na to nie poradzi.

Gość a nie przeszkadza wam że
tylko w Polsce wypłaca się Kościołowi odszkodowanie wyższe niż straty za utraty majątku w czasie PRL, jednocześnie nie wypłacając podobnych ani żadnych innych odszkodowań nikomu innemu, kto stracił ziemię czy majątek w podobnych okolicznościach i tylko w Polsce uczy się o tym, że Kościół prowadzi działalność charytatywną (ja też mogę być filantropem jak mi dacie nie moją ziemię). Tylko w Polsce uczy się, że antykoncepcja to grzech - uczy się tego w szkole publicznej, tylko w Polsce uczy się, że aborcja jest morderstwem (zapominając w ogóle o tym, że jest w kilku przypadkach legalna i każdy kapujący gimnazjalista mógłby zapytać, czemu płody traktowane są wybiórczo).

" tylko w Polsce wypłaca się Kościołowi odszkodowanie wyższe niż straty za utraty majątku w czasie PRL, jednocześnie nie wypłacając podobnych ani żadnych innych odszkodowań nikomu innemu, kto stracił ziemię czy majątek w podobnych okolicznościach i tylko w Polsce uczy się o tym, że Kościół prowadzi działalność charytatywną (ja też mogę być filantropem jak mi dacie nie moją ziemię)." 🖐️ Widzę że fan Grzesia "uśmiecha" Napieralskiego się odezwał. Po pierwsze to SLD rąbnęło się w tych swoich wyliczeniach ile to kościołowi odszkodowań wypłacono o parę zer jak się okazało. Po drugie to podziękuj Kwaśniewskiemu że innym nie wypłaca się odszkodowań, bo była za Buzka chyba już gotowa ustawa ale Kwachu nie podpisał bo gdzie będzie coś oddawał co jego tatuś z kolegami nakradł. A po trzecie to pierdolisz. To z czego jak nie z datków twoim zdaniem prowadzi się działalność charytatywną? Taki Owsiak czy Fundacja Polsat to mało kasy "wyciąga" od ludzi? I o jaką nie twoją ziemię ci chodzi?

"Tylko w Polsce uczy się, że antykoncepcja to grzech - uczy się tego w szkole publicznej, tylko w Polsce uczy się, że aborcja jest morderstwem (zapominając w ogóle o tym, że jest w kilku przypadkach legalna i każdy kapujący gimnazjalista mógłby zapytać, czemu płody traktowane są wybiórczo). " Po pierwsze gdzie się uczy że antykoncepcja to grzech? Na religii? No tak. Religia kolego czy też koleżanko nie jest obowiązkowa i nie musisz na nią chodzić. A druga sprawa to każdy może sobie wierzyć w co chce. Jak będziesz chciał to sobie możesz nawet wierzyć że drapanie się po dupie to grzech. A po drugie to aborcja jest morderstwem, ale to tak na marginesie i nie zamierzam się wdawać w dyskusję na ten temat :) 🖐️