Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość własnie zarejestrowałam się

DAWCY SZPIKU

Polecane posty

Gość własnie zarejestrowałam się

załozyłam juz podobny temat, ale pomyślałam, że lepszy będzie tytuł wielkimi literami, bo to ważne i może więcej chetnych zobaczy własnie zarejestrowałam się jako dawca szpiku może ktoś tez chce? nie trzeba robic badania krwi - wystarczy zarejestrowac się na tej stronie, a otrzyma się pakiet - formularz zgody do wypelnienia i patyczek, którym pobiera się wymaz z wewnętrznej strony policzka to nic nie kosztuje a można komuś pomóc - przyłączycie się? na stronie są wskazówki, kto może zostac dawcą, a kto nie ale ja tez chętnie odpowiem na pytania bo czytałam to od deski do deski http://www.dkms.pl/index.php?id=23

Gość EERERETERTETRT
JA JUŻ TO ZROBIŁAM ROK TEMU :) RAZEM Z MĘZEM GRATULUJE :)

Gość w Polsce ludzie nie lubią
pomagac - tematy o lodach mają po kilka tysięcy postów a tu co?

Gość helpingones.com
POMOŻEMY POMAGAMY POMOGLIŚMY www.helpingones.com

Gość lidia0222
a ja nie bo nie lubie pomagac obcym ludziom.

Gość w Polsce ludzie nie lubią
lidia, to sobie pomysl, ze moze kiedys to Ty albo ktos z Twojej rodziny będzie miał taki problem i nie doczekacie się pomocy bo wielu ludzi nie lubi pomagac tak jak Ty

Gość to taki patyczek
jak do cytologii?

Gość nikt się nie zdecyduje?
:( ludzie, to nie boli!

Gość uuuupu
w górę

Gość moglibyscie w czasie
przedswiątecznym pomyslec o takich rzeczach

Gość tez mama
a wiecie moze gdzie w gdansku oddaje sie krew? bo nie umiem tego znalezc..... a jako dawca szpiku wlasnie sie rejesrtuje;)

Gość tez mama
dzieki bardzo:) kazdy moze sobie z partyzanta tam isc? karmie piersia,ale moj syn ma 1,5 roku i je wszystko normalnie, myslicie,ze moge?

Gość tez mama
no w sensie,ze nie potrzebuje wczesniej zadnego przygotowania,diety itp? moze jakies badania? ale maluchowi chyba nic nie bedzie?

Gość tez mama
jak zanjde opieke dla malego na ten czas,to pojde jeszcze przed swietami:) od dwana sie zamierzalam":)

Gość mini ratka
ja się na pewno zarejestruje;) ale czy nie trzeba do tego badań krwi?

Gość tez mama
dzieki bardzo:D dzwonilam do kolezanki-pojedzie ze mna i malym zajmiemy sie na zmiane:) kurde-ale sie ciesze:)kiedys tez potrzebowalam krwi... z tym,ze ja jestem najlepszym biorca a najgorszym dawca... mam AB Rh+

Gość mini ratka
nie potrzebnie pytałam, wszystko jest tam szczegółowo opisane;) wyślę link do znajomych i rodziny;) 17 lat temu mój wujek zmarł na białaczkę. Niestety wtedy o dawcach szpiku mówiło się niewiele. Zmarł 1,5 roku po tym jak się dowiedział o chorobie.

Gość tez mama
a jednorazowo ile krwi pobieraja?

Gość do bazienki
to jest ta sama baza dawców - tzn. wszystkie dane ze wszystkich organizacji badających szpik i tak trafiają do jednej wspólnej bazy, żeby nie było zamieszania

Gość ja mogę spróbowac
no to teraz jest lepiej )

