Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bht5yh5

Lekarz rodzinny a brak ubezpieczenia

Polecane posty

Gość bht5yh5

Nie moge zarejestrowac sie w urzedzie pracy,a mam bol korzonkow - chce isc do rodzinnego zeby mi przepisal zastrzyki czy cos w tym stylu, ile to moze kosztowac? a do tego czy moze wyjsc na jaw ze kiedys bylam juz u rodinnego nie bedac ubezpieczona? chyba ze dwa razy,ale nikt o nic nie pytal a bylo to ponad rok temu

Gość movvom
Dlaczego nie możesz się zarejestrować w up?

Gość bht5yh5
bo musialam sie wyrejestrowac a miedzy rejestrowaniem musi byc pol roku przerwy:/

Gość bht5yh5
Nie moge nigdzie znalezc jakiegos cennika,ale gdzies luzno ktos napisal w necie ze taka mala wizyta kosztuje 100zł:/ Chyba sie zabije:/

Gość bht5yh5
nie rozumiem, jak prywatnie? ja nie wiem czy dostane zastrzyki,tylko tak gdybam, bo nie lyszalam zeby przepisywali cos innego, ale przeciez bedzie mnie musial zbadac jakis lekarz. A prywatnie tez sa tacy lekarez"rodzinni" ?? ja sie na tym kompletnie nie znam:/

Gość movvom
Prywatnie tzn w prywatnej przychodni są lekarze ogólni.

Gość bht5yh5
prywatna to to samo co niepubliczna? boze,ja nie wiem gdzie jest jakas w moim miescie,ja sama jestem zapisana do pobliskiego szpitala, chyba sie zaraz poplacze:/

Gość movvom
A 100 to kosztuje w prywatnej przychodni w Warszawie, w państwowej jest na pewno taniej.

Gość nie masz telefonu?
zadzwoń z pytaniem o przyjęcie osoby nieubezpieczonej i cenę do rejestracji czy gdzie tam. :O 🖐️

Gość bht5yh5
znalazłam kolo siebie prywatna przychodnie uff, ale to ja juz nie wiem, jesli pojde do mojego rodzinnego i powiem ze nie mam ubezpieczenia i ze chce zaplacic, to bede mogla zaplacic na miejscu i wyjdzie taniej niz jak pojde do tej prywatnej przychodni? Czy to jest tak ze oni mi wysla poczta pozniej jakas fakture czy cos w tym stylu(tego nie chce)

Gość bht5yh5
nie mam jak zadzwonic,jestem pozbawiona telefonu,a jutro z rana musze pojsc(doczolgac sie) do jakiegos lekarza

Gość kleeeee
Cena zależy od miejsca. W Warszawie prywatna wizyta u lekarza to od 100 do 200 zł w zależności od specjalizacji i standardu placówki medycznej. O receptę się nie martw - pesel na recepcie i płacisz, jak za refundowaną. Nikt się do tego nigdy nie przyczepi. musisz odżałować te 150 zł albo jechać na środkach bez recepty. Domowe metody, ziołowe np tez warto sprawdzić. Tam gdzie nie pomaga ketonal, czasem pomoże zwykła mięta i siemię lniane :)

Gość osobie bez ubezpieczenia
w NFZ nie przysługuje refundacja recept. Za to odpowiada lekarz. Jezeli nie sprawdzi i wypisze refundowaną a ktoś nie ma ubezpieczenia to NFZ do tego dojdzie i go obciąży karą albo przychodnię, z kim tam jest kontrakt. Więc na pewno to sprawdż i na recepcie nie będzie peselu tylko X.

Gość bht5yh5
na bol nic nie pomaga,ani ketonal,ani nimisil czy cos takiego - mialam takie bole korzonkow juz trzy razy - one nie sa silne tylko raczej wkurzajace,ale teraz trwa to juz tydzien i wkurza mnie to,bo moge pochodzic z 20 minut ale potem musze sie polozyc bo pobolewa. bralam aleve i smarowalam butapirazolem, od wczoraj biore b6 w tabletkach. A lekarz moze cos dac poza zastrzykami?

Gość Tosiencja
"bo musialam sie wyrejestrowac a miedzy rejestrowaniem musi byc pol roku przerwy:/" - a jaki przepis o tym mówi? Co za bzdura! Co innego, jeśli bezrobotnego wyrejestruje urząd, bo delikwent nie spełni jakiegoś wymogu statusu osoby bezrobotnej (wtedy za pierwszym razem to 120 dni, za drugim 180 i za trzecim i każdym następnym to 240 dni - czyli tyle dni musi minąć zanim osoba wyrejestrowana może się znów zarejestrować). Jeśli bezrobotny wyrejestruje się sam, to nie ma minimalnej ilości dni między wy- i ponownym zarejestrowaniem

Gość Nina Kowalska
Ja chodzę prywatnie do Lux Medu i tam w ramach abonamentu medycznego mogę wybrać sobie lekarza rodzinnego - to bardzo fajna opcja bo ma się dostęp do całej dokumentacji medycznej u jednej osoby.

Gość gość

W takim wypadku trzeba rozejrzeć się za prywatną placówką. Jeżeli mieszkacie w województwie łódzkim to polecam wam http://www.ga-med.pl/ Tam pracują świetni specjaliści, na których można polegać.

Gość gość

Pod numerem 508 570  983 znajdziesz dobrego specjalistę, lekarza rodzinnego, który prowadzi prywatną praktykę i w ramach tej praktyki realizuje także wizyty domowe. Jeśli więc chcesz umówić się na prywatną wizytę to może tam się kontaktuj.