Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

Ściąć córce wlosy czy nie?

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Tak mnie wzięło. Zastanawiam sie czy jej zostawić długie (ma takie do łokci, bardzo jasne i proste włoski) czy jej ściąć jakoś krócej żeby miała fajną fryzurkę. Co myślicie? Z jednej strony uwielbiam pleść warkocze, a z drugiej może czas na zmiany?

Gość żba rpucha
nie ścinaj no co TY!! dla małej dziewczynki to jest atut że ma ładne długie włosy!!

Gość zona ...........
a ona co na ten temat mowi?

Gość tak sie zastanawiamm
mówi że jej wszystko jedno.

ja mojej starszej ścięłam, by się włoski wzmocniły i z jednej strony żałuję... bo jak miała długie to związałam gumką i nie było problemu... teraz te włosy ciągle jej lecą na buzię mimo spinek i opasek... także teraz zapuszczamy :)

Gość marynazwawki
myślę, że najlepiej by było abyś podcięła jej 3-4 cm i zobaczyła, jak będzie wyglądać:) jeżeli dziecinka się nie wystraszy i nie oburzy to za miesiąc podetniesz więcej bo wiesz, dziecko mówi, że mu obojętnie po czym nagle jak zostanie z krótkimi włosami to dopiero zrozumie powagę sytuacji i może jej się to nie spodobać na pewno dla dziecka wygodniejsze są krótkie włoski, bo może się swobodniej bawić no i wiadomo, włosy podcinane są zdrowsze, bo nie rozdwajają się i lepiej rosną a jeśli nie chcesz ścinać, a chcesz zmian- może zrób jej pazurki mocne i cieniowanie? będzie miała wokoło buźki trochę włosków, grzywkę, a z reszty, które zostały niewycieniowane w razie potrzeby walniesz warkoczyka :)

Gość tak sie zastanawiamm
Już miała ścinane. W zeszłym roku na wakacje ścięłyśmy na krótko, później zapuszczałyśmy 1,5 roku, a teraz mnie kusi znów ściachać.

Gość marynazwawki
ps nie wiem, jak to jest z dziećmi ale u kobiet..... ...jak cię kusi do cięcia to po prostu tnij, bo będziesz się zastanawiać tak długo aż w końcu i tak zetniesz:D