Gość studentka_UW
jeśli ktoś z Was chce się zapisać do banku szpiku, to 03.03 na Wydziale Fizyki UW (Pasteura 5a) będzie ku temu wspaniała okazja. Dzień Dawcy Szpiku dla Basi i innych. Basia to 24-letnia studentka Uniwersytetu Warszawskiego, która od 5 lat dzielnie walczy z chorobą, jaką jest ziarnica - nowotwór węzłów chłonnych. Basia ma wiele siły i z determinacją walczy o każdy kolejny dzień. Jedyną szansą na uratowanie jej życia jest przeszczepienie szpiku kostnego. Niestety wśród rodziny nie znalazł się dawca, więc Fundacja DKMS Polska oraz Samorząd Studentów Uniwersytetu Warszawskiego wraz z Rodziną i Przyjaciółmi dziewczyny podjęła walkę z chorobą, dedykując Basi już siódmy Dzień Dawcy. Dnia 3 marca 2011 roku po raz trzeci Fundacja DKMS Polska skorzysta z gościnności Uniwersytetu Warszawskiego, przeprowadzając na terenie Kampusu Ochota „Dzień Dawcy Szpiku dla Basi i innych. I tym razem inicjatywę wspiera i współorganizuje Samorząd Studentów Uniwersytetu Warszawskiego. Akcja jest otwarta dla wszystkich, którzy zdecydują się pomóc Basi i innym osobom chorym na białaczkę. Rejestracja potencjalnych dawców odbędzie się: Data: 3 marca 2011 r., czwartek, godz. 10.00 18.00 Miejsce: Środowiskowe Laboratorium Ciężkich Jonów Wydziału Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego, Kampus Ochota Adres: ul. Pasteura 5a, Warszawa Kto może zostać dawcą? Zarejestrować może się każdy zdrowy człowiek pomiędzy 18 a 55 rokiem życia, ważący minimum 50 kg (bez dużej nadwagi ). Rejestracja polega na pobraniu 4 ml krwi i zajmuje tylko chwilę. Na podstawie pobranej krwi zostaną określone cechy zgodności antygenowej, a jeśli okaże się, że kod genetyczny dawcy zgadza się z kodem genetycznym chorego, wtedy dochodzi do przeszczepienia. Wszyscy, którzy chcą się zarejestrować powinni mieć ze sobą dokument tożsamości z nr PESEL. Więcej informacji:www.dkms.pl , tel.: (22) 331 01 47, email: fundacja@dkms.pl, Kontakt: - Joanna Mejner Fundacja DKMS Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska joanna.mejner@dkms.pl, tel. 0 504 079 455

Gość studentka_UW
jeśli ktoś z Was chce się zapisać do banku szpiku, to 03.03 na Wydziale Fizyki UW (Pasteura 5a) będzie ku temu wspaniała okazja. Dzień Dawcy Szpiku dla Basi i innych. Basia to 24-letnia studentka Uniwersytetu Warszawskiego, która od 5 lat dzielnie walczy z chorobą, jaką jest ziarnica - nowotwór węzłów chłonnych. Basia ma wiele siły i z determinacją walczy o każdy kolejny dzień. Jedyną szansą na uratowanie jej życia jest przeszczepienie szpiku kostnego. Niestety wśród rodziny nie znalazł się dawca, więc Fundacja DKMS Polska oraz Samorząd Studentów Uniwersytetu Warszawskiego wraz z Rodziną i Przyjaciółmi dziewczyny podjęła walkę z chorobą, dedykując Basi już siódmy Dzień Dawcy. Dnia 3 marca 2011 roku po raz trzeci Fundacja DKMS Polska skorzysta z gościnności Uniwersytetu Warszawskiego, przeprowadzając na terenie Kampusu Ochota „Dzień Dawcy Szpiku dla Basi i innych. I tym razem inicjatywę wspiera i współorganizuje Samorząd Studentów Uniwersytetu Warszawskiego. Akcja jest otwarta dla wszystkich, którzy zdecydują się pomóc Basi i innym osobom chorym na białaczkę. Rejestracja potencjalnych dawców odbędzie się: Data: 3 marca 2011 r., czwartek, godz. 10.00 18.00 Miejsce: Środowiskowe Laboratorium Ciężkich Jonów Wydziału Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego, Kampus Ochota Adres: ul. Pasteura 5a, Warszawa Kto może zostać dawcą? Zarejestrować może się każdy zdrowy człowiek pomiędzy 18 a 55 rokiem życia, ważący minimum 50 kg (bez dużej nadwagi ). Rejestracja polega na pobraniu 4 ml krwi i zajmuje tylko chwilę. Na podstawie pobranej krwi zostaną określone cechy zgodności antygenowej, a jeśli okaże się, że kod genetyczny dawcy zgadza się z kodem genetycznym chorego, wtedy dochodzi do przeszczepienia. Wszyscy, którzy chcą się zarejestrować powinni mieć ze sobą dokument tożsamości z nr PESEL. Więcej informacji:www.dkms.pl , tel.: (22) 331 01 47, email: fundacja@dkms.pl, Kontakt: - Joanna Mejner Fundacja DKMS Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska joanna.mejner@dkms.pl, tel. 0 504 079 455

Hej ,ja jestem tu nowa.Nazywam sie Lusia mam 13 lat i tez jestem zainteresowana oddaniem szpiku.Jeszcze z nikim o tym nie rozmawialam ani nigdzie sie nie zadeklarowalam.Szukam dobrych rad od czego mam zaczac ;)