Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zle sie dzieje...........

padaczka alkoholowa?

Polecane posty

moj brat alkoholik kiedy po dlugim ciagu przestaje pic ma ataki. wiem ze to padaczka alkoholowa. moj ojciec z tego sobie nic nie robi, a ja raz to zobaczylam i jestem w szoku. Czy taka padaczke sie leczy?

Gość zzxx
padaczkę po alkoholu można mieć tylko w tedy kiedy się odstaw a z twojej wypowiedzi wynika ze raczej nie odstawił pewnie ma zwykłą padaczkę ile ma lat

właśnie chodzi o to że odstawił.. znajac zycie to na krotko. Przed chwila przeczytalam o tym artykul. I w sumie nie wiem czy powinien sie leczyc czy nie..

Gość zzxx
jeżeli nie chce pić to powinien pójść do specjalisty ale na pewno gdy się napije to mu przejdzie ta padaczka

a jak nie bedzie pil to przez jaki czass te ataki moga sie powtarzac?

Gość moj ojciec ma padaczke
alkoholowa, widzialam jak pierwszy raz jej dostal-wezwalismy karetke, byl tydzien na odwyku, dostal leki, lekarka powiedziala, ze jak nigdy nie wypije alkoholou to juz te ataki nigdy sie nie powtorza...ale po miesiacu zaczal ponownie pic, kiedy zdarzaly mu sie okresy abstynencji-parodniowe, tydzien- bral leki i o dziwo minelo juz prawie dwa lata od tamtego ataku-ataki juz tamte sie nie powtorzyly..

Gość lalka petronelka
Uwazajcie na niego bo to jest bardzo niebezpieczny objaw i grozi smiercia!!!

Gość ja ...alkoholik
jak bedzie dalej chlał bedzie coraz gorzej, to alkoholik i powinien iść na terapie i AA padaczka alkoholowa - takie hasło wpisz w google i poczytaj

Gość yummy
radzę jak najszybciej się z tym uporać, ja 4 lata temu jako 13latka nie zdawałam sobie w ogóle sprawy, że coś takiego może nastąpić aż do chwili kiedy się dowiedziałam że mój ojciec zmarł, a powodem była właśnie padaczka alkoholowa. Ponieważ był po rozwodzie z moją mamą nie mieszkaliśmy razem, gdy umarł nikt o tym nie wiedział nasze kontakty nie były najlepsze więc nie martwiłam się zbytnio jak długo nas nie odwiedzał. Po jakimś czasie dopiero mama uświadomiła mi to że leżał w mieszkaniu babci ona sama nie zdawała sobie sprawy przeszła podwójną trepanacje czaszki a do tego ostro piła. Po ok. 2 tygodniach gdy ciało zaczeło śmierdzieć a sąsiadom nikt nie otwierał wezwali policje i tak go znaleźli. Babcie odwiedzam prawie codziennie jest pod specjalną opiekom mineło już trochę lat a ona dalej nie może się pogodzić z jego śmiercią, wiem że to trudne dla mnie ale dla matki swojego dziecka jeszcze trudniejsze. Jeśli chcesz pomóc takiej osobie sama rozmowa nie pomoże, warto odesłać taką osobę na terapie, no i wsparcie też odgrywa dużą rolę.

Gość aurrrelllkaaa
moj wojek alkoholik to ma, jest samotny, zona go zostawila dzici sie do niego nie przyznaja, no widomo dlaczego rok temu byl na wigili u babci i wrocil do siebie, potem caly dzien go niebylo, poszli go odwiedzic w szczepana a on lezal nieprzytamny miala atak w bn nie pierwszy ale bardzo mocny, kiedys to go wykonczy

Gość gość
mój mąż pije i byłoby jednego pijaka mniej

Gość Sonia 1
To nie tak łatwo z tym mniej.Skutki padaczki to najczęsciej zmiany w mózgu.Jak tak się dzieje to musi być detoks.

Gość Agnieszka20347
Około 14 miesięcy temu miałem ostatni atak padaczki alkoholowej. Przed tym atakiem piłem ok. 4 lata, a przez 2 ostatnie lata piłem codziennie. Od 14 miesięcy jestem na pełnej abstynencji (nawet bardzo drażni mnie, kiedy np. w kawałku ciasta wyczuję zapach spirytusu, rumu, koniaku itp., mam wtedy ochotę pójść do sklepu i wsunąć im to w....), ale to tak na marginesie. Ataki padaczkowe wyleczyłem ekstraktem CBD 6% kupiłem na www.konopiafarmacja.pl warto spróbować leczneie CBD pomogło mi w walce

Gość Marian

jak sie nie pije to normalne że alkoholikiem będzie rzucać,  absolutnie nie wolno wtedy podawać żadnego alkoholu a niech bóg broni go przytrzymywać