Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszkę się martwie ...

ruchy maleństwa - 31 tc

Polecane posty

Gość troszkę się martwie ...

Jestem w 31 tc. Do tej pory mały kopał, aż czasami bolało. Dzisiaj niby coś tam czuję, ale to takie leniwe, że aż zaczęłam się martwic. Jak miały wasze dzieciaczki? Miewały dni lepsze i gorsze na tym etapie ciąży? Odpiszcie szybko proszę.

mój pierwszy synek wiercił się strasznie i wypychał , a drugi , oj martwiłam się bo przez całą ciążę się prawie nie ruszał

Gość 8998
to normalne, ja jestem w 29tc i bywają dni kiedy maluszek nie daje mi odpocząć, cały czas kopie, wierci się, a bywają dni kiedy owszem rusza się, ale mniej. jeśli nie poczujesz ruchów dziecka powyżej 8 godz. wtedy powinnas sie martwic!

Ja w 32tc miałam tak samo- normalnie synek był bardzo ruchliwy a wtedy nie ruszał się prawie wcale... Pojechałam na ktg i okazało się że wszystko jest ok, Mały miał po prostu gorszy dzień. Ty też lepiej pojedz dla świętego spokoju i sprawdź to.

Gość troszke się martwię
a go czuję, ale nie tak mocno - kurde sama jestem, zero pojazdu, a do szpitala daleko

Gość izia87
normalne u mnie np.2 dni wiercił sie jak oszalały a nastepne 2 dni spał i mało co sie ruszał:)

wystarczy, że będziesz czuła 3ruchy na godzinę- tak mi wtedy powiedziała położna. Najlepiej zjedz coś słodkiego i położ się na lewym boku- wtedy synek powinien się ruszyć :) napewno wszystko jest ok i niepotrzebnie się nakręcasz! ;)