Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchenne_rewolucje

Obiad, help!

Polecane posty

Gość kuchenne_rewolucje

Witam wszystkie kucharki, kucharzy i NIE tylko ;). Dostałam bojowe zadanie, przygotować pyszyny obiadek dla siebie i swojego chłopaka ;( a że niestety jestem kuchenne beztalencie to nie wiem co . myślałam o czymś gotowym np."sposób na' ale nie wiem czy dobre, a chciałabym aby takie bylo. Co wy poleciacie. Moze macie jakieś swoje sprawdzone i ŁATWE przepisy na coś pysznego ;) z góry dziękuję! :)

Gość zrób mu loda bedzie zadowolony
:)

Gość gbnhuyr
najlepsze- spaghetti bolognese- przepisy w necie pieczone ziemniaczki kotlet z peirsi kurczaka albo rybka smazona piers kurczaka nadziewana papryka, serem peiczarkami brokulem itp potrawka z kurczaka to latwe przepisy i na pewno dasz sobie rade

pierś z kurczaka makaron tagiatelle ale moze byc penne lub spagetti pomidory w puszcze krojone serek mascarpone (piątnica robi w wiekszych sklepach jest) cebula cytryna czosnek soł, pieprz Pierś pokrój w kostke, posól, popieprz i usmaż na patelni. Pomidory rozgrzej w garnku i dodaj serek. Kiedy sie rozpuści dodaj podsmazoną cebulkę, sok z połówki cytryny, wyciśnij 2 ząbki czosnku, dopraw sola i pieperzem do smaku. Makaron polej sosem. Szybkie i smaczne :)

Gość kuchenne_rewolucje
maria izabela de la krata- brzmi apetycznie, a to nawet bardzo ;P jeżeli oczywscie tych pomidorków i sera nie spale....:)

ooo albo szwajcary sa pyszne masz musisz kupic schab pokroic go na plastry obklupac :p ze tak powiem na cieniutko do srodka dajesz tarty ser zwijasz jak rolade obwijasz w jajku i bulce tartej :) wrzucasz na gleboki olej i gotowe a jakie pyszne