Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za-nie-po-ko-jo-na

błagam, pomocy !!! :(

Polecane posty

Gość za-nie-po-ko-jo-na

czy ktoś może mi zinterpretować co znaczy ten wynik, ponieważ martwię się, że to coś poważnego ! " w prawej okolicy czołowej odcinkowe rozwojowe poszerzenie przestrzeni podpajęczynówkowej " błagam o szybką odpowiedź :(((

Gość za-nie-po-ko-jo-na
nikt nie wie? :((

Gość moua
do lekarza albo wuj wie gdzie. A nie na forum!

to nic nie jest. Poprostu masz poszerzona przestrzen podpajeczynkowa.

Gość za-nie-po-ko-jo-na
oczywiście, moua, masz rację. jestem na jutro umówiona, ale ledwo się trzymam.. boję się, że to coś groźnego, niebezpiecznego. już nie wyrabiam, jestem przeogromnie znerwicowana. :(

Gość za-nie-po-ko-jo-na
nie, tu chodzi o 22 letnią osobę.

z internetu : ". U naszej córeczki rozpoznano to w 3 mieś życia-bad. wykonano w związku z asymetrią napięcia mięśniowego. W I-szym badaniu wyszło 9-10mm, po 6 tyg 11-12mm, a po kolejnych 2 mieś 13-14mm. Cały czas rowijała sie prawidłowo pod każdym względem, a rehabilitacja 2x w tyg przyniosła super efekty. Dopiero w 7 mieś przestrzeń przestała się poszerzać-odetchnęliśmy bo neurolog chciała nas już wysyłać na neurochirurgię- sama jestem lekarzem więc wzięłam na siebie odpowiedzialność i odmówiłam bojąc się jakiejś punkcji itd. Dobrze zrobiłam, ale zakładałam,że skoro dziecko dobrze się rozwija i ruchowo i psychicznie to nie można panikować. Gdyby jednak coś było nie tak to smabym ją tam zawiozła. Nie bójcie się, w większości przypadków są to przypadkowo stwierdzanie anomalie, nie dające objawów klinicznych. Podejrzewam, że wile ludzi ma szerszą przestrzeń od innych i nawet o tym nie wie. Najważniejsze jest że nie ma innych objawów. A neurolodzy często sami nie wiedzą o czym to świadczy i jaki to ma wpływ na rozwój dziecka. Przestrzeń zwykle rośnie do 6-7 mieś i "staję". Życzę Wam wszystiego dobrego - nie martwcie się!!! "

Gość za-nie-po-ko-jo-na
dla zdrowia mąż policzkuje mnie dzień w dzień niemytym choojem :classic_cool:

Gość za-nie-po-ko-jo-na
Dori30, dziękuję kochana! podszywowi dziękuję.

Jeszcze przeczytalam cos takiego, ze to poszerzenie powoduje plyn. To choroba wodoglowia. Wiec Ci nie grozi, bo jest choroba tylko niemowleca. Wykrywana do pierwszego roku zycia. A wodoglowia chyba nie masz:) Wiec prawdopodobnie masz z prawej strony tego plynu nieco wiecej, ale prawdopodomnie kazdy ma tak.

Gość za-nie-po-ko-jo-na
Nie, nie mam ;) Ale najprawdopodobniej to poszerzenie powstało po wypadku. No nieważne, dziękuję Ci z całego serduszka, odetchnęłam z ulgą. Pozdrawiam.

Gość za-nie-po-ko-jo-na
ojejku :( no właśnie omdlenia się zdarzają...

Gość do zaniepokojonej
wpisz ten termin do Googli a otrzymasz odpowiedź. Coś mi świta, że związane to jest z wylewem podpajęczynówkowym. Czy Ty miałaś udar mózgu